Skip to content

Så här använder du SSL med ett e -postkonto i macOS Mail

9 de september de 2021
TypingOnMac 58ee9b4b5f9b582c4d0865c3

E -post är notoriskt osäker. Om du inte använder kryptering reser e -postmeddelanden runt i världen i klartext, vilket innebär att alla som avlyssnar dem kan läsa deras innehåll. Det finns ett sätt att åtminstone delvis säkra anslutningen från dig till din e -postserver. Det är samma teknik som också säkrar e-handelssajter: SSL eller Secure Sockets Layer. Om din e -postleverantör stöder det kan du konfigurera macOS Mail för att ansluta till servern med SSL och därmed kryptera och säkra en del av din kommunikation.

Använd SSL med ett e -postkonto i Apple Mail

Så här aktiverar du SSL -kryptering för ett e -postkonto i macOS Mail:

  1. Välj Post > Preferenser från menyraden i Apple Mail.

  2. Välj Konton fliken och markera önskat e -postkonto.

    Fliken Konton

  3. Välj Serverinställningar flik.

    E -postserverinställningar

  4. Välj Använd TLS/SSL. Detta ändrar automatiskt porten som används för att ansluta till e -postservern. Om inte din internetleverantör (ISP) gav dig specifika instruktioner om porten du ska använda, är standardinställningen bra. Det här alternativet är inte tillgängligt om din e -postleverantör inte stöder SSL.

  5. Välj Spara, och stäng Preferenser flik.

SSL kan minska prestanda något eftersom all kommunikation med servern kommer att krypteras. Du kanske eller kanske inte märker en hastighetsförändring beroende på hur modern din Mac är och vilken typ av bandbredd du har till din e -postleverantör.

SSL kontra krypterad e -post

SSL krypterar anslutningen mellan din Mac och din e -postleverantörs server. Detta tillvägagångssätt erbjuder en viss grad av skydd från människor i ditt lokala nätverk, såväl som din ISP, från att snoka på dina e -postöverföringar. SSL krypterar dock inte e -postmeddelanden; det krypterar bara kommunikationskanal mellan Apple Mail och din e -postleverantörs server. Som sådan är meddelandet fortfarande okrypterat när det flyttar från din leverantörs server till dess slutdestination. För att helt skydda innehållet i din e-post från ursprung till destination måste du kryptera själva meddelandet med en öppen källkodsteknik som GPG eller genom att använda ett tredjeparts krypteringscertifikat. Alternativt kan du använda en gratis eller betald säker e -posttjänst, som inte bara krypterar dina meddelanden utan också skyddar din integritet.