Skip to content

Reser du utomlands? Få AT & Ts internationella plan

16 de juli de 2021
485573509 56a5350f5f9b58b7d0db80ea

Internationella resor är jättekul, men om du tar med din iPhone på din resa och förväntar dig att använda din vanliga röst- och dataplan får du en enorm, obehaglig överraskning när du kommer hem: en räkning för hundratals eller till och med tusentals dollar .

Det beror på att de flesta telefonplaner endast täcker användning i USA. Att använda din iPhone utomlands räknas som internationell roaming, vilket kan vara extremt dyrt. Om du till exempel streamer en låt eller två medan du är på internationell roaming – med bara 10 MB data – kan du debiteras 20 USD eller mer! Lägg till i e-post, texter, sociala medier, dela foton och få vägbeskrivningar för kartan, så får du en stor datakostnad. Men det behöver inte vara så. Om du är AT&T-kund kan du spara dig från katastrofalt stora räkningar genom att registrera dig för en AT&T internationell plan innan du åker på din resa.

 

AT&T Passport International Plan

AT & T-passplanen kan läggas till i din nuvarande månadsplan för resans längd. Denna extra tjänst ger dig möjlighet att ringa och använda data till priser medan du är utomlands till mycket billigare priser än om du använde internationell roaming. Det här är de nuvarande planerna som erbjuds av AT&T Passport:

AT & T-passpriser
Pass 1 GB Pass 3 GB
Kosta $ 60 / månad $ 120 / månad
Datagräns 1 GB 3 GB
Dataöverskott $ 50 / GB $ 50 / GB
Samtal
(kostnad / minut)
$ 0,35 $ 0,35
SMS Obegränsat Obegränsat

Aktuell från och med april 2019

Dessa planer finns i över 200 länder. Om du ska på en kryssning erbjuder AT&T speciella kryssningspaket med specifika samtals- och datapaket som är avsedda bara för kryssningsfartyg. Om du ska på en engångsresa kan du lägga till AT&T Passport i din plan i 30 dagar. Å andra sidan, om du reser regelbundet till andra länder, kanske du föredrar att lägga till den i din standardplan och betala för den varje månad. AT&T stöder båda alternativen. Andra stora telefonföretag erbjuder också internationella planer, inklusive alternativ från Sprint, T-Mobile och Verizon.

 

AT&T International Day Pass

Om du bara kommer att vara utomlands en dag eller två, är ett annat bra alternativ att överväga AT & T: s International Day Pass. För bara 10 USD per dag kan du använda den vanliga röst- och dataplanen du använder hemma i över 100 länder. Så med det här alternativet är vad du normalt betalar för data, samtal och texter vad du betalar i andra länder plus avgiften på $ 10 / dag. Det är ganska enkelt. Du kan aktivera International Day Pass för alla dina enheter och det fungerar automatiskt när du reser inom de länder som stöds. Även om detta är ett bra alternativ för en dag eller två, kanske det inte är det bästa alternativet om du reser internationellt för mer än så. Kom ihåg att 1 GB-passplanen som nämnts tidigare kostar $ 60 och fungerar för hela månaden. Så om du är på en längre resa kan det vara ett bättre val. Men om du bara behöver en internationell plan för ett par dagar, skulle det vara en besparing på bara $ 20.

 

Ett annat alternativ: Byt ditt SIM-kort

Internationella planer är inte ditt enda alternativ när du reser. Du kan också byta ut SIM-kortet från telefonen och ersätta det med ett från ett lokalt telefonföretag i det land du besöker. I det scenariot kan du dra nytta av lokala samtals- och datahastigheter som om du inte reser alls. Om du har en iPhone XS eller XR har du ett annat alternativ. Båda dessa modeller stöder två SIM-kort som används i telefonen samtidigt. Det andra SIM-kortet är i det här fallet ett virtuellt SIM-kort, vilket innebär att det inte behövs någon hårdvara. Bara att registrera dig för en pay-as-you-go-plan med ett lokalt telefonföretag i det land du besöker så kan du använda din iPhone som en lokal.

 

Kostnaderna utan AT & T-pass

Tänker du inte vill spendera extra pengar och att du tar dina chanser med internationell dataroaming? Om du inte planerar att använda data och ringa några, rekommenderar vi inte det. Här är vad du betalar utan en plan som AT & T: s pass eller International Day Pass. Det är också priset om ditt paket går ut eller om du reser inom länder som inte finns i listan ”200 länder” ovan.

Prata Kanada / Mexiko: $ 1 / minut

Europa: $ 2 / minut

Kryssningsfartyg och flygbolag: $ 3 / minut

Resten av världen: $ 3 / minut

Text $ 0,50 / text

$ 1,30 / bild- eller videomeddelande

Data Värld: 2,05 USD / MB

Kryssningsfartyg: 6,14 USD / MB

Flygplan: $ 10,24 / MB

För ett visst perspektiv, låt oss säga att du regelbundet använder 2 GB data per månad medan du är hemma och förväntar dig att använda samma mängd när du är borta. Utan en internationell plan kan du spendera mer än 4 000 dollar bara för data ($ 2,05 x 2048 MB) innan du ens tar reda på samtal eller sms.

 

Om du glömmer att registrera dig innan du reser

Nu är du förmodligen övertygad om att du ska få en internationell plan, men tänk om du glömmer att anmäla dig innan du reser? Det första sättet du kommer att bli påmind om detta kommer sannolikt att komma när ditt telefonföretag skickar en text till dig för att meddela att du har fått en stor datakostnad (kanske $ 50 eller $ 100). Ring dem omedelbart och förklara situationen. De borde kunna lägga till internationell data i din plan och backdate den så att du får de internationella planfunktionerna men bara betalar för planen, inte de nya avgifterna. Men om du glömmer att ringa eller de inte kommer att samarbeta och du kommer hem till en telefonräkning på hundratals eller tusentals (eller till och med tiotusentals) dollar kan du kanske bestrida de enorma dataroamingavgifterna. Lär dig hur du bekämpar iPhone Roaming-avgifter.

 

Internationella restips för iPhone-ägare

Det finns mycket att veta om att resa internationellt med din iPhone. Om du planerar att ta med din iPhone på din resa, lär dig hur du undviker stora iPhone-dataroamingräkningar och vad du ska göra om din iPhone blir stulen. Glöm inte heller rätt internationell laddningsadapter när du reser.