Skip to content

Så här ändrar du Windows 10 Start -menyn

14 de september de 2021
windows10start 5c45928f46e0fb00014ef87b

Startmenyn i Windows 10 är ett populärt verktyg för att snabbt komma åt favoritappar och för att starta om eller stänga av en dator eller surfplatta. Även om denna funktion mest är känd för sin funktionalitet, är Start -menyn också otroligt anpassningsbar och kan ändras för att återspegla din personliga design estetik och arbetsflöde. Den här artikeln behandlar hur du ändrar Windows 10 Start -menys färg och storlek, plus att fästa appar och webbplatser, slå på eller stänga av Live Tiles och få tillbaka startskärmen för Windows 8. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows 10.

Så här ändrar du Windows 10 Start -menys färg

Färgen på startmenyn i Windows 10 är baserad på den anpassade accentfärgen du kan ha valt när du konfigurerar din enhet. Accentfärginställningarna ändrar färgen på utvalda delar av Windows 10 -operativsystemet, till exempel appfönster och aktivitetsfältet. Så här ändrar du det. Accentfärgen i Windows 10 kan ändras hur många gånger du vill.

 1. Öppna Start meny med Windows-tangenten på tangentbordet, Cortana eller Windows-knappen längst ned till vänster på skärmen.

 2. Välj inställningar kugghjulsikonen för att öppna Inställningar.

 3. Välj Anpassning.

  Skärmdump av anpassning i Windows -inställningar

 4. Välj i menyn till vänster Färger.

  Skärmdump av fönstret Bakgrundsinställningar

 5. Välj önskad färg bland de tillgängliga alternativen. Ditt systems accentfärg uppdateras i realtid.

  Skärmdump av Windows -färger i Bakgrundsinställningar

 6. Om du vill att din Windows 10 Start -meny ska ha en fast färg avmarkerar du alternativet under Transparens -effekter.

Så här anpassar du Windows 10 Start -menys storlek

Det finns två huvudalternativ som kan användas för att ändra storleken på Windows 10 Start -menyn.

 • Lägger till fler brickor. Om du aktiverar det här alternativet kommer en extra vertikal rad med brickor att läggas till på Start -menyn för att, som inställningens namn antyder, göra det möjligt att se fler brickor. När den är aktiverad gör denna inställning Startmenyn något bredare än vanligt. Denna inställning kan hittas genom att öppna Windows 10 inställningar app, klicka Anpassningoch klicka sedan på Start från den vänstra menyn.
 • Ändra storlek på menyn manuellt. Efter att du har öppnat Start-menyn i Windows 10 kan du ändra storlek manuellt genom att klicka på det övre högra hörnet och dra till önskad storlek eller höjd. Alternativt kan startmenyn också ändras på Windows 10 -enheter med pekskärm genom att använda ett finger istället för en mus.

Så här fäster du appar på startmenyn i Windows 10

Alla Windows 10 -appar kan fästas på Start -menyn. Att fästa appar på Start -menyn gör dem lättare att hitta, så det kan vara särskilt användbart för appar som du använder regelbundet. Så här fäster du en app.

 1. tryck på Windows för att öppna Start -menyn.

 2. Leta reda på appen du vill fästa i applistan.

 3. Högerklicka på appens namn eller ikon för att visa dess alternativmeny. Alternativt kan du också trycka länge på den om din Windows 10 -enhet har en pekskärm.

  Skärmdump av högerklick-menyn i Start-menyappen

 4. Välj Fäst på Start. Appen visas omedelbart till höger om applistan på din Start -meny.

Hur man ändrar storlek och flyttar Windows 10 Start -menynålar

Alla Start -menynålar kan flyttas helt enkelt genom att klicka på dem och dra dem till önskad plats. En mängd olika storleksalternativ finns också tillgängliga för många Windows 10 -appnålar som kan väljas för att ge mer plats för andra stift eller för att visa extra information på stiftets kakel. De kakelstorlekar som stöds är Små, Medium, Bred, och Stor. Vissa storlekar kanske inte är tillgängliga för vissa appar. För att ändra storleken på en stiftkakel, högerklicka på den för att få fram menyn, klicka Ändra storlekoch välj sedan önskad storlek.

Så här slår du på och av Windows 10 Live -plattor

Många appar stöder Live Tile -funktionalitet som gör att deras fästa brickor kan visa uppdaterad information eller bilder utan att appen behöver öppnas. Exempel på Live Tile -innehåll inkluderar väderprognoser, nyhetsrubriker, meddelandemeddelanden och fitnessdata. För att aktivera eller inaktivera en pin-pils Live Tile, högerklicka på den för att öppna menyn, klicka på Meroch välj sedan Slå på Live Tile eller Stäng av Live Tile.

Så här får du startskärmen för Windows 8 i Windows 10

En av de avgörande aspekterna av operativsystemen Windows 8 och Windows 8.1 var startskärmen som fungerade som en startmeny i helskärm. Detta ersattes i Windows 10 med den mindre startmenyn men det finns ett sätt att få tillbaka startskärmen som inte kräver någon hackning eller installation av någon tredjepartsprogramvara. Så här får du tillbaka startskärmen.

 1. tryck på Windows för att öppna Start -menyn.

 2. Välj inställningar.

  Välj inställningar.

 3. Välj Anpassning.

  Skärmdump av anpassning i Windows -inställningar

 4. Välj Start från den vänstra menyn.

  Skärmdump av Startinställningar

 5. Välj Använd Starta helskärm.

  Välja Starta helskärm.

Din Start -meny kommer nu att fylla hela skärmen när den öppnas och kommer att fungera nästan exakt som Windows 8 -startskärmen.