Skip to content

Netflix vs Hulu vs Amazon Prime

18 de juni de 2021
Netflix vs Hulu vs Amazon Prime 357810bad3c54208829621c1ed1d9446

Oavsett om du skär kabelkabeln eller vill utöka din tittarupplevelse har det aldrig funnits en bättre tid för streaming av video. Netflix, Hulu och Amazon Prime är alla fantastiska tjänster som erbjuder tredjeparts streaminginnehåll och ett växande bibliotek med originalinnehåll. Det ursprungliga innehållet som produceras av dessa företag är inte mindre jämfört med sändningsnät och premiumtjänster som HBO och Showtime. Några av de bästa serierna på TV kan bara streamas. Så om du vill streama filmer och TV jämförde vi tjänster så att du kan hitta den tjänst som är rätt för dig.

 

Övergripande resultat

Netflix Hulu Amazon Prime
Det mest originella innehållet. Erbjuder aktuella TV-avsnitt. Fördelar utanför videostreaming.
Bästa övergripande samling av filmer och TV från tredje part. Innehåller annonser. Något bra originalinnehåll.
Möjligen billigare än en HD DVR från ditt kabelföretag. Prenumeration kan betalas årligen eller månadsvis.

Netflix, Hulu och Amazon Prime är alla bra streamingplattformar. Alla tre innehåller både original- och tredjepartsinnehåll. Netflix erbjuder för närvarande det mest originella innehållet. Hulu är jättebra om du vill hålla koll på de senaste TV-avsnitten. Medan Amazon Prime bibliotek inte riktigt matchar Netflix, har en prenumeration fördelar utanför videostreaming.

 

Innehåll: Netflix har det bästa biblioteket

Netflix Hulu Amazon Prime
Bästa övergripande samling av tredjepartsfilmer och TV. Erbjuder avsnitt från de senaste TV-säsongerna. Sämre bibliotek jämfört med Netflix men förbättras.
Erbjuder upp till 4K UHD-upplösning. Har ett litet men växande bibliotek med originalinnehåll. Har ett litet men växande bibliotek med originalinnehåll.
En del innehåll kan laddas ner istället för att strömma. Erbjuder endast ett utvalt antal avsnitt från en viss serie. Har tillgång till äldre HBO-shower.
Filmer och program raderas regelbundet från plattformen. Erbjuder inte innehåll från alla nätverk. Värsta gränssnittet av de tre.
Nuvarande TV-program är inte tillgängliga förrän många månader senare.

Medan varje tjänst har bra innehåll är Netflix den definitiva ledaren för paketet. Inte bara har det det mest originella innehållet, men det har också några av de bästa. Dess sortiment inkluderar prisvinnare som Glöd och Orange är det nya svarta, tillsammans med fan-favoriter som Stranger Things, BoJack ryttareoch Svart spegel. Tjänsten har också ett filmavtal med Adam Sandler och en växande lista med utländska originalfilmer. Detta är utöver vad som kan vara den bästa övergripande samlingen av filmer och TV från tredje part som är tillgängliga för streaming. Netflix har ringt tillbaka sitt bibliotek de senaste åren eftersom det fokuserar på originalinnehåll, men det erbjuder fortfarande ett expansivt bibliotek. Eftersom Netflix har minskat antalet titlar har de fokuserat på vad Netflix-användare faktiskt streamer. Netflix fokuserar på att streama en komplett serie tillsammans med en filmsamling och originalinnehåll. Hulus strategi är att erbjuda det som finns på TV just nu snarare än vad som var på förra året. På många sätt är Hulu DVR för streamingtjänster. Men denna strategi har vissa nackdelar. Hulu tenderar att bara erbjuda ett utvalt antal avsnitt från en serie, vanligtvis de senaste fem episoderna. Det erbjuder inte innehåll från alla nätverk. När det erbjuder avsnitt från ett nätverk, erbjuder det inte varje enskild serie som sänds i nätverket. Trots dessa begränsningar är Hulu fortfarande ett bra alternativ för dem som gillar att hålla sig uppdaterade på tv. Det kostar mindre än att hyra en HD DVR från ditt kabelföretag. Förutom de senaste episoderna har den originalt innehåll. Och genom ett avtal med EPIX erbjuder Hulu också ett blygsamt urval av filmer. På många sätt är Amazon Prime en något sämre version av Netflix. Amazon har ett fantastiskt originalinnehåll, men det har inte nästan lika mycket originalinnehåll som Netflix. Det förändras dock med tillägg som Utvidgningen, Carnival Row, Pojkarnaoch Jack Ryan. Amazon erbjuder också en rad filmer och tv-program, även om inte allt ingår i Prime. Många nya filmer är endast tillgängliga som separata hyror. En trevlig bonus är Amazons affär med HBO, som ger tillgång till äldre serier som True Blood och Sopranos. Du kan också prenumerera på HBO, Starz eller Showtime via din Amazon Prime-prenumeration. Men när du anser att var och en av dessa erbjuder en fristående tjänst är överklagandet något begränsat. Amazon Prime har också det sämsta gränssnittet av de tre. Medan Netflix och Hulu båda har irritationer är det största problemet med Amazon Prime hur icke-Prime-filmer och tv blandas in i prenumerationsprogrammen. Du kan vanligtvis filtrera bort dessa via appen, men det kan vara irriterande när du hittar en film genom sökfunktionen bara för att ta reda på att den inte är gratis.

