Skip to content

Netflix ’Shuffle Play’ är som TV utan annonser

17 de juni de 2021
bangkok thailand october 07 2019 women use netflix app on ipad pro screen netflix is an international t20 Wx6g91 aa485855f6494d509d5c483e9d2c4451

Viktiga takeaways

  • Netflix lanserar slumpmässigt spel under första halvåret 2021.
  • Shuffle play använder din tittarhistorik för att välja program som du kanske gillar.
  • Du kanske aldrig argumenterar om vad du ska titta på någonsin igen.

Netflix kommer att lägga till slumpmässig uppspelning till sin videostreamingtjänst en tid innan sommaren. Precis som blandningsfunktionen som släppte iPod till stjärnan, låter Netflix dig trycka på en knapp och luta dig tillbaka. Pratar med Mängd, Greg Peters, företagets Chief Operating Officer och Chief Product Officer, sa att funktionen kommer att vara perfekt för tittare som inte vill välja en show eller film att titta på, istället för att bara slå på och titta på vad som dyker upp. Du vet – precis som TV brukade vara. Är detta en genial idé, eller lika löjligt som Bluetooth-ljusbrytaren att du håller fast på väggen för att styra dina smarta glödlampor? ”Våra medlemmar kan i princip indikera för oss att de bara vill hoppa över att bläddra helt, klicka på en knapp så väljer vi en titel för att bara spela direkt”, sa Peters i ett investerarsamtal förra veckan. ”De är inte riktigt säkra på vad de vill titta på.”

Blandad spelning

Netflix har testat blandat spel sedan förra sommaren. Användare måste bara trycka på en knapp som säger antingen ”Shuffle Play” eller ”Play Something” (enligt Variety är etiketterna ännu inte fixerade i testversionerna). Då kommer det att välja något som det hoppas att du gillar, baserat på dina tidigare visningsvanor. ”Det motsvarar internet-eran att slå på TV: n och ignorera den.” Tanken är att du kanske kommer att få se en ny show som du gillar och sedan fortsätta titta på den. Och det betyder att du är mer benägna att fortsätta betala för Netflix varje månad. Det verkar som en bra idé. Men då har det funnits många andra ”bra” idéer genom åren.

Snabbare uppspelning

Vissa människor gillar att påskynda podcaster och ljudböcker när de lyssnar. Denna funktion ökar uppspelningshastigheten (vanligtvis var som helst upp till två gånger), men gör inte rösterna höga och gnisslande. Fördelen, antar jag, är att du kan ”konsumera” mer innehåll inom samma tidsperiod. Det är vettigt när du behöver komma igenom ett inspelat möte eller liknande skyldigheter, men om en podcast eller bok är så tråkig att du inte orkar att lyssna på den i normal hastighet, varför ens bry dig? Otroligt, Netflix låter dig göra samma sak för filmer och TV-program. Du kan sakta ner åtgärden till halv hastighet eller öka hastigheten upp till 1,5 gånger. Men igen, varför? Är det bara så att du kan undvika FOMO? Så du kan säga att du tittat på en show eller en film, även om du hatar det så mycket att människor som rusar runt uppsättningarna i snabbspolning inte verkar löjligt för dig? Jag frågade Twitter om någon använde den här funktionen. ”Det gör jag inte”, svarade programvaruutvecklaren Agneev Mukherjee. ”Det ger en hemsk tittarupplevelse.”

Vad måste David Lynch tänka på detta? Han tror att tittarna ”luras” bara genom att titta på en film på en mobiltelefon (NSFW, i slutet).

Ta Quibi

Eller hur är det med Quibi, media-streamingföretaget som spenderade 1 miljard dollar på över 175 shower, och ändå var så illa tänkt att det stängdes av efter bara sex månader? Quibi såg TikToks framgång, Instagram Stories popularitet och korta videor på Facebook och Twitter och bestämde sig för att lägga till lite professionell Hollywood-glans. Den delas upp i 10 minuter långa ”snabba bett”. Totalt slösade Quibis investerare 1,8 miljarder dollar på professionellt producerade utdrag som ingen ville titta på, för vi är glada att titta på korta amatörklipp. Kanske skulle Quibi ha investerat i att påskynda klassiska filmer så att de kunde passa in i tio minuters slots?

En bra idé

Netflix’s shuffle play ser dock ut som en ganska bra idé. Det motsvarar internet-eran att slå på TV: n och ignorera den. Och till skillnad från den faktiska TV: n behöver du inte drabbas av annonser som bryter in med några minuters mellanrum, och Netflix kommer åtminstone att försöka visa något du tror att du gillar, istället för att bara köra 90-tals sitcoms igen. Evigt.