Skip to content

NETGEAR WNR1000 Standardlösenord

14 de augusti de 2021
wnr1000 netgear 5abaa05304d1cf0036b9bad9

Alla fyra versioner av NETGEAR WNR1000 -routern levereras med ett standardnamn, lösenord och IP -adress. För att komma åt routern, öppna en webbläsare, gå till adressfältet och ange 192.168.1.1, som är den IP -adress som är vanlig för de flesta routrar. Ange sedan administration som standard användarnamn och Lösenord som standardlösenord (lösenordet är skiftlägeskänsligt).

Om standardlösenordet inte fungerar

Om standardlösenordet inte fungerar för WNR1000 -routern har någon ändrat det någon gång. För att återställa routern till standardinställningarna, återställ routern till fabriksinställningarna. Detta tar bort det ändrade lösenordet och användarnamnet och återställer sedan standarduppgifterna. Återställ och omstart är två separata koncept. Omstart av routern återställer inte programvaran; den startar en ny session med samma inloggningsuppgifter. Så här återställer du en NETGEAR WNR1000 -router:

 1. Anslut strömkabeln och slå på routern.

 2. Vänd på WNR1000 så att du har tillgång till bakpanelen.

 3. Använd ett gem eller annat skarpt föremål för att trycka på Återställa knapp. Håll återställningsknappen i fem till tio sekunder eller tills strömlampan blinkar.

 4. När strömlampan slutar blinka och blir en fast färg är återställningen klar. Detta kan ta minst 30 sekunder.

 5. Dra ur strömkabeln i några sekunder. Anslut sedan den igen för att starta om routern.

 6. Vänta minst 30 sekunder tills WNR1000 startar.

 7. När routern återställs, gå till http://192.168.1.1 och ange administration för användarnamnet och Lösenord för lösenordet.

 8. För att säkerställa säkerheten, ändra standardlösenordet.

Lösenord ska vara komplexa och svåra att gissa. Använd en gratis lösenordshanterare för att lagra dina lösenord och hitta dem snabbt.

Återställ dina föredragna inställningar

Ange de andra anpassade inställningarna igen om du vill att din router ska vara i samma tillstånd som den var i innan du återställde den. Om du till exempel hade konfigurerat ett trådlöst nätverk anger du SSID och lösenord som du vill använda. Detsamma gäller för andra anpassade inställningar, till exempel DNS -servrar. För att undvika att ange denna information igen om du återställer routern i framtiden, säkerhetskopiera routerinställningarna till en fil. Ta reda på hur du säkerhetskopierar och återställer routerkonfigurationen i kapitel 6 i WNR1000 -manualen i avsnittet ”Hantera konfigurationsfilen”.

Vad du ska göra när du inte kan komma åt routern

Som standard kan du komma åt NETGEAR WNR1000 -routern på http://192.168.1.1, om inte IP -adressen ändrades efter att den först konfigurerades. Du behöver inte återställa routern bara för att lära dig dess IP -adress. Använd istället en dator som är ansluten till routern för att hitta standardgatewayen.

Firmware och manuella länkar

Alla nedladdningar, användarmanualer och supportartiklar för denna router är tillgängliga på NETGEAR WNR1000v1 -supportsidan. För information om din specifika version, hitta den lämpliga i Välj en annan version rullgardinsmenyn. Välj rätt firmware för din WNR1000 -router. Klick Nedladdningar för att se och ladda ner all programvara och fast programvara för din specifika router. Var och en av de fyra versionerna av WNR1000 -routern har en separat bruksanvisning:

 • Version 1
 • Version 2
 • Version 3
 • Version 4

Dessa manualer är i PDF -format. Om PDF -manualen inte öppnas, installera en gratis PDF -läsare.