Skip to content

Några bra anledningar till att du inte ska köpa Hoverboards

30 de juli de 2021
Monster Wheel Hoverboard 56ad744d5f9b58b7d00b2158 c5c46826a5174b1a942f4134023aaa61

Tigger dina barn dig om en hoverboard? De är inte bara dyra, eftersom de flesta kostar mellan $ 400 och $ 1000, men det finns verkligen flera bra anledningar till att du inte ska köpa hoverboards.

Vad är en Hoverboard?

Hoverboards är elektriska, handsfree, självbalanserande skotrar som människor står på och åker. Det är som en minisegway utan handtag. Det är den första leksaken vi någonsin sett i dagens liv som mest liknar Marty McFlys skateboard från ”Back to the Future” eller något vi skulle ha sett på ”Jetsons” och drömt om att äga någon dag. Medan namnet hoverboard ger uppfattningen om att flyga, står ryttare på ett bräde med två hjul, balanserar på dem och förskjuter sin vikt något för att gå framåt, bakåt eller snurra runt i cirklar. Hastigheten på en hoverboard varierar beroende på märke. De flesta rör sig i hastigheter från 6 mph till 15 mph.

Dessa bärbara människor flyttar dig inte bara från en destination till en annan, med en hastighet som är säkert snabbare än att gå, men Hoverboards har en stor cool faktor som får barn att tigga om sina egna. Du kan höra kraven nu: ”Men mamma, jag kan använda den för att åka till skolan så att du slipper köra mig,”eller”Mina högskoleklasser är så långt borta, jag kommer att kunna komma dit snabbare och i tid om jag är på ett Hoverboard,”eller”OMG på vår klassresa till Spanien den här terminen, det här kommer att bli fantastiskt.”Det finns många överväganden att tänka på innan du köper en, särskilt om du överväger en som ett alternativ för ett barn.

Många Hoverboards brinner i brand

Enligt CPSC.gov, Consumer Products Safety Commission, undersöker de hoverboards. De har data som visar att mer än 40 hoverboards har tagit eld och/eller exploderat i mer än 19 stater. Dessa incidenter är så allvarliga att Amazon.com också har släppt ett uttalande om att alla hoverboards som har köpts från deras webbplats, även om de fortfarande är i gott skick kan returneras gratis. Det är oklart om kretskort eller litiumjonbatterier är orsaken till bränderna, men om du äger en hoverboard föreslås det att ladda transportören med övervakning, i ett öppet område, bort från brännbart material och håll en brandsläckare i närheten. Det finns till och med en risk att det kan blåsa upp medan du övervakar laddningen.

De är dyra

Beroende på brädans egenskaper och märke kan priserna på hoverboards variera. Du kan köpa Hoverboards från $ 400 till $ 1000. De är inte billiga och ganska en investering. Det är viktigt att ignorera de fantastiska erbjudandena från utlandet, knock-off-modeller. Detta är de märken som undersöks för felaktiga delar.

Tänk på personligt ansvar om det inträffar en olycka

Det finns inte bara bränder i samband med hoverboards, det kan också finnas annat personligt ansvar du måste tänka på. Kanske bjuder ditt barn in en grannvän till ditt hem. Vännen vill ta en tur på svävarbrädan. Vännen hoppar vidare utan att bära hjälm eller skyddskuddar och faller, bryter ett ben och drabbas av hjärnskakning eller ännu värre, en livsförändrande traumatisk hjärnskada. Barn är barn, men du måste veta att du personligen kan hållas ansvarig och stämd för en olycka på din egendom, under din övervakning. Detsamma gäller om du kör i ett fordon på vägen och ett barn sitter på en cykel eller en Hoverboard, de kan riskera att bli påkörda när de kör på vägar eller på trottoarer.

De flesta listar rekommenderade åldrar vid 13+

De flesta hoverboards rekommenderas inte för barn under 13 år. Det finns dock många föräldrar som inte har följt denna varning. Barn är unga och spontana; deras omdöme och beslutsfattande färdigheter är inte fullt utvecklade. Lita inte på att de har kontroll över en bräda som kan köra med en hastighet på upp till 15 mph.

Ditt barn kan bli allvarligt skadad

Det finns redan allvarliga rapporter om hoverboardskador som inkluderar fall, frakturer, hjärnskador och brutna ben från ryttare som inte bara ramlade av hoverboardet eftersom de inte hade skyddshjälmar eller kuddar. I varmt väderklimat kan det finnas en lust att hoppa på utan skor, eller när man bär flip-flops. Om du bestämmer dig för att tillåta en hoverboard i ditt hem, eller om ditt barn kan använda en, skyddsutrustning och bra, måste stöttande skor vara ett krav hela tiden.

De är bäst på släta plana ytor

Hoverboards har inte luftfyllda däck som cyklar. Precis som traditionella skotrar inte är säkra att hoppa kantstenar eller tvärgående ojämn mark, är det inte heller hoverboards. De används bäst på släta plana ytor. Vissa städer har exponerade rötter på trottoarerna, kullerstensområdena och branta kullar så titta på ditt grannskap. Tänk på området du bor i och där ditt barn eller till och med tonåring kanske vill åka, det är möjligt att de bara inte är en bra match.

De är förbjudna från alla flygplatser, bagage på flygbolag och många högskolor och skolor

Hoverboards är förbjudna från flygplatser på grund av sina litiumjonbatterier, och de kan inte ens incheckas bagage. Och många högskolor och skolor har förbjudit hoverboards från sina campus. Låt inte ett barns snygga, smarta och genomtänkta skäl få dig att köpa en. Av goda skäl och andras säkerhet är de inte allmänt accepterade på offentliga platser.

De kommer inte att köra för alltid

Var särskilt uppmärksam på hur mycket körtid en hoverboard har när den är fulladdad. Vissa inkluderar kontinuerliga minuters körtid runt 115 minuter, andra kan ha upp till 6 timmar. Åkare måste planera framåt och ägna särskild uppmärksamhet åt var deras destination är för att se till att de inte bara har tillräckligt med batteritid utan om de kommer att cykla på natten eller på dagtid.

Vissa har lampor, andra inte

Vissa brädor innehåller lampor, andra inte. Skulle en ryttare vara ute i skymningen eller i mörkret ska de inte lita på dessa lampor och alltid se till att de har kläder som gör att de kan identifieras av förare i närheten.

De tar lite skicklighet men kräver ingen fysisk träning för att få makt

Tänk inte på en hoverboard som en ersättning för en cykel. De kommer att få barn utanför, men de kräver inte den styrka och koordination som ett barn skulle använda om de cyklade, så de ersätter inte träning eller familjefitness. Riskerna och kostnaderna i samband med att köpa en Hoverboard, särskilt för ett litet barn, uppväger eventuella fördelar. Om du eller någon du känner har drabbats av en skada från en hoverboard, rapportera det till Consumer Products Safety Commission på SaferProducts.gov. Det finns fler säkerhetstips om användning av hoverboard från Consumer Products Safety Commission.