Skip to content

Så här använder du Apple Watch med Siri

31 de juli de 2021
001 how to use apple watch siri 4689160 8ec4b5477494451ea0f50e3853450bcf

Apple Watch berättar inte bara tid. Det kan ringa samtal, få vägbeskrivningar, skapa påminnelser och en mängd andra uppgifter. Allt detta är möjligt med Apples virtuella assistent Siri, som levereras som standard med alla Apple Watch- och iOS -enheter. I den här guiden går vi igenom hur du använder Siri på Apple Watch. Den här guiden gäller Apple Watch Series 3 till 5.

Hur man talar till Siri med din Apple Watch

Innan du fortsätter, se till att Siri är konfigurerat på din Apple Watch. Siri väntar på att du ska säga ett kommando innan du svarar, så att du kan slutföra uppgifter praktiskt taget handsfree. Det finns tre sätt att utlösa ett Siri -kommando, beroende på dina preferenser:

  • Tryck och håll inne Digital Crown på sidan av Apple Watch.
  • Knacka på skärmen och säg Hej Siri.
  • Lyft handleden och säg Hej Siri.

Du kan ställa in ditt Apple Watch -ansikte på Siri -urtavlan för att se till att Siri alltid är tillgängligt.

10 bästa Siri -kommandon att använda när du är på språng

Siri kan utföra de flesta uppgifter som din iPhone kan utföra utan behov av praktisk kontroll. Här är en lista över tio fantastiska Siri -kommandon som du kan börja använda idag.

Ringa ett samtal

En av de vanligaste uppgifterna som utförs med en Apple Watch är ett enkelt telefonsamtal. Med hjälp av Siri kan du få det att hända på din Apple Watch. Allt du behöver göra är att ange vilket nummer eller kontakt Siri ska ringa. Starta Siri och säg Ringa upp [contact] hemma.

Skicka en text

Att skicka en text är ett enkelt Siri -kommando. Börja med att aktivera Siri och säg sedan Skicka [contact] en text. Siri låter dig förhandsgranska ditt meddelande innan det skickas. Om du inte vill skicka den väljer du Skicka inte. Annars ber du Siri skicka ditt meddelande.

Använda Siri för att skicka en text från Apple Watch

Har du bara ett telefonnummer? Du kan skicka en text till specifika nummer. Säga Skicka en text till 1234567.

Få vägbeskrivningar

Vill du hitta närmaste Starbucks? Siri kan hjälpa dig med vägbeskrivningar till vart du än vill gå. Starta Siri och säg Få vägbeskrivning till [location]. Siri ber dig välja från en lista över platser närmast dig. Välj en från listan, och Siri visar vägbeskrivningar på din klocka och din iPhone.

Använd Siri på Apple Watch för att hitta vägbeskrivningar

Om Siri vet din hemadress, säg Ta mig hem, och Siri kommer att initiera riktningar.

Skapa en påminnelse

Om du behöver lägga till något i en inköpslista och du inte har en penna, eller om du vill att Siri ska påminna dig om att ett läkarbesök ska komma, använd Siri för att skapa en påminnelse.

Ställa in en påminnelse på Apple Watch med Siri

Berätta för Siri vad du vill bli påmind om vid ett visst datum och en viss tid. Du hittar dina påminnelser i appen Påminnelser på din Apple Watch och på din iPhone. Siri skickar dig också ett meddelande när det är dags. För att ställa in en påminnelse, starta Siri och säg Påminn mig om [event or item] på [time].

Träna

När du är redo att träna kan Siri hjälpa till genom att starta en ny träningspass för att spåra dina framsteg. Säga Gå en tre mil promenadeller någon annan aktivitet.

Börjar träna på Apple Watch med Siri

Var noga med att berätta för Siri exakt vad du vill göra. Siri öppnar Workout för att spåra din promenad eller träning. Säg när du är klar Avsluta mitt träningspass.

Slå på flygplansläge

När du går ombord på ett flyg eller inte vill bli störd, be Siri att slå på flygplansläge. Säga Slå på flygplansläge.

Slå på flygläge med Siri på Apple Watch

När du har aktiverat flygläge kan du inte använda Siri förrän du stänger av det manuellt.

Få svar

Om du vill veta hur många mil det är till New York eller glömma hur många dagar det är i juni, använd Siri för att få svar snabbt. Ställ frågor till Siri, till exempel:

  • Vad är klockan i New York nu?
  • Hur många koppar är i en gallon?
  • Varför är himlen blå?

Använda Siri för att svara på frågor om Apple Watch

Siri använder information som finns online och på din Apple Watch för att svara på dina frågor. Så du kan också ställa Siri personliga frågor, till exempel när ditt nästa möte är.

Vänd ett mynt

För att göra några av livets svåraste beslut kan du be Siri att vända ett mynt. Säga Vänd ett mynt, och Siri ger ett 50-50 svar-huvuden eller svansarna. Inget mynt krävs! Om du inte gillar resultatet, be Siri att vända igen.

Använd Siri för att vända ett mynt på Apple Watch

Ställ in ett larm

Siri är bra på att ställa in larm från din Apple Watch, inklusive den dag och tid för vilken du vill att larmet ska ställas in. Säga Ställ in ett larm för [date] på [time]och Siri ställer larmet åt dig.

Använda Siri för att ställa in ett larm på Apple Watch

Om du vill avbryta ett larm ber du Siri att stänga av det.

Sök efter bilder

Det finns många anledningar till att du kanske vill hitta bilder när du är på språng. Till exempel kan du behöva veta hur ett lands flagga ser ut. Eller kanske du vill kolla in foton från ett evenemang nyligen. Berätta i alla fall för Siri att söka efter bilder åt dig. Säg till exempel Visa mig foton från Met Gala, eller Visa mig foton från Italien.

Använda Siri för att hitta bilder med Apple Watch

Vill du söka på dina foton? Säg till Siri att öppna dina foton eller öppna ett visst album.