Saltar al contenido

När upphör ditt Gmail-konto?

3 de julio de 2021
GettyImages 80357620 5a64c8c30d327a0036a441f3

Från och med juni 2021 kan Google radera innehåll i Gmail-konton som har blivit inaktiva. Ditt Gmail-konto anses vara inaktivt när du inte har öppnat det på mer än 24 månader (två år). Om ditt konto blir inaktivt kan du förlora den information som du har lagrat i Gmail, till exempel meddelanden, filer, bilder och videor. Ändå tappar du inte kontot.

Policyhistorik för borttagning av Gmail-konto

Under tidigare år kunde du behålla ditt Gmail-konto så länge du använde det på ett förnuftigt sätt. Du var dock tvungen att använda den. Google raderade automatiskt Gmail-konton efter nio månaders inaktivitet. Mapparna, meddelandena och etiketterna raderades inte bara, kontots e-postadress raderades också. Ingen, inte ens den ursprungliga ägaren, kunde skapa ett nytt Gmail-konto med samma adress. Ta bort processen var oåterkallelig.

Google fick utbredd kritik när ett stort antal användare rapporterade att deras inaktiva konton raderades utan varning, vilket gav dem ingen tid att säkerhetskopiera sina data. Denna PR-oro kan ha bidragit till förändringen av politiken. Nu raderas inte konton och användare meddelas innan deras konton märks som inaktiva. De får också en längre tidsperiod av inaktivitet innan Google raderar allt innehåll.

Hur du håller ditt konto aktivt

För att hålla ditt Gmail-konto aktivt, logga in på ditt e-postkonto då och då. Logga in och se dina e-postmeddelanden minst en gång om året (eller oftare för att vara på den säkra sidan). Du kan skicka ett e-postmeddelande, radera ett e-postmeddelande eller utföra någon uppgift när du är inloggad på Gmail så att det förblir ett «aktivt» konto. Se bara till att du är online när du loggar in. Om ditt Gmail-konto försvinner kontaktar du Gmail-supporten för hjälp.