 

Planer och priser: Amazon har fördelar utöver videoinnehåll

Netflix Hulu Amazon Prime
Grundplan ($ 8,99 / månad) strömmar TV-program och filmer på en enhet i taget i SD. Med den här planen kan du också ladda ner titlar till en telefon eller surfplatta. Grundplan (5,99 USD / månad) har annonser och inkluderar inte live-TV. Enkel plan kostar $ 12,99 / månad eller $ 119 / år.
Standardplan ($ 12,99 / månad) strömmar på två enheter samtidigt och i HD när tillgängligt. Med den här planen kan du också ladda ner titlar till två telefoner eller surfplattor. Hulu + inga annonser ($ 11,99 / månad). Studentplan kostar $ 6,49 / månad.
Premiumplan (15,99 USD / månad) strömmar på fyra enheter samtidigt och i HD och UHD när det är tillgängligt. Med den här planen kan du också ladda ner titlar till fyra telefoner eller surfplattor. Hulu + Live TV ($ 44,99 / månad). Prime Video-medlemskap är $ 8,99 / månad.
Hulu (inga annonser) + live-TV ($ 50,99). Amazon Prime sub innehåller fördelar utanför videostreaming.

Netflix standardplan erbjuder både grundläggande och HD-streaming på två enheter. Tjänsten erbjuder också en plan för Ultra HD-streaming, även om biblioteket med Ultra HD / 4K-titlar är begränsat. Hulus lägre prenumerationspris inkluderar reklamavbrott, men du kan bli av med reklam genom att betala mer per månad. Hulus annonsfria medlemskap är inte exakt annonsfritt. Företaget säger att det är skyldigt att sända reklam för visst innehåll. I dessa fall visar det en kort annons före och efter programmet, utan annonser i mitten. De största sakerna som går för Amazons Prime-tjänst kan vara allt på listan som inte är relaterat till strömmande video. Amazon Prime erbjuder två dagars gratis frakt på allt som köpts på Amazon. Emellertid är gratis relativt när man tänker på att tredjepartsartiklar ofta innehåller frakten i artikelpriset. Prime innehåller också en musiktjänst som liknar Spotify och Apple Music, molnlagring för foton och andra fördelar. Till skillnad från Netflix och Hulu erbjuder Amazon både medlemskap per år och månad.

 

Plattformskompatibilitet: Netflix och Amazon har fördelen

Netflix Hulu Amazon Prime
Tillgänglig på strömmande mediaspelare, smarta TV-apparater, spelkonsoler, digitalboxar, Blu-ray-spelare, mobila enheter och datorer och bärbara datorer. Den senaste Hulu-appen stöds på Android-telefoner och surfplattor, Android TV (utvalda modeller), Apple TV (4: e generationen eller senare), Chromecast, Echo Show, Fire Tablets, Fire TV och Fire TV Stick, iPhones och iPads, LG TV ( utvalda modeller), Nintendo Switch, Mac- och PC-webbläsare, PlayStation 3, PlayStation 4, Roku och Roku Stick (utvalda modeller), Samsung TV (utvalda modeller), VIZIO SmartCast TV-apparater, Windows 10, Xbox 360 och Xbox One. Finns på mobila enheter, smarta TV-apparater, Amazon-enheter, spelkonsoler, Blu-ray-spelare, digitalboxar, strömmande mediaspelare och datorer och bärbara datorer.
Classic Hulu-appen stöds på Apple TV (andra och tredje generationen), LG TV-apparater och Blu-ray-spelare (utvalda modeller), Roku och Roku Stick (utvalda modeller), Samsung TV-apparater och Blu-ray-spelare (utvalda modeller), Sony TV-apparater och Blu-ray-spelare (utvalda modeller), TiVo och VIZIO TV-apparater (utvalda modeller).

När det gäller tillgänglighet av plattformar är Netflix och Amazon tydliga vinnare. Dessa tjänster är allmänt tillgängliga på många strömmande medieenheter, mobila enheter, smarta TV-apparater och mer. Hulu är också allmänt tillgängligt, men med vissa försiktighetsåtgärder. Till exempel har både PlayStation 3 och PlayStation 4 den senaste Hulu-appen, men live-programmering är inte tillgänglig på någon av konsolerna. Vissa äldre enheter stöder bara den klassiska Hulu-appen, som inte har tillgång till live-TV, utvalda tillägg och nya funktioner.

 

Slutlig dom: Var och en har sina fördelar

Alla tre prenumerationstjänster har sina fördelar, så många kabelskärare kanske vill prenumerera på Netflix, Hulu och Amazon Prime samtidigt. Men tänk om du bara kunde välja en?

  • Netflix är vinnaren för dem som vill ha det bästa filmvalet. Det är också ett bra val för dem som föredrar att binge-titta på en hel säsong eller en hel serie i ett sammanträde och de som älskar superhjältegenren. Det enda som Netflix saknar är de aktuella tv-avsnitten. När det gäller urval och originalinnehåll är det den lätta vinnaren.
  • Hulu Plus är en utmärkt ersättning för DVR. Det är ett kabelabonnemang utan behov av ett kabelabonnemang. Det täcker kanske inte varje show, men när kostnadsbesparingarna beaktas kan det vara värt det.

Amazon Prime är valet för dem som ofta handlar på Amazon. Besparingarna på två dagars frakt ensam kan vara värt det. När du kastar in strömmande musiktjänst förutom strömmande filmer och TV-program är det den bästa övergripande affären i gänget.