Skip to content

Oroa dig aldrig för portar igen med denna Thunderbolt Dock

28 de juni de 2021
caldigit 8b9b568f8d994508af18baaadc481349

Viktiga takeaways

 • $ 250 CalDigit TS3 + erbjuder USB, Thunderbolt, Ethernet, ström och mer, allt via en enda kabel.
 • Det fungerar med alla Thunderbolt-datorer, men är bra med Mac-datorer.
 • Om du har en M1 Mac bör du verkligen överväga en Thunderbolt-docka.
Om du har en ny M1 Mac behöver du en dockningsstation. Och den dockningen borde antagligen vara en Thunderbolt-docka så att du bara behöver en kabel för att förvandla din MacBook Air, Pro eller Mac mini till en hyperansluten skrivbordsmaskin. En Thunderbolt-docka är som en lyxig USB-hubb. Det låter dig ansluta inte bara USB-drivrutiner och kringutrustning utan också ansluta till bildskärmar, Ethernet, ljudenheter och mer. Jag har använt en CalDigit TS3 + Thunderbolt-docka med en Mac mini de senaste veckorna, och den är ganska bra.

CalDigit TS3 +

För $ 250 är CalDigit TS3 + en av de mest rekommenderade hamnen. Det är Wirecutters toppval och när man läser på nätet är det nästan ingen som säger något dåligt om det. Efter att ha använt en ett tag måste jag gå med på det. Det blir varmt och det har en irriterande blå LED fram, men det har varit helt pålitligt för mig. Men först, vad gör det? ”Jag har väldigt få klagomål om CalDigit TS3 +.” TS3 + levereras med en (stor) nätadapter och en Thunderbolt-kabel. Det senare är viktigt, för en anständig Thunderbolt-kabel kan kosta runt $ 30 på egen hand. Du ansluter strömmen och ansluter den sedan till din Mac (eller PC). Med den här enda kabeln har din lilla MacBook Air nu:

 • 5 USB A-portar
 • 2 USB-C-portar
 • DisplayPort
 • Ethernet
 • SD-kortläsare
 • Ljud in / ut-uttag
 • Digital optisk S / PDIF-ljudkontakt
 • Ytterligare en Thunderbolt-port

Dockningen driver och laddar också MacBook via samma kabel.

CalDigit TS3 + ansluten till en Mac Mini och vilar på ett grått bord

Först verkar layouten lite konstig, delad mellan fram och bak, men i praktiken är det vettigt. De mer permanenta anslutningarna finns på baksidan, medan mindre använda portar – SD-kort, hörlurar – finns på framsidan. Det är också värt att notera att inte alla dessa USB-portar är lika. Endast en av USB-C-portarna är till exempel USB-C 3.1 gen 2. Den andra är den långsammare USB-C 3.1 gen 1, som matchar USB A-portarna. För våra ändamål måste du bara veta att USB-porten gen 2 är dubbelt så snabb (10 GB / sekund) som alla andra (5 GB / s), så det är där du ska ansluta en snabb, extern SSD. I min installation har jag CalDigit TS3 + ansluten till en M1 Mac mini via Thunderbolt-kabel. Den enda andra kabeln som går in i Mac-datorn är en vanlig gammal USB 2.0-kabel från ett ljudgränssnitt. Ljudutrustning gillar vanligtvis att vara ansluten direkt till datorn, även om denna dockningsstation har varit så bra att jag kan försöka ansluta till det istället. Det är fördelen med Thunderbolt över USB-dockor. Thunderbolt-produkter måste genomgå certifiering, vilket borde innebära att de är av högre kvalitet än de billiga USB-hubbarna som översvämmar Amazon. Ansluten till dockan har jag en gammal USB 3.0-hårddisk för säkerhetskopior, en Dell-bildskärm (via DisplayPort) och en snabb USB-C SSD, där jag behåller mina foton och andra stora filer. Det är allt.

CalDigit TS3 + docka ansluten till en Mac Mini

Visar

Min skärm kan också anslutas via USB-C, men om jag gör det kommer Mac mini inte att ansluta till den vid start. Jag kontaktade Apples support och de sa att de jobbar med en fix, men tills dess ser DisplayPort lika bra ut. Det betyder att du måste köra en andra USB-kabel till monitorn om du vill använda bildskärmens egna USB-portar, men mellan dockan och Mac mini finns det gott om reserv. Om du använder en Intel MacBook kan du ansluta två skärmar till dockningsstationen och använda båda samtidigt – en via DisplayPort och en via den extra Thunderbolt-porten (som också är kompatibel med USB-C-skärmar). Med en M1 MacBook kan du bara använda en bildskärm utan hack. M1 Mac mini kan driva två skärmar samtidigt, även om en ska anslutas till minis egen HDMI-port.

I användning

Jag har väldigt få klagomål om CalDigit TS3 +. Det ena är att det går varmt, men det är tydligen en Thunderbolt-sak. Det är fortfarande ironiskt att dockan alltid är mycket hetare än datorn. Apples M1 Mac-datorer blir aldrig heta. Det andra ”problemet” orsakas av själva Mac-datorn. Eftersom M1 Mac-datorer aldrig riktigt sover (de är mer som iPhones än PC och äldre Mac-datorer), ansluter de ofta till dockan, även om själva Mac-datorn inte vaknar ordentligt. Det här tricket kallas ibland ”mörkt vakna” och det betyder att dockans blå lysdiod tänds när detta händer. Detta kanske inte stör dig. Om den gör det kan du tejpa över LED-lampan. ”CalDigit TS3 + är en av de mest rekommenderade dockorna.” Sammanfattningsvis är CalDigit TS3 + ett kompetent och pålitligt tillbehör. Du kommer antagligen behöva någon form av portutvidgning på din M1 Mac, eftersom de har så få egna portar. Om du är villig att spendera pengarna är Thunderbolt ett utmärkt val eftersom det gör allt via en enda kabel, inklusive ström. Och den här dockningen, enligt min erfarenhet, gör jobbet bra.