Skip to content

Nya MacBook Air: nyheter, pris, utgivningsdatum, specifikationer och rykten

24 de juni de 2021
M1 MacBook Air 16a643e75cab4ba68f1f718a3fad902b

Kommer en MacBook Air att släppas 2021? Även om Apple släppte två år 2020 (den väl mottagna M1 MacBook Air så sent som i november), finns det mycket förväntningar att en annan Air kommer i år. En med en smalare, lättare design, en uppgraderad skärm, MagSafe-laddning, fortsatt användning av USB 4 och – förhoppningsvis – en bättre webbkamera.

När släpps den nya MacBook Air?

Det finns blandade rapporter (gissningar, om vi är ärliga) om när MacBook Air kommer. Den respekterade analytikern och serieläckaren, Ming-Chi Kuo, sa förra året att vi förmodligen inte skulle se den nya MacBook Air förrän i slutet av 2021 och sedan justerade sin uppskattning till 2022. Men andra rapporter uppskattar en 2021-release.

Lifewires uppskattningsdatum

Vår bästa gissning med vad vi vet just nu är slutet av 2021 eller början av 2022. De två sista modellerna kom ut i mars och november, och eftersom vi inte förväntar oss en släpp på våren, sätter den näst bästa tidslinjen den i november i år. Mars 2022 är vår nästa gissning om den inte är klar senast 2021.

Nya MacBook Air-prisrykten

Kuos perspektiv är att ett fokus för den kommande MacBook Air är att sänka priset. Om det hänvisar till den nya bärbara datorn kan det vara till ett lägre pris än den nuvarande basmodellen: $ 999. Andra rapporter tyder på att eftersom vi förväntar oss att den blir tunnare och lättare än 2020-modellen, kommer det att vara en premiumversion av den nuvarande sortimentet (och därför Mer dyr). Apple kommer att behålla de befintliga modellerna som nybörjarerbjudanden.

Förbeställ information

Vi får veta mer om när du kan förbeställa den nya MacBook Air när vi hör officiella nyheter om utgivningen från Apple.

De senaste nyheterna om nya MacBook Air

Du kan få fler bärbara nyheter från Lifewire. Nedan följer aktuella rykten och andra nyheter om den kommande Air:

Nya MacBook Air-funktioner

Nya funktioner är svåra att förutse med absolut säkerhet så tidigt utan detaljer från Apple, men här är vad de flesta rykten säger:

  • 1080p kamera: Den nuvarande MacBook Air innehåller en 720p FaceTime HD-webbkamera, i princip samma från de senaste modellerna. Den kom med en förbättrad bildprocessor, som Apple kan uppgradera igen i år, men vi skulle vilja se en ännu bättre 1080p-kamera i den här.
  • Magnetisk nätadapter: Apple använde MagSafe senast i Air 2017, men eftersom vi sannolikt kommer att se tillbaka med 2021 MacBook Pro, är det säkert att säga att samma teknik kommer att levereras med nya MacBook Air.
  • Mini-LED: Precis som företagets andra produkter kan Apple uppgradera skärmen med mini-LED. Den här uppgraderingen ger möjlighet till tunnare skärmar som stöder saker som mörkare svarta, bättre kontrast, ljusare färger och bättre energieffektivitet.
  • Apple Silicon: De uppgraderade den nuvarande modellen 2020 med Apple M1-chipet, så vi kan se en ny uppgradering med nya MacBook Air. Det kan vara M1X-chipet eller nästa generations version beroende på den bärbara datorns släppdatum.

Nya MacBook Air-specifikationer och hårdvara

Det kommer troligen att behålla 13-tums skärmen, men den övergripande bärbara datorn blir tunnare på grund av mindre ramar. Några tidiga rykten hävdade en 15-tumsversion, men enligt Bloombergs Mark Gurman är den tanken uppenbarligen inte längre på bordet,

Utöver MagSafe-tillägget som nämns ovan säger rykten att den nya MacBook Air kommer att innehålla två USB 4-portar. Tidigare modeller kom med 8 GB RAM-minne med möjlighet att uppgradera till 16 GB och lagring som maxade till 2 TB; vi förväntar oss att dessa specifikationer förblir. Bokmärk den här sidan för uppdateringar! Nya detaljer dyker ofta upp, särskilt nu under ryktestegen. När officiella nyheter eller mer tillförlitliga berättelser kommer ut uppdaterar vi den här sidan.