Skip to content

Oculus Quest 2 Hands On: Solid Performance With Some Cut Corners

24 de juni de 2021
ScreenShot2020 10 19at10.35.17AM 1ddfe9335b164b2a9ba2836daac3c854

Viktiga takeaways

  • Oculus Quest 2 VR-headsetet är bättre på många sätt än det första.
  • Kostnadsbesparingsåtgärderna påverkar bältes- och packningsalternativ.
  • Det goda uppväger slutligen det dåliga för en fantastisk VR-enhet till ett vänligt pris.

Jag köpte en Oculus Quest i augusti, mest för de träningsappar som jag hade sett runt mina sociala flöden. Se, pandemin fick mig att jaga hemma och jag behövde något förutom Zoom yoga för att hålla min kropp i rörelse. Det var en enorm hit med alla i mitt hushåll. Övernaturlig och Slå Sabre höll oss alla i rörelse, och förmågan att fly från vårt lilla hus till expansiva världar som Mossa och Shadow Point gjorde för en mycket trevligare karantän sex månader i. Sedan fick jag reda på om Quest 2, bara en månad efter att jag hade köpt den ursprungliga Quest. Det skulle vara lättare, ljusare och ha en högre upplösning. Det lovade bättre kontroller och ett lägre pris. Jag förbeställde det, för det är den typen av växelhuvud jag är. Jag har haft nya Oculus Quest 2 i mina heta små händer i ungefär en vecka nu och den är precis lika bra som jag trodde det skulle vara, med några försiktighetsåtgärder.

De goda

Den ursprungliga Quest har dubbla OLED-skärmar med 1600×1440 upplösning med en 72Hz uppdateringsfrekvens. Quest 2 har en enda LCD-skärm som växlar mellan ögonen med 1832X1920 pixlar per öga. Det stöder också en 72Hz uppdateringsfrekvens, med potential att stöta upp i framtiden till 90Hz. Som jämförelse har VR-system som ansluter till en dator, som Oculus Rift och HTC Vive, en 90Hz uppdateringsfrekvens, medan PSVR har en uppdateringsfrekvens på 120Hz. Båda headseten har sex grader av frihetsspårning (6DOF), vilket gör att du kan röra dig fritt inom en virtuell miljö. De kan båda spåra dina händer eller Oculus Touch-kontroller medan du spelar.

Ovanifrån och ner över Oculus Quest 2, styrenheter och laddare

Vad alla dessa specifikationer betyder är att Quest 2 visar lite ljusare och skarpare än den ursprungliga Oculus. Quest 2-headsetet är definitivt lättare och kommer in på 18 gram (originalet är 20,6 uns på min köksskala), men kontrollerna är lite tyngre (5,3 uns jämfört med originalets 4,6). Högtalarna verkar också ha fått en uppgradering. De låter starkare för mitt öra, med ett djupare basrespons och klarhet som inte är riktigt i den första Oculus. Jag har funnit att jag använder hörlurar mindre och mindre (men att ha ett hörlursuttag på sidan är ett plus när du spelar spel och inte vill störa din familj. ”Jag kan gå in i VR med minimal ansträngning och skjuta visir på mina ögon och komma igång på nolltid. ”

Det dåliga

Låter bra, eller hur? Tyvärr känns det som att Oculus skär ut några hörn när du sätter ut det här nya headsetet, möjligen för att se till att de kan sälja det till $ 299, och slå det ursprungliga Quest-priset med $ 100. För det första är huvudremmen bara hemskt. Det skjuter headsetet på mitt ansikte på ett ganska obehagligt sätt, och om jag bär mina glasögon (med det medföljande visiravståndet) kan det kännas som en huvudvärk. Du kan naturligtvis köpa ”Elite Strap” från Oculus till priset av $ 50 – halva skillnaden mellan de gamla och nya headseten.

Den ursprungliga Oculus Quest hade förmågan att ställa in interpupillärt avstånd (IPD) i små steg med hjälp av en skjutreglage. Quest 2 har bara tre låsta positioner (klicka på ögonskärmarna med fingrarna) för att ställa in IPD. Tydligheten hos bilderna i VR beror på att du matchar din IPD till headsetets, så du hoppas bättre att de fungerar för dina ögon. Jag är inte säker på om någon av de tre är exakt vad jag behöver, men rättvisa tycks mittplatsen vara bäst för mig. En annan kostnadsbesparingsåtgärd? Den medföljande USB-C-kabeln är super kort, till skillnad från den långa som kom med den första Quest. Den där möjliggör inkopplat spel medan du står. Du kan fortfarande köpa ett batteripaket till Quest 2 och klippa det på baksidan av huvudremmen, men det är extra vikt och extra kostnad.

Mellanvägen

Ärligt talat, dock? Jag njuter fortfarande av Quest 2. Det lättare headsetet behöver inte lika mycket motvikt som det första gjorde, och jag kan fortfarande använda remmen med någon generös lossning av sidorna och toppen medan jag är noggrann med att stötta det på mitt ansikte. Jag beställde dock en elitrem i hopp om att inte röra med det lika mycket.

Oculus Quest 2 och trådlösa pekregulatorer vilar på en förstärkare

Den trådlösa aspekten av Quest 2, precis som den ursprungliga enheten, gör detta till en spelväxlare. Jag kan komma in i VR med minimal ansträngning, skjuta visiret på mina ögon och komma igång på nolltid. Att träna med en ansiktsmask är inte alls ett problem, så mycket som jag trodde att det skulle vara konstigt att göra det först. Även om jag inte vill prova några inverterade yogaställningar med något VR-headset på, dansar jag runt vardagsrummet och skivar rörliga mål till musik dagligen hjälper definitivt min kondition och allmänna humör. ”Jag har haft nya Oculus Quest 2 i mina heta små händer i ungefär en vecka nu och den är precis lika bra som jag trodde att den skulle bli.” Batterilivslängden är densamma som den ursprungliga Quest (cirka 2,5 timmar), vilket är bra med tanke på de visuella, ljud- och processoruppgraderingarna.

Du kan inte spela mer kraftintensiva spel som Minecraft, No Man’s Sky, eller Star Wars: Squadrons med detta headset (ännu), men utvecklare har fortfarande ännu inte riktigt utnyttjat Quest 2: s Snapdragon XR2 (den ursprungliga Quest kör en mindre kapabel Snapdragon 835). Slutsatsen, jag har ingen ånger när jag plockade upp Oculus 2. Den har mer kraft, bättre upplösning och den kör alla samma spel och appar som den ursprungliga gör, vilket i mitt hus betyder två VR-konsoler för att spela multiplayer-spel tycka om Slå Sabre och zombie-shooter Arizona Sunshine. Allt detta för 299 $ (plus den där $ 50-remmen som fortfarande kommer i posten), och du har en ganska rolig liten VR-enhet för att enkelt ändra din (virtuella) omgivning.