Skip to content

Outriders har något som de flesta shooterspel inte har

15 de juni de 2021
Outriders 856f5afcb6804c6a888296f841268a6e

Viktiga takeaways

  • Outriders kommer inte att vara ett live-servicespel, vilket innebär att användare inte behöver investera år i spelet för att se hela historien.
  • Outriders har för närvarande en tillgänglig demo som består av prologen och hela historiens första kapitel.
  • Medan det är lite mer linjärt än andra plundrare, känns Outriders som ett solidt tillskott.

Looter shooters erbjuder en rolig gameplay-loop som alltid driver spelare att samla och skapa nya redskap. Tyvärr har många av dem fastnat av idén om ”spel som en tjänst” och aldrig riktigt slutat på historien de berättar.

Löpare, en kommande plundrare från People Can Fly, kommer att avstå från det extra engagemang som andra spel ber om i utbyte mot en konkret historia som har ett definitivt slut. Medan sci-fi-inställningen och löftet om en annan fantastisk historia från utvecklarna bakom Kul regn var det som drog mig till Löpare För det första var det löftet om en dedikerad början, mitt och slut som verkligen drog mig djupare. Många plundrare – spel som Destiny 2 och Division 2– erbjuder stor plundring och skytte, men de har inget definitivt slut på historien. Nytt innehåll fortsätter att anlända via DLC (nedladdningsbart innehåll) och utvidgningar och kommer att fortsätta att göra det i många år framöver. ”Att kunna slutföra ett spel och inte känna att du behöver fortsätta spela i tusentals timmar kommer att vara en trevlig förändring av takten.”

Sticker ut

Naturligtvis är People Can Fly inte den enda utvecklaren som gör looter shooters som har ett definitivt slut, men det är en mycket mindre grupp än du förväntar dig. Medan andra spel som Borderlands serier har alla slut, Löpare är en annan typ av plundrare. Istället för att erbjuda den vanliga stora öppna världen full av tanklösa samlarobjekt, Löpare är uppdelad i sektioner och gör det möjligt för spelare att utforska dessa områden samtidigt som de fyller en mestadels linjär berättelse. Det finns också sidouppdrag som kan slutföras – några av dem vi redan har tittat på tack vare den pågående demo. Demonstrationen för Löpare ger dig tillgång till cirka tre eller fyra timmar av spelets öppningsmoment. Det är en bra bit av historien som låter dig se precis tillräckligt för att få dig lockad och redo att gräva djupare. Det finns också de fyra olika klasserna – var och en erbjuder vissa distinkta krafter som Tricksters tidsfördröjningsförmåga, vilket får kulor och fiender att sakta ner mycket i en bubbla.

Varje klass känns unik, och även om jag gärna vill se fyra spelare co-op tillgängligt, passar trepersonspartierna snyggt in i spelet, så att du fortfarande kan stränga ihop förmåganskombinationer som känns destruktiva och gör att du vill höja fem dina vänner när du drar en. Med tanke på att du bara får tillgång till fyra förmågor i demo, är det spännande att tänka på vad du kan åstadkomma med de högre färdigheterna.

Inget mer väntar

Det låter förmodligen dumt att vara trött på spel som erbjuder så mycket innehåll, men det verkliga problemet handlar om att ha tid att sjunka in i dessa spel. Medan jag tycker om spelet som finns i titlar som Destiny 2 och Division 2, och tillströmningen av nytt innehåll är alltid välkommen, det är bara inte lätt för mig att sänka hundratals timmar i varje bit av DLC och expansion som utvecklarna släpper. Det finns också det faktum att nya spelare som kommer in i en plundrare långt in i spelets livscykel kan hitta sig helt överväldigade av innehåll eller till och med missa innehåll från spelets ursprungliga utgåva.

Destiny 2 klippa mycket av sitt ursprungliga innehåll i slutet av 2020 och låsa spelare ur det. Med Löpare, vi behöver inte oroa oss för att innehåll skärs ner eller spenderar tusentals timmar på att hålla sig uppdaterad med de senaste uppdragen och utvidgningarna.

Vi har redan mer än tillräckligt med ”spel som en tjänst” tillgängliga, och det råder ingen tvekan om att utvecklare kommer att fortsätta att släppa dessa typer av titlar på grund av hur länge de håller på. Det är helt bra. För tillfället är jag glad över utsikterna att bara behöva sjunka 20-30 timmar in Löpare för att uppleva hela historien. Medan jag är säker på att vi kommer att se ytterligare utvidgningar och innehåll längs linjen, är det en trevlig förändring av att kunna slutföra ett spel och inte känna att du behöver fortsätta spela i tusentals timmar. Om du bestämmer dig för kan du alltid spendera mycket längre tid på att utforska allt spelet har att erbjuda, men det är ett beslut du får fatta.