Skip to content

Netflix ser till Indien i strid om prenumeranter

16 de juni de 2021
GettyImages 869378032 53d042e48b104aaf99d377f262f0cb42

Viktiga takeaways

  • Experter säger att branschen ombildas mot nya distributionsplattformar.
  • Disney + Hotstar är fortfarande den dominerande streamingtjänsten i Indien.
  • Netflix är världsledande inom innehållsleverans.

Ett nyligen flyttat av Netflix för att lägga till ett hindi-användargränssnitt speglar företagets avsikt att dominera den globala marknaden. Netflix framträder som en katalysator till en revolution som lovar att upprätthålla den traditionella filmindustrins affärsmodell. Det nya användargränssnittet gör det möjligt för kunder att enkelt få tillgång till sitt favoritinnehåll på sitt modersmål – eller åtminstone ett av sina modersmål i ett land som har 22 av dem.

Filmindustrin Reimagined

Tom Nunan, en föreläsare vid UCLA School of Theatre, Film och Television, säger att Netflix är välfinansierat och ambitiöst; han ser inga hinder för dess dominans av rymden under kommande år. Nunan tror att uppstigningen av streamingtjänster som Netflix, Disney + Hotstar (Indiens mest populära tjänst), Amazon Prime Video och andra förändrar branschen på ett dramatiskt sätt. ”Streaming är den absolut mest övertygande och kraftfulla historien i underhållningsvärlden. Hela branschen ombildas mot den här nya distributionsplattformen, och vi ser gigantiska äldre studior som Warner Bros., Universal och Disney helt föreställa sig deras innehållskedja för att tillgodose denna nya, mycket populära och säkra att använda tjänsten, ” han sa. Nunan sa att streamingströmmen är att det gör det möjligt för publiken att konsumera allt innehåll de vill ha från sitt eget hem.

Netflix-användare har språkalternativ

Netflix-användare kan växla till Hindi UI från språkalternativet i avsnittet ”Hantera profiler” på deras stationära, tv eller mobila webbläsare. På Netflix kan medlemmar ställa in så många som fem profiler i varje konto, och varje profil kan ha sin egen språkinställning.

Netflix Redigera profilskärm med språkalternativ

”Att leverera en fantastisk Netflix-upplevelse är lika viktigt för oss som att skapa bra innehåll. Vi tror att det nya användargränssnittet kommer att göra Netflix ännu mer tillgängligt och bättre passar medlemmar som föredrar hindi”, säger Monika Shergill, VP-Content, Netflix Indien i ett uttalande . ”De (Netflix) är för närvarande dubbade och undertexter på över 30 språk runt om i världen, och har leverantörer av lokalt innehåll, som köper material på modersmål, i över 25 diskreta områden”, sa Nunan. ”Att expandera till hindi är därför en naturlig tillväxtindikator från ett varumärke som har gjort globaliseringen till sin huvudprioritet.”

Netflix strategi att vinna

Netflix spelar lite inhämtning här. Amazon Prime Video lade till ett hindi-användargränssnitt 2018 samt service på fem andra regionala språk (tamil, telugu, marathi, bengalska och kannada). Netflix-abonnenterna numera mer än 150 miljoner och tjänsten har blivit så populär att uppskattningsvis 37 procent av världens internetanvändare använder innehållsleverantören. I Indien är rollerna dock omvända. Disney + Hotstar är den ledande videoledaren som innehar 69,7 procent av marknadsandelen, med Amazon (5%) och Netflix (1,4%) knappt i spel, enligt marknadsundersökningsföretaget Jana.

Allt sagt har Disney + Hotstar nästan åtta miljoner abonnenter i Indien och mer än 300 miljoner användare. Tjänsten och dess operatör, Star India, förvärvades av Disney som en del av förvärvet på 71 miljarder dollar av 21st Century Fox förra året.

Netflix kan bli CNN för streaming

Nunan förutspår att Netflix kommer att spåra bort Disney + Hotstars position i Indien under de kommande åren. ”Få varumärken har en så tydlig och fokuserad inställning till världens marknader som Netflix. Disney + kommer att komma starkt i Netflixs kölvatten, men Disney + har ett mycket specifikt, men omhuldat varumärke, säger Nunan. ”Netflix är unikt positionerat för att bli världens ledande innehållsledare inom underhållning, ungefär på samma sätt som CNN tillhandahåller en liknande global nyhetstjänst, formad och matad av specifika marknader runt om i världen.” Nunan ser också att filmbranschen fortsätter att blomstra, men med en lutning mot att betjäna strömmande försäljningsställen först mot de mer utsatta filmkedjorna. Han förutspår att filmindustrins landskap efter den pandemin kommer att se en tid av välstånd.

Bakifrån av människor på teatern

”Underhållningsindustrin växte exponentiellt efter den spanska influensan 1918 och jag antar att vår bransch kommer att njuta av en liknande tillväxt. Studior, nätverk och streamers kommer att ”överstocka” sina hyllor i rädsla för framtida pandemier, vilket leder till en ”guldhopp” -känsla i Hollywood och andra underhållningstäder. ” Han fortsatte och sa att filmupplevelsen kan behöva omföreställas helt, med mer privatiserade, säkrare sittplatsval, bättre ventilation och därför sannolikt mycket högre biljettpriser. ”Att gå på bio kommer att vara som att gå på teater på Broadway – ett dyrt underhållningsalternativ för de få.” Och i Indien, där inkomster per capita är en bråkdel av det i USA, är det sannolikt att titta hemma förblir den valfria platsen.