Skip to content

PS4 är kraftfullare än Xbox One

31 de juli de 2021
RotTR1 56aa40d03df78cf772aecb8d e08c4121d8dd494d8297ff644b4bc4cb

PlayStation 4 är en kraftfullare spelkonsol än Xbox One. Medan båda maskinerna har liknande inre, vinner Sonys konsol när det gäller upplösning. Hästkrafter är inte det enda som spelar roll, och det finns en specifik instans där Microsoft går före sin konkurrent. Vi förklarar nedan.

PS4 Slim kontra Xbox One S grafikjämförelse

PS4 Slim och Xbox One S är hårdvaruuppdateringar i mitten av generationen av de ursprungliga PS4- och Xbox One-konsolerna. Dessa marknadsförs och säljs som basmodeller för deras märken. Båda har åttakärniga processorer, AMD Jaguar-GPU: er och 8 GB RAM. PS4 har en fördel jämfört med sin konkurrens när det gäller upplösning. Många tredjepartstitlar kan köras med hela 1080p vid 30 eller 60 fps på Sony-konsolen, men slutar med 900p vid 30 eller 60 fps på Microsoft-konsolen. Detta är inte att säga att Xbox One S inte är kraftfull. Det kan fungera oavsett vilken nuvarande generations spel du vill spela, och de spelen kommer att se bra ut. PS4 -grafiken har dock lite mer skarpa och detaljer.

Grafikjämförelse mellan PS4 Pro och Xbox One X

Medan PS4 Slim har en liten kant över Xbox One S, drar Microsofts premiumversion av konsolen framåt när det gäller upplösning och texturer. Xbox One X har en processor med åtta anpassade x86-kärnor klockade till 2,3 GHz, 12 GB RAM och en GPU som är jämförbar med vissa övre mellanregister till avancerade PC-grafikkort. PS4 Pro har en åttakärnig processor klockad på 2,1 GHz, 8 GB RAM och en något mindre kraftfull GPU. Xbox One X kan spela många spel i verklig 4K, medan PS4 Pro: s 4K ofta uppskalas. Som med basmodellerna är skillnaderna mellan PS4 Pro och Xbox One X mindre. Spel ser bra ut och fungerar bra på båda systemen. Men om du letar efter bästa möjliga konsolgrafik eller äkta 4K kan du bli bättre betjänt av Xbox One X.

Varför upplösning spelar ingen roll

Xbox One är flera gånger kraftfullare än sin föregångare, Xbox 360. Bara för att spelupplösningen inte är högre betyder det inte att grafiken inte är bättre. Xbox One kan ha fler tecken, partiklar och specialeffekter på skärmen på grund av förbättrad hårdvara. Den har bättre artificiell intelligens, bättre belysning, bättre fysik och snyggare texturer. Dessutom kan det göra allt detta samtidigt som det bibehåller en konsekvent bildhastighet. Spel ser ut och fungerar bättre på Xbox One än på den äldre generationen. Även om spel på Microsoft -konsolen kanske inte ser lika bra ut som deras PS4 -motsvarigheter, ser de fortfarande bra ut. Tänk på detta om upplösning. Nintendo NES-, SNES-, N64-, GameCube- och Wii -konsoler kördes med 480i -upplösning (GC och Wii hade valfria progressiva skannings 480p -lägen). Ändå förändrades grafiken från en generation till nästa trots att upplösningen är densamma. Många Xbox 360 -spel var inte ens 720p, men spelen såg fortfarande väldigt bra ut. Dina favorit Xbox 360-spel och många PS3-spel var förmodligen 540p, 600p eller någon annan sub-HD-upplösning uppskalad till 720p eller 1080p på din TV. Även om PS4 är kraftfullare, når den inte alltid det mytomspunna 1080p- och 60 fps -målet.

Makt är inte lika framgångsrikt

PS4 kan producera bättre bilder än Xbox One S, och Xbox One X ser ofta bättre ut än PS4 Pro. Ren kraft spelar dock inte så stor roll. Roliga spel är det viktiga, och du behöver inte den översta grafiken för att skapa bra spel. Om du bryr dig om grafik först och främst, överväg att bygga en spel -PC. En mellanklassrigg kan blåsa både Xbox One och PS4 ur vattnet.