Skip to content

Roku’s Streambar är den perfekta kameran för din TV

21 de juni de 2021
ScreenShot2020 09 30at1.43.55PM 917dd44169f446c2ae786f3162f1ef1c

Viktiga takeaways

  • Roku Streambar säljs den 15 oktober för $ 129,99.
  • Det är en låda som kombinerar 4K media-streaming med en uppsättning anständiga högtalare och en enda anslutningskabel.
  • Du kommer inte att hata Roku-fjärrkontrollen.

Om jag köpte en digitalbox för min TV skulle jag undvika Apple TV och allt från Google och gå direkt mot denna Roku. Den innehåller allt du behöver för att titta på och lyssna på TV och filmer, och inget du inte gör. Roku’s Streambar kombinerar en 4K-videostreaming-enhet med en liten soundbar. Håll den under din TV-apparat så är du redo att gå. Roku kan användas som ditt enda gränssnitt till TV: n, styra ljud och streama video, allt med bara en fjärrkontroll. Det fungerar med Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, Spotify, BBC iPlayer och mer. Streambar kommer att finnas tillgänglig den 15 oktober för $ 129,99.

Roku’s Streambar är en glädje

Streambar kombinerar en 4K media-streaming set-top box med en soundbar med fyra högtalare. Detta kan ersätta din tv: s inbyggda högtalare och bör (i teorin) vara ett steg uppåt i ljudkvaliteten. Om du redan har en snygg hemmabioinstallation bör du överväga Rokos icke-högtalarboxar istället.

Ljudmässigt kan du ställa in rutan för att tysta högljudda reklamfilmer, öka röster och utföra andra ljudfunktioner. Du vet hur skådespelarnas röster alltid är för tysta jämfört med bakgrundsljud och effekter? Detta borde fixa det. Även om du streamer en dåligt komprimerad kopia av en film som du hittade via BitTorrent, låter det fortfarande hemskt. Du kan också strömma musik och podcaster till Roku från din telefon via Bluetooth. När du väl är ansluten till din TV via HDMI-kabel kan du styra allt från Roku-fjärrkontrollen (mer om det senare).

Varför köpa det här under tävlingen?

Det fina med en specialbyggd streamer som de från Roku är att den inte har någon agenda. Eller snarare är deras agenda att sälja så många enheter som möjligt och vara kompatibel med så många streamingtjänster som möjligt. Medan märkeslådor försöker styra dig mot tillverkarens egna kanaler, kan en Roku vara mer oberoende. Jag gillar dess ”opartiska” sökning, som låter dig söka efter titel, skådespelare, regissör eller genre och sedan låta dig välja det billigaste stället att strömma resultaten (inklusive gratis, om tillgängligt).

Roku streambar med streamingtjänster som stöds visas på en skärm

Jag gillar också att du kan ansluta det till dina egna källor. Om du till exempel lagrar dina TV-program i en online-skåpstjänst som Put.io, kan du komma åt och strömma din video direkt. Vad sägs om Alexa och Google Assistant? Streambar fungerar också med dem (alla Roku-enheter gör det). Det låter dig också titta på Apple TV + -innehåll och stöder AirPlay (inom några veckor), vilket gör att du kan strömma video, musik och foton direkt från din iPhone eller iPad. Det kommer också att fungera med Apples Homekit hemautomationssvit, som låter dig till exempel använda den med Siri. ”Tonhöjden är att du får allt du behöver i en låda, med bara en kabel mellan TV och digitalbox.” Det är därför jag inte är intresserad av något som Apple TV.

Jämfört med Roku är den begränsad, dyrare (Apple TV 4K börjar på $ 179) och har inga högtalare. Roku-fjärrkontrollen är också bra. Den har bara en handfull knappar, du behöver inte en manual för att använda den, och du är aldrig förvirrad över hur långt du håller den, till skillnad från Apple TV: s Siri-fjärrkontroll. Och om du tappar det kan du hämta en ny för cirka 12 dollar.

Vad sägs om smarta tv-apparater?

Du kan bara använda de appar som är inbyggda i din smart-TV, och om du har en uppsättning som har ett väldesignat, lättanvänt gränssnitt, kanske du bara borde hålla fast vid det. Ditto om din TV har inbyggda mördarehögtalare. Men jag föredrar att inaktivera så många av en TV: s smarta funktioner som möjligt för säkerhet. Under 2015 befanns Samsungs TV-apparater t ex avlyssna på sina ägare, spela in dina konversationer och vidarebefordra dem till tredje part.

FBI utfärdade också en varning om att hackare skulle kunna få tillgång till ditt hemnätverk via de dåligt säkrade webbservrarna som körs på vissa smarta TV-apparater. Slutsats? Jag litar på Roku mer än jag gör konversationsinspelning av Samsung (för nu). I slutändan ser Roku Streambar ut som ett gediget erbjudande. Det kommer inte att konkurrera med en avancerad soundbar, men då tror jag inte att den ska. Tonhöjden är att du får allt du behöver i en låda, med bara en kabel mellan TV och digitalbox. Om jag köpte en ny låda för att gå med en TV, skulle detta definitivt gå på min lista.