Skip to content

Så här ändrar du standardspråk i Mozilla Firefox

31 de juli de 2021
GettyImages 172628259 583cd28f5f9b58d5b1f568dd

Vad man ska veta

 • Meny > alternativ > Allmän > Språk och utseende > Språk > Ange alternativ > Välj ett språk att lägga till > och välj.
 • Genväg till inställningsmenyn: Skriv om: preferenser i sökfältet.
 • Tryck OK för att bekräfta ditt språkval.

Den här artikeln beskriver hur du ändrar standardspråket i Mozilla Firefox till något av de mer än 240 som webbläsaren stöder.

Hur man anger önskade språk i Firefox

Att ställa in och ändra Firefox lista över önskade språk kan göras snabbt. Se stegen nedan:

 1. I Firefox väljer du meny ikonen (de tre horisontella staplarna) i det övre högra hörnet. Du kan också skriva om: preferenser i adressfältet i Firefox.

 2. Välj alternativ.

  Fler -menyn i Firefox med alternativ markerade

 3. I Allmän inställningar, bläddra ner till Språk och utseende sektion. Under Språk underrubrik bör du se ditt standardspråk. Välj Ange alternativ.

  Alternativet "Ange alternativ"

 4. Välj Välj ett språk att lägga till rullgardinsmenyn.

  Knappen "Välj ett språk att lägga till"

 5. Bläddra igenom den alfabetiska språklistan och välj önskat språk. Om du vill flytta den till den aktiva listan väljer du Lägg till.

  Knappen Lägg till

 6. När du är nöjd med dina ändringar väljer du OK för att återgå till Firefox -inställningarna. Väl där stänger du fliken eller anger en URL för att fortsätta din surfningssession.

Ditt nya språk läggs till i inställningslistan. Som standard kommer det nya språket högst upp på listan. För att ändra ordning, använd Flytta upp och Flytta ner knapparna i enlighet därmed. Om du vill ta bort ett specifikt språk från listan som du föredrar väljer du det och väljer Avlägsna. Firefox visar det första språket som standard när du surfar. Alternativa språk visas vid behov i den ordning de visas på den här listan. Alla webbsidor är inte tillgängliga på alla språk.