Skip to content

Så här fixar du en Xbox Series X eller S -handkontroll som inte slås på

9 de september de 2021
controllerwontturnon 93788c8bb3454735b1cb6cc90ddf307e

Om kontrollerna på Xbox Series X eller S inte fungerar kan du vanligtvis identifiera att det finns ett problem när Xbox -knappen inte tänds eller när lampan släcks plötsligt och utan förvarning. Denna knapp blinkar normalt och lyser sedan när kontrollenheten är på. När Xbox -lampan på en Xbox Series X- eller S -kontroller inte tänds betyder det vanligtvis att kontrollen själv inte heller tänds. Det gör att Xbox -knappen tänds som den bästa indikatorn om huruvida en av dessa kontroller fungerar eller inte.

Vad är det som gör att en Xbox Series X- eller S -kontroller inte slås på?

När en Xbox Series X- eller S -kontroller inte slås på är det vanligtvis batterierna eller batterikontakterna, men det kan också vara en defekt spel- och laddningssats eller laddningskabel, korrupt firmware eller ett internt fel. Detta problem kan vanligtvis lösas hemma, men det finns fall där en kontroller kommer att behöva professionella reparationer eller till och med vara bortom att fixa. Här är de vanligaste problemen du kommer att stöta på med en Xbox Series X eller S -kontroller som inte slås på:

 • Batterier: När du använder en styrenhet i trådlöst läge är batterier den vanligaste orsaken till att regulatorn inte slås på. Om batterierna är uttjänta, i behov av laddning eller om de installerats fel, kommer inte regulatorn att slås på.
 • Batterikontakter: Om de fjäderbelastade batterikontakterna är slitna eller böjda kommer de inte i god kontakt med batterierna. När det händer kommer kontrollen inte att slå på.
 • Batteripaket: Vissa batteripaket avsedda för Xbox One fungerar inte riktigt i Xbox Series X- eller S -kontroller på grund av lite olika dimensioner i batterifacket. Kontrollenheten slås inte heller på om batteriet i sig själv har gått sönder.
 • Laddningskabel: Om du använder ett laddnings- och uppspelningssats eller bara en vanlig USB C -kabel kan kabeln vara dålig. Du kommer inte nödvändigtvis att kunna berätta bara genom att titta på det.
 • Firmware: Om en uppdatering av den inbyggda programvaran avbryts eller om den inbyggda programvaran är skadad kan det förhindra att en kontroller laddas korrekt i framtiden.
 • Interna fel: Vissa regulatorer misslyckas helt enkelt på grund av att en intern komponent går sönder eller slits ut.

Så här fixar du en Xbox Series X eller S -handkontroll som inte slås på

Om din handkontroll inte kommer att starta kan du prova dessa felsökningstips för att få den igång igen:

 1. Kontrollera batterierna. Börja med att ta bort batterifacket från styrenhetens baksida och ta sedan bort varje batteri. Kontrollera att de har installerats i rätt riktning, med + och – tecknen på batteriet i linje med diagrammet i batterifacket. Sätt tillbaka dem på rätt sätt om de installerats fel. Annars kan du prova ett nytt par AA -batterier. Bara för att batterier fungerar i en sak betyder det inte att de har tillräckligt med ström för en annan. Även om batterierna fungerar i en fjärrkontroll, till exempel, betyder det inte att de har tillräckligt med juice för din handkontroll.

 2. Kontrollera batterikontakterna. Xbox Series X- eller S-kontrollerna använder stationära metallknoppar för kontakter på ena sidan av batteriet och fjäderbelastade flikar på andra sidan. Om dessa flikar slits ut eller är böjda kommer de inte att få bra kontakt och kontrollenheten kanske inte slås på. Om batterierna verkar lösa och flikarna verkar skjutas in, försök att bända ut dem försiktigt med en liten skruvmejsel eller liknande verktyg.

  Batterikontakterna i en Xbox Series X | S -kontroller.

  Ta bort batterierna innan du bockar och var försiktig om du försöker fixa det. Att nypa för hårt kan bryta flikarna.

 3. Testa din Xbox Series X eller S Play and Charge Kit. Om du använder ett spel- och laddningssats kan kabeln skadas eller batteriet kan vara svagt. Prova dem med en annan handkontroll om möjligt och se om den slås på. Om det inte gör det är antingen kabeln eller batteriet dåligt.

 4. Uppdatera styrenhetens firmware. Xbox Series X- eller S-kontroller är komplicerade enheter som kräver inbyggd firmware för att fungera korrekt. Om en uppdatering avbryts eller om den inbyggda programvaran är korrupt kan det hända att styrenheten inte slås på. Anslut styrenheten via USB och använd en annan kontroller för att uppdatera firmware med den här proceduren:

  1. tryck på Xbox -knapp för att öppna guiden.
  2. Navigera till Profil och system > inställningar.
  3. Navigera till Enheter och anslutningar > Tillbehör.
  4. Välj kontroller det fungerar inte.
  5. Välj och leta efter uppdatering av firmware.
 5. Prova att använda handkontrollen via USB. Anslut handkontrollen till din Xbox med en USB C -kabel och se om den fungerar så. Om det gör det, överväg att använda handkontrollen som en trådbunden styrenhet. Det har förmodligen ett internt fel som hindrar regulatorn från att arbeta med batterier.

 6. Kontakta Xbox kundsupport. Om din handkontroll fortfarande är under garanti kan Xbox -kundsupport hjälpa dig att fixa det. Om så inte är fallet kan de ge dig råd om andra reparationsprocedurer och hjälpa dig att bestämma vad du ska göra. Om din handkontroll är dålig och inte har garanti finns det många bra Xbox Series X- eller S- och Xbox One -kontroller som fungerar med din konsol.