Skip to content

Praktiskt med projektet xCloud PC Beta

26 de juni de 2021
WindowsxCloudbeta b35a606102904f918c7b77a71cfdb371

Viktiga takeaways

  • Xbox Game Pass var redan ett av de bästa värdena i spel, och nu kan du köra det i en webbläsare.
  • Molnspel är i allmänhet starkt viktat i spelutgivarnas fördel.
  • Du vill fortfarande gå fysiskt eller digitalt för alla spel med en stark multiplayer-komponent.

Jag antar att jag inte behöver en Xbox för att spela min Xbox nu, vilket känns lite märkligt. Jag gick in i PC / iOS beta för Microsofts nyaste version av Project xCloud, som låter Xbox Game Pass Ultimate-prenumeranter spela sina spel via webbläsare eller webbapp. Med Google Chrome och en kompatibel handkontroll har jag nu tillgång till ett stort antal Xbox-spel utan att behöva starta Xbox-appen eller slå på min konsol. Det gör att spela spel på Xbox snabbare och bekvämare än det var tidigare, på grund av att Xbox-enheten i sig är överflödig mot kraven. Xbox Game Pass Ultimate-prenumeranter hade redan den tidigare versionen av xCloud som en fördel, så att du kan spela Xbox-spel på Android-mobila enheter, men detta öppnar upp fältet. Det är dock fortfarande molnspel och kommer fortfarande med det aktuella tillståndet för fältets komplikationer. Skiftet till molnet är mycket för publicister, men det känns fortfarande som att det kan lämna konsumenterna bakom.

Innan du vet det

Det är svårt att argumentera med det enorma värdet av dollar per timme på Xbox Game Pass just nu. För 15 USD i månaden får du tillgång till ett roterande, samordnat sortiment av Xbox-spel från första och tredje part, inklusive flera senaste utgåvor. Fördelen med xCloud över Game Pass på konsolen eller PC är att den inte kräver någon form av lokal installation. Du kan helt enkelt klicka och spela en installerad kopia av spelet på Microsofts molnserver, vilket ger dig spel i 3 minuter eller mindre. Det betyder också att du kan spela HD-spel på en låg-maskin, eftersom det i grunden är en interaktiv videoström.

Projekt xCloud-spelbibliotek som det visas i Google Chrome

Jag körde xCloud PC-beta genom sina steg med ett sortiment av spel, inklusive Killer Instinct, Xeno Crisis, Wolfenstein: The New Order, och Förfalletillstånd 2. I WolfensteinI fallet kunde jag sömlöst hämta en körning där jag slutade på min fysiska Xbox tack vare automatisk synkronisering av spara data. För det mesta kunde jag inte säga någon verklig skillnad mellan att spela ett spel via xCloud i webbläsaren eller en lokal installation. Undantaget var Förfalletillstånd 2, vilket jag antar har mycket att göra med sitt behov av att hålla kontakten med spelets server under spel. Medan jag fick ett bra avstånd till spelets solokampanj hade jag konsekventa problem med ”flytande” och oprecisa kontroller.

Stormvarning

Det är ett av de stora problemen med molnspel: det är en bandbreddsvin. Multiplayer-spel, eller något som förblir anslutet till en server medan du spelar, kommer mätbart att drabbas om du försöker spela dem via molnet, eftersom ditt lokala Internet försöker behålla båda anslutningarna samtidigt. Det är möjligt, men det är inte perfekt, och du är ett gångmål för någon annan i spelet. Det betyder också att du använder en massa av data. Du kan räkna med att du bränner minst 100 MB per minut på ett xCloud-spel, beroende på dess grafiska inställningar. Det är underhållande att spela Halo 5 vid 4K på en iPhone, men du har ungefär fyra sekunder innan du träffar din månatliga datalock.

Det är inte utan dess bekvämligheter, men logistiken för molnspel är inte där än. Sedan Google fick den här bollen att rulla 2019 med Stadia har jag lagt märke till den allmänna drivkraften för det mesta av entusiasmen som byggts upp runt molnet, åtminstone i spelutrymmet, är att det är en fantastisk erbjuda ett stort teknikföretag – allt du behöver göra är att hålla dina servrar igång – men det är i bästa fall situationellt användbart för spelare på marken. Microsoft har några smarta idéer som går in i xCloud, där det är ett användbart alternativ för Game Pass-abonnenter snarare än en produkt i sig, men hela molnbaserade spelmodell verkar vara utformad för en version av internet som för närvarande inte finns. Det är en lösning på jakt efter ett problem.