Skip to content

Outlook.com IMAP-serverinställningar

30 de juni de 2021
adult business businesswoman charger colleagues communication 1449813 pxhere.com 6727bea09f534c9e8d9df141ceba1aa0

Internet Message Access Protocol (känt oftare av dess akronym, IMAP) är ett e-postprotokoll som används för att komma åt e-post på en fjärrserver. Det är en av de mest använda e-postramarna för att hämta meddelanden, och den stöds av Microsoft för att komma åt Outlook.com-konton. Informationen i denna artikel gäller Outlook.com och Outlook Online.

 

Outlook.com IMAP-serverinställningar

IMAP-serverinställningarna för Outlook.com är:

Server adress: imap-mail.outlook.com
Användarnamn: Din fullständiga e-postadress för Outlook.com (inte ett alias)
Lösenord: Ditt Outlook.com-lösenord (eller ett applikationslösenord)
Hamn: 993
TLS / SSL-kryptering krävs: Ja

För att skicka e-post med ett Outlook.com-konto från ett e-postprogram, lägg till Outlook.com SMTP-serverinställningar. IMAP kan bara komma åt meddelanden; Du måste konfigurera inställningarna för Simple Mail Transport Protocol separat om du vill att dina meddelanden ska gå utåt.

 

Överväganden

Innan du förbinder dig att använda IMAP för att komma åt ditt Outlook.com-konto, överväg dock Exchange-åtkomst för ditt Outlook.com-konto. Det gör allt som IMAP kan – skicka och ta emot e-postmeddelanden – och synkroniserar dina kontakter, kalendrar, att göra saker och anteckningar. Särskilt med Microsoft Outlook (skrivbordsprogrammet) och mobilapplikationer som Mail på iOS, öppnar ett Outlook.com-konto via Exchange större funktionalitet än att förlita sig på IMAP. Du kan också komma åt Outlook.com med POP som ett alternativ till IMAP. Post Office Protocol är en metod för att hämta meddelanden som hämtar ett e-postmeddelande och sedan raderar det från servern. POP har ett giltigt affärsfall – till exempel för att hämta meddelanden för att ingå i ett företags biljettsystem – men de flesta hemanvändare bör använda IMAP över POP. Eftersom IMAP synkroniserar dina anslutna e-postprogram med din e-postleverantörs server, synkroniseras allt du gör med ett IMAP-aktiverat konto över alla anslutna program.