Skip to content

Möt Ronnie Kwesi Coleman, medgrundare och VD för Meaningful Gigs

10 de augusti de 2021
MGigsEvent 00211 2b5de5ae028e447aad969c50f63a9b5f

Viktiga takeaways

  • namn: Ronnie Kwesi Coleman
  • Ålder: 35
  • Språk han talar: Engelska och ryska flytande, plus lite ”trasig Twi.”
  • Favoritspel att spela: Schack. Han tog till och med ett år ledigt från jobbet för att tävla i schakturneringar och nådde expertnivå.
  • Nyckelcitat eller motto du lever efter: ”Hur du gör någonting är hur du gör allt. Allt jag gör försöker jag vara i harmoni.”
För två år sedan grundade Ronnie Kwesi Coleman Meaningful Gigs efter att ha kämpat för att få kontakt med toppteknologer och designers. Inspirationen hämtade sig från Colemans önskan att specifikt koppla ihop svarta produktdesigners och utvecklare runt om i världen med bättre jobbmöjligheter. För att göra detta skapade han och hans team en plattform med ett nätverk av svarta designers som har granskats av experter. Meaningful Gigs arbetar med arbetsgivare och kommer att plocka designteam från sitt nätverk. Starten är på uppdrag att använda data för att vägleda människor mot sin fulla potential. ”Anledningen till uppdraget är att det kommer från min egen personliga historia som någon som inte har en mycket traditionell bakgrund, jag har alltid varit fascinerad av vad som får någon att nå sin fulla potential”, berättade Coleman Lifewire i en telefonintervju.

Hur allt började

Coleman är ukrainsk, ghanesisk och judisk. Han föddes i Ukraina, sedan flyttade hans familj till England en tid. När han var omkring 10 år flyttade de till Ghana, och Coleman kom så småningom till USA när han var 19. Han flyttade hit för att gå på college, men efter att ha hoppat av på grund av några tragedier i hans familj började han titta på karriärer inom teknik. ”Den typen tvingade mig att verkligen ompröva vad jag vill göra”, sa Coleman. ”Jag började bara lära mig online om karriärer, och jag kunde utmärka mig utan en högskoleexamen.” Efter att ha fokuserat på en karriärväg inom teknik sa Coleman att han sökte att arbeta vid över 100 startups och fick avslag av de flesta innan han landade en säljare med ett företag som heter HyperOffice i Rockville, Maryland 2010. Det var då han blev kär i startkulturen och bygga något från ingenting. Han fortsatte med att bli en av grundarna i StayNTouch, ett företag som byggde ett SaaS-baserat hotell för hotellfastighetsförvaltning, som ursprungligen förvärvades 2018 av Shiji, men som nyligen köptes av MCR för 46 miljoner dollar. Efter att ha lämnat StayNTouch tog Coleman lite tid att ta reda på vad han verkligen ville göra. När han såg en möjlighet att överbrygga klyftan mellan begåvade designers och arbetsgivare som kanske förbiser dem tog han det språnget. ”Jag har alltid varit fascinerad av vad som får någon att nå sin fulla potential.” En sak som Coleman kämpade med på sin entreprenörsresa var att få kontakt med pålitliga mentorer och rådgivare, ett problem som hindrade hans professionella utveckling, eftersom det var så han visserligen lärde sig bäst. Tyvärr stötte han på några ohjälpliga människor, så han tog ett steg tillbaka för att skapa några värden som skulle stå i centrum för hans arbete och relationer. ”Jag tittade på hur dessa rådgivare och mentorer såg ut på papper, men förstod inte riktigt deras karaktär”, sa han. Dessa värden inkluderar mod, grus, medkänsla och integritet. Det här är de värderingar han lever efter och de värderingar han letar efter hos de människor han väljer att vägleda honom när han fortsätter att lära sig. Jeff Grass, VD för Hungry, har varit en hjälpsam mentor för Coleman, särskilt när han har byggt meningsfulla spelningar.

Hålla koll på tillväxten

Coleman fokuserar på tillväxt i år på Meaningful Gigs. Han delade med att företaget går mot slutet av en fröfinansiering på 1 miljon dollar, vilket Coleman sa inte har varit lätt att hitta. Han sa att han hade över 300 konversationer med människor för att knyta kontakter med investerare eller bara be om råd om hur man höjer. Han fick 90% ”Nos” och ett par personer som sa ”Ja” innan han säkrade företagets första stora investeringar. ”Det var oerhört utmanande eftersom det var första gången jag höjde och jag inte riktigt hade detta nätverk av investerare eller rika familj och vänner som jag kunde utnyttja”, berättade han. ”Det mesta var grus, bara att spendera ansträngning. Jag lärde mig mycket genom erfarenheten.”

Coleman samtalar med en deltagare

Meningsfulla spelningar har ökat enormt under pandemin, särskilt eftersom företag är mer öppna för att anställa distansarbetare. Med denna nya finansiering har företaget planer på att anställa ytterligare fyra anställda under det första kvartalet. Teamet har för närvarande fem heltidsanställda, med planer på att lägga till två säljare, en marknadsföringsperson och en annan ingenjör. Coleman vill också komma i kontakt med fler företagspartners i år. ”En av de saker som vi är superglada över är att vi uppskalar den totala produkten. En av de viktigaste sakerna som vi började med var bara att koppla ihop designers till jobb”, berättade han. ”Vi vill skapa 100 000 skickliga jobb för afrikaner, och det vi såg är att om vi bara försöker hitta det bästa av det bästa kanske vi inte når vårt mål. Vad vi behövde göra är att underlätta det.” ”Anledningen till uppdraget är att det kommer från min egen personliga historia som någon som inte har en mycket traditionell bakgrund.” För att anpassa sig till detta har Meaningful Gigs byggt en uppskalningsprodukt för att hjälpa designers att bygga sina färdigheter för att bättre matcha jobbmöjligheter. Den nya produkten är baserad på Angela Lee Duckworths Grit -ramverk. I slutändan vill företaget hjälpa tekniker att flytta från nybörjarkonstruktörer till lärlingar och proffs inom sina områden. ”Ansträngning över tid är mer värdefull än talangen”, sa han. ”Du kan börja begåvad, men de människor som faktiskt anstränger sig under en lång tid kommer att bli mer framgångsrika och ha mer prestation.” Med distansarbete som fortsätter att trenden, är Coleman fokuserad på att tillämpa sina fyra kärnvärden i allt arbete han gör som Meaningful Gigs redo för stor tillväxt i år.