Skip to content

Praktiskt med Kyvol S31-rengöringsrobot

23 de juni de 2021
IMG 1767 d2021ec2670747bba04a2b19494d1ebe

Viktiga takeaways

  • Mina golv är renare utan att svettas, tack vare nya Kyvol S31.
  • Robotrengöraren dammsuger och mopsar automatiskt med hjälp av ett laserstyrt navigationssystem.
  • I praktiken tyckte jag att Kyvol var förvånansvärt bra på att navigera sig runt mitt hem.

Den nya Kyvol S31 robotdammsugaren förändrar mitt liv, en liten dammpartikel åt gången. Jag var aldrig intresserad av ett robotvakuum eftersom de verkade mer problem än de var värda. Du måste trots allt ladda saken och tömma den. Skulle inte en kvast och en sopbricka vara enklare och spara hundratals dollar? Det snygga med S31 är att det tar hand om allt underhåll i sig. Jag satte upp S31 på cirka tio minuter, och från och med den zippade den runt, dammsugade och till och med zoomade tillbaka till basstationen när det var nödvändigt för att ladda och tömma avfall i en förseglad påse. Det moppar även golv också.

Elegant design

Ut ur lådan ser S31 skrämmande ut, särskilt för dammkaniner. Det glimmar svart och runt, med två borstar monterade på sidorna för att skjuta smuts in i vägen för att bli uppslammad. På toppen av enheten finns en knapp för att börja rengöra, återgå till basstationen eller göra en snabb rengöring. Installationen är ganska mycket bara att ansluta Kyvol och ansluta till Wi-Fi. Förpackat inuti höljet är ett laserstyrt system som gör att Kyvol S31 kan kartlägga ditt hem och navigera runt hinder. Det finns också en fallsensor avsedd att säkerställa att S31 inte fastnar eller faller ner. Om du föredrar att manuellt styra enheten kan du också använda den medföljande fjärrkontrollen eller en egen app.

Cybovac S31 rengöringsrobot separerad från bryggan och navigerar i ett rum

En funktion som jag gillade särskilt var smart hemintegration. S31 är kompatibel med Amazon Alexa och Google Assistant, så du kan använda verbala kommandon för att berätta för din robot att göra sitt. I praktiken tyckte jag att Kyvol var förvånansvärt bra på att navigera mitt hem. Det stötte sällan på väggar och såg alla svåra att nå fläckar för att ge dem en bra rengöring. S31 kan växla automatiskt mellan olika golv så att jag kan skicka den vidare för att rengöra både mattan och hårda golv. Det var enkelt att styra Kyvol med appen. Jag ställde in rengöringscykler, justerade volymen av meddelanden och ställde in områden utan robot. Jag ställde också in ett rengöringsschema så att roboten skulle städa när jag inte var där. Det är något kusligt att komma tillbaka till nyrengörade golv efter att Kyvol har gjort sitt jobb.

Men när jag väl satt upp en karta var Kyvol ännu bättre på sitt jobb. Det är enkelt att göra genom att trycka på en knapp i appen och dra en ruta till en plats på kartan. Det finns en liknande process för att lägga till virtuella väggar och inga vakuum- och rengöringszoner. Du kan också lägga till virtuella väggar så att det håller fast vid vissa områden, snarare än hela rum. Kyvol S31s hem är dess dockningsstation. Dockan är en laddningsbas för roboten och innehåller en 4,3-liters dammbehållare som håller den smuts som samlas in av roboten. Om du inte är otroligt rörig kan väskan rymma upp till 60 dagars damm. För att tömma påsen tar du bara påsen och slänger den i papperskorgen. Enkel. När Kyvol var dammsugad, försökte jag dess moppningsbilaga. Botten levereras med engångs- och tvättbara moppkuddar och en vattentank som du kan hålla fast i enhetens botten. Moppningen lämnade mina golv glänsande.

Dammkaniner Akta dig

Jag är mer än nöjd med rengöringskraften på S31. Det hade aldrig varit klart för mig hur smutsiga mina golv var tills S31 tog över. Dammsugarens kraftfulla sug gjorde det möjligt att dra husdjurshår från mattan, tillsammans med damm och olika andra föremål som jag inte undersökte för nära. Det var en tillfredsställande känsla att se S31 navigera under soffor och stolar och avge ett glatt sugande ljud.

När den återvände till basen och tömde innehållet såg jag mer damm än jag förväntade mig. ”Jag tyckte att Kyvol var förvånansvärt bra på att navigera mitt hem.” Min favoritdel av Kyvol var dess platsrengöringsfunktion, som bäst används för rengöring av ett relativt litet område. Roboten kartlägger området du har valt ut i en kvadrat och går sedan över det två gånger för en djup rengöring. På nästan 500 dollar är S31 inte en liten investering, men jag kunde se att enheten sparar timmar av arbete. För användare som har pengar att spendera och vill ha en nästan autonom rengöringsrobot är Kyvol ett bra val.