Skip to content

Öppna ett Gmail -konto i Windows Mail

31 de juli de 2021
2018 12 07 10h21 30 5c0a905646e0fb0001d72bad

Vad man ska veta

 • Gå till inställningar > Hantera konton > Lägg till konto > Google och ange sedan din kontoinformation.
 • Windows tillämpar automatiskt ditt Gmail -konto på kalender- och kontaktapparna.

Den här artikeln förklarar hur du lägger till ett Gmail -konto i Windows 10 Mail.

Lägg till ett Gmail -konto i Windows Mail

Microsofts standard e-postapp för Windows 10, kallad Mail, erbjuder inbyggt stöd för att lägga till konton för Outlook.com, Microsoft Exchange, Microsoft 365, Google och Yahoo. Guiden Lägg till konto leder dig steg-för-steg genom processen att lägga till ett Gmail-konto i Windows Mail.

 1. Öppna Mail. Klicka eller tryck på inställningar -ikonen i den nedre vänstra panelen i fönstret för att komma åt menyn Inställningar.

 2. Välj Hantera kontonoch välj sedan Lägg till konto.

  Rubriken Hantera konton

 3. Välj i popup-dialogrutan Google.

  Google i Windows Mail Lägg till ett kontofönster.

 4. Dialogrutan går över till Googles webbformulär för inloggning med Google. Ange din e -postadress på formulärets första sida.

  Logga in i Windows Mail

 5. Ange ditt lösenord på den andra sidan. Om du anger tvåfaktorsautentisering på ditt Google-konto ombeds du bekräfta åtkomst på en tredje skärm (tillval). Den fjärde skärmen granskar de behörigheter som Windows begär. Välj Tillåta att fortsätta.

  Gmail -kontotillstånd i Windows Mail

 6. När du har verifierat för Google presenterar Mail en annan dialogruta där du uppmanas att ange namnet du vill använda med ditt Gmail -konto. Detta namn visas i fältet ”från” för dina utgående meddelanden. Det behöver inte matcha namnet du ställde in i Gmail. När du har angett ditt namn väljer du Logga in att fortsätta.

  Gmail -konto har lagts till i Windows Mail

Använda Gmail med Windows Mail

Ditt Gmail -konto fungerar som alla andra e -postkonton i Mail. Windows tillämpar automatiskt ditt Gmail-konto även på kalender- och kontaktapparna, så att dina kontakter automatiskt visas i appen Personer och de kalendrar som du har kopplat till ditt Gmail-konto visas som underkalendrar under din Gmail-adress i Kalender-appen. Windows synkroniserar dock inte andra objekt, till exempel uppgifter som du konfigurerar i Google Keep. Om du ändrar ditt Gmail-lösenord eller justerar den tvåfaktorsautentisering du använder med ditt Google-konto, upprepa dessa steg med antingen ett uppdaterat lösenord eller ett applösenord.