Skip to content

Så här använder du Google Lens på iPhone

15 de augusti de 2021
GettyImages 535152209 5c6792b6c9e77c00013b3a85

Tänk dig att använda ett foto, istället för ett ord, för att starta en Google -sökning. Du kan nu använda ett foto för att utnyttja kraften i Googles sökverktyg direkt från din iPhone. Google Lens för iOS är en Google -produkt som gör objekt i ett foto, eller din kamera, till en sökning. Istället för att skriva, bara skicka ett foto och be Google att berätta vad det är.

Hur Google Lens för iPhone fungerar

Google kan känna igen fysiska objekt, platser, text och ansikten. Rikta bara din kamera, så berättar Google inte bara att du håller i en spaghetti -squash utan också hur du gör den till din middag med recept, näringsinformation och köttips. Rikta din kamera mot en konsertaffisch, så erbjuder Google dig att lägga till datumet i din kalender och var du kan köpa biljetter. Google Lens kan också identifiera namnen på växter och berätta om det är Poison Ivy som växer i din trädgård. Om din telefon ser några historiska landmärken ger Google dig snabba fakta och trivia. Google kan identifiera byggnader, konstverk och skulpturer. Google Lens kan också användas för att kopiera och klistra in text i svåråtkomliga områden, till exempel serienumret i ditt kylskåp, som du behöver när du kontaktar service eller beställer delar. Du kan också använda Google -sökning för shopping. Peka linsen mot möbler, klänningar, skor, vitvaror, prylar och inredning, och Google kommer inte bara att dra upp shoppingplats och priser utan också recensioner för liknande saker. Google -objektivet är tillgängligt via iOS via din smartphone -kamera, via Google Search -appen och för bilderna som redan finns i ditt fotobibliotek. Eftersom du använder Google-tjänster behöver du också en internet- eller Wi-Fi-anslutning innan Google Lens kan ge svar om dina bilder.

Använd Google Lens på iOS -foton som du redan har tagit

För att börja använda Google Lens på din iPhone, ladda ner den senaste versionen av appen Google Foto.

 1. När du öppnar Google Foto -appen för första gången kommer appen att be om ditt tillstånd att ge Google Foto behörighet att komma åt dina foton. Knacka OK. Google Foto -appen fungerar inte förrän du ger tillstånd att komma åt ditt fotobibliotek.

 2. När tillstånd har beviljats ​​visas alla foton som lagras på din iPhone automatiskt i Google Foto.

  Konfigurera Google Lens

 3. Öppna en bild och tryck på ikonen Google Lens längst ned på skärmen.

 4. Under bilden visas en beskrivning av objektet, liknande foton och annan information.

  Skärmdump som visar mer detaljer från Google Lens på spaghetti -squashfoto

 5. Tryck på ett annat område på fotot för att lära dig mer.

Så här använder du Google Lens med din iPhone -kamera

Google Lens kan också användas med din iPhone-kamera för att skanna allt i den verkliga världen för att ge dig information om vad du än riktar din kamera mot, i realtid.

 1. För att komma åt Google Lens på din iPhone -kamera måste du ladda ner den senaste versionen av Google -appen.

 2. Öppna appen och klicka på Ikon för Google Lens till höger om sökfältet, precis bredvid mikrofonen. Google kommer att be om tillstånd att komma åt din iPhone -kamera, så klicka OK.

 3. När tillstånd har beviljats ​​kommer Google -skärmen att förvandlas till din kamera. När du skannar din miljö aktiveras Google Lens genom att sprida små bubblor över skärmen.

 4. Tryck på någon av bubblorna för att få mer information och en Google -analys av vad du tittar på.

Google Lens lär sig fortfarande

Ibland får Google fel, som du kan se på det här fotot av en hund ute i snön. Google Lens känner inte igen hunden utan fokuserar istället på det stolliknande objektet i bildens övre vänstra hörn. På grund av detta misstag beskriver Google denna vintriga scen som en vit stol, med alternativ att köpa en liknande stol. Det är bra att notera att längst ner i beskrivningen frågar Google: ”Tycker du att dessa beskrivningar är användbara?” Om du markerar ja eller nej hjälper Google att förbättra resultaten för nästa gång.

Google lagrar dina sökningar

All din sökhistorik, inklusive sökresultat för Google Lens, lagras i ditt Google -konto. Du kan radera din historik från sidan Min aktivitet.