Skip to content

Så här fixar du det när din iPhone släpper samtal

14 de september de 2021
GettyImages 1187697174 7c311bd2e7894ce794a27bf4b2fdbb85

Tappade samtal är inget nytt, men iOS 13 introducerade ett fel som gjorde problemet mätbart värre. Så här stoppar du din iPhone från att släppa samtal (eller åtminstone släppa dem så ofta.)

Orsaker till att iPhone släpper samtal

Avbrutna samtal sker av flera skäl, varav många ofta ligger utanför din kontroll, inklusive:

 • Utom räckhåll: Om du rör dig utanför ett torn, kan ditt samtal släppas under överlämnandet från ett torn till ett annat.
 • Dåligt område: Ett samtal kan avbrytas om du kommer in i ett område utan mottagning.
 • Antennskada: Om telefonens interna antenn är skadad kan du uppleva tappade samtal.
 • Programvaruproblem: Felaktig programvara och/eller fel kan leda till att samtal avbryts.

Hur man fixar en iPhone som släpper samtal

Tornfokuserade hårdvaruproblem ligger utanför din kontroll, men du kan minska risken för avbrutna samtal genom att se till att din telefon är i toppform. Att se till att du har de senaste uppdateringarna och att potentiellt problematiska inställningar är inaktiverade hjälper till att minska antalet avbrutna samtal. Ta dig tid att bekanta dig med telefon- och operatörsinställningarna i stegen nedan så att du bättre kan identifiera anledningen till att dina samtal stängs av.

 1. Se till att din iPhone är uppdaterad. Apple har släppt flera uppdateringar sedan iOS 13 som syftar till att åtgärda oväntade fel. För att se till att din telefon är uppdaterad, gå till inställningar > Programuppdatering. Om en uppdatering är tillgänglig får du möjlighet att installera den. Du kan till och med uppdatera iOS trådlöst. För att undvika att behöva upprepa detta i framtiden, aktivera automatiska uppdateringar till automatiskt hålla telefonen uppdaterad.

 2. Inaktivera tystnad okända uppringare. iOS 13 introducerade en ny funktion som låter dig tysta samtal från nummer som visas som ”Okänt”, vilket hjälper till att eliminera en enorm mängd skräppost. En liten delmängd användare har dock upptäckt att inaktivering av den här funktionen verkar hjälpa till med avbrutna samtal. Den här åtgärden kanske inte fungerar för alla, men tills orsaken till de avbrutna samtalen är känd är det värt ett skott. För att inaktivera den här funktionen, gå till inställningar > Telefon > Tyst okända uppringare och dra av reglaget.

 3. Uppdatera dina operatörsinställningar. Bortsett från ditt operativsystem och inbyggda programvaruproblem är din samtalskvalitet och konsistens starkt beroende av din tjänsteleverantör. Om din operatör har utfärdat nya inställningar som du inte har laddat ner kan du få fler avbrutna samtal än vanligt. Något att tänka på är att operatörsinställningarna vanligtvis uppdateras automatiskt och kräver ingen inmatning från användaren. Det är dock värt att kontrollera för att vara säker. Gå till inställningar > Allmän > Handla om. Om en uppdatering är tillgänglig bör du bli ombedd att ladda ner den.

 4. Återställ iPhone -nätverksinställningar. Dina nätverksinställningar lagrar alla dina inställningar för Wi-Fi, mobil och andra typer av nätverk. Genom att återställa dessa helt kan du rensa bort störningar och buggar som kan leda till tappade samtal. Att göra detta är ett av de vanligt rekommenderade stegen för att felsöka alla typer av anslutningsproblem. Tänk bara på att du måste ansluta dina enheter till ditt Wi-Fi igen när du gör det.

 5. Inaktivera vidarekoppling. Vidarekoppling av samtal är en funktion som många använder, särskilt om de har flera linjer som de tar emot samtal från. Vissa användare har dock funnit att vidarekoppling av samtal kan förvärra problemet med avbrutna samtal. Om du använder vidarekoppling, försök inaktivera funktionen och se om det minskar antalet avbrutna samtal. För dem på Verizon, Sprint och US Cellular kanske du inte ser ett alternativ för vidarekoppling. Gå till inställningar > Mobil > Carrier Services för att se en lista med nummer att ringa för att aktivera dessa tjänster. Vidarekoppling är *73.

 6. Byt nätverksband. Om de avbrutna samtalen är ett resultat av dålig nätverkskvalitet är det möjligt att lösa problemet genom att byta till ett annat nätverksband. Vilka alternativ du har beror på din operatör och din plats, men i allmänhet kan du förvänta dig att välja mellan följande alternativ:

  • LTE, VoLTE På
  • LTE, VoLTE Av
  • 3G

  Byta band kan ge dig en starkare anslutning och hjälpa till att upprätthålla en anslutning under ett telefonsamtal. För att se vilka alternativ du har, gå till inställningar > Mobil > Mobildata -alternativ > Röst och data och välj mellan de tillgängliga alternativen där.