Skip to content

Så här åtgärdar du Opengl.dll -fel eller saknas fel

13 de augusti de 2021
opengl dll error message 5ae774703037130036e4f080

Opengl.dll -fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av opengl DLL -filen. I vissa fall kan opengl.dll -fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programproblem eller till och med ett maskinvarufel. Opengl.dll -felmeddelandet kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Opengl.dll -fel

Det finns flera olika sätt som opengl.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se opengl.dll -fel.

 • Opengl.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom opengl.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem
 • Kan inte hitta [PATH] opengl.dll
 • Filen opengl.dll saknas
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: opengl.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen

Opengl.dll -felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows -installation. Kontexten för opengl.dll -felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Opengl.dll -fel

Ladda inte ner opengl.dll från en ”DLL -nedladdnings” webbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av opengl.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av opengl.dll -felet.

 1. Återställ opengl.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en ”saknad” opengl.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat opengl.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa opengl.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av opengl.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa opengl.dll -fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att opengl.dll -felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att opengl.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen opengl.dll. Om opengl.dll DLL -fel uppstår när du använder ett visst program, bör ominstallering av programmet ersätta filen. Försök ditt bästa för att slutföra detta steg. Att ominstallera programmet som tillhandahåller opengl.dll -filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL -fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till opengl.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande ”filen opengl.dll saknas” när du spelar ett 3D -videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om opengl.dll -fel började efter uppdatering av en viss maskinvaruens drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows -uppdateringar. Många servicepaket och andra patchar ersätter eller uppdaterar några av hundratals Microsoft -distribuerade DLL -filer på din dator. Opengl.dll -filen kan ingå i en av dessa uppdateringar. Du bör uppdatera Windows med relevanta uppdateringar även om opengl.dll inte är tillgängligt via Windows Update. Det är möjligt att en uppdatering som ännu inte är installerad behövs för att opengl.dll ska fungera korrekt.

 8. Testa ditt minne och testa sedan din hårddisk. Jag har lämnat majoriteten av maskinvarufelsökningen till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka opengl.dll -fel eftersom de misslyckas. Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda opengl.dll -felsökningsråden ovan misslyckas, bör en reparations- eller reparationsinstallation starta alla Windows DLL -filer till sina fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera opengl.dll -relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga opengl.dll registerposter som kan orsaka DLL -felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men de ingår som ett alternativ här som ett ”sista utväg” -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar opengl.dll -felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att åtgärda opengl.dll -felet med ett felsökningssteg innan du utför en ren installation.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om något opengl.dll -fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL -problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda det här problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.