Skip to content

Så här fixar du Getting Ready-loopen i Google Meet

25 de juli de 2022
google meet loading 3ac4fea9077e459c8637ff545365d673

Du är redo att gå och du har gått med i en Google Meet-session, men du har fastnat i en ”förberedelse”-loop. Hur frustrerande det än är, kommer du att bli glad att veta att det finns flera saker du kan försöka fixa det.

Om meddelandet till höger i bilden ovan inte är exakt det som visas på din skärm, kan en annan felsökningsguide bättre hantera det specifika problemet du upplever. Se Google Meet-skärmdelning fungerar inte?, Google Meet-ljud fungerar inte?, Google Meet-kamera fungerar inte? eller den här felsökningsguiden för ospecifika Google Meet-problem.

Varför har Google Meet fastnat vid förberedelser?

Som de flesta tekniker kan du sällan spåra ett Google Meet-problem till en källa, åtminstone inte omedelbart. Det faktum att du kan komma åt webbsidan är bra, men det finns fortfarande flera felpunkter att tänka på som kan hindra dig från att komma in i mötet.

 • Webbläsaren kan inte upptäcka din kamera.
 • Det finns ett problem med webbläsarprofilen.
 • Ett tillägg eller tillägg stör webbkamerans funktionalitet.
 • Du har en instabil internetanslutning.
 • Google upplever ett problem på sin sida.

Innan du går in i dessa steg, kontrollera först Googles Workspace Status Dashboard för att se om det finns ett problem på Googles sida. Om du ser en grön bock – vilket betyder att Google inte har rapporterat något problem – faller fixeringen på dina axlar och du kan börja med stegen nedan.

Så här fixar du Getting Ready-loopen i Google Meet

Med dessa möjliga orsaker i åtanke, följ dessa steg för att ta reda på vad som händer.

 1. Se om din webbkamera verkligen fungerar och bekräfta sedan att din webbläsare har rätt behörighet att komma åt den. Allt annat kan fungera bra, och meddelandet ”gör i ordning” kanske bara varnar dig för att webbläsaren inte kan kommunicera med din kamera. Detta gäller särskilt om mötesskärmen visar meddelandet ”Ingen kamera hittades”. Om du använder Googles webbläsare Chrome, se vår guide om hur du tillåter kameraåtkomst i Chrome. Mozillas webbplats beskriver hur man hanterar kamerabehörigheter i Firefox.

 2. Felsök en långsam internetanslutning. Om du är säker på att detta inte är problemet, fortsätt med steg 3, men avfärda inte det här steget omedelbart, särskilt om du har märkt tröga hastigheter nyligen. Det finns flera anledningar till varför ditt internet kan vara långsamt, och några vanliga första steg när du försöker fixa det är att starta om din nätverksutrustning och starta om din dator. Att starta om din dator är klokt här även om du inte har nätverksrelaterade problem.

 3. Uppdatera webbläsaren om den är föråldrad. Gamla versioner av Chrome, Firefox, etc., kanske inte fungerar bra med Google Meet. Besök webbläsarens webbplats för att få den senaste versionen, eller använd menyn i programmet för att se om det finns en uppdatering. Lär dig hur du uppdaterar Firefox, hur du uppdaterar Chrome eller hur du uppdaterar Edge om du behöver hjälp.

  Om Chrome-sida med omstartsknapp för uppdatering

  De flesta av de återstående stegen riktar sig specifikt till webbläsaren. Om du använder en helt ny dator med noll anpassningar är chansen stor att ett av de två stegen ovan är lösningen.

 4. Rensa webbläsarens cache och radera webbläsarens cookies (du kan vanligtvis göra detta samtidigt). När du är klar med båda, stäng och öppna webbläsaren igen innan du försöker Google Meet igen. Att ta bort dessa objekt är ofta lösningen för webbsidor som bara delvis fungerar.

 5. Inaktivera alla tillägg och tillägg som du kanske använder. Du behöver inte avinstallera dem; stäng bara av dem och försök sedan använda Google Meet. Ett eller flera av dessa program kan störa anslutningen till Google Meet eller din kamera.

  Firefox Hantera dina tilläggssida

 6. Avblockera Google Meet-webbplatsen om webbläsaren har begränsningar inställda. Vissa användare har rapporterat att även om hela webbplatsen inte är blockerad, utan istället bara JavaScript eller bilder är avstängda, kan den laddas delvis och visa loopen ”läser”. Se dessa artiklar för att lära dig var JavaScript-inställningen är i dessa webbläsare: JavaScript i Chrome och JavaScript i Firefox.

  Google Chrome JavaScript-inställningar för Google Meet

 7. Använd en annan webbläsare. Du har massor av alternativ, från Chrome eller Firefox, till Edge, Opera eller Brave. Problemet ligger troligen i profilen du använder. Om du vill hålla fast vid den ursprungliga webbläsaren gör du så här, beroende på vilket program du använder:

  • Uppdatera Firefox.
  • Skapa en ny profil i Chrome.
  • Skapa en ny Edge-profil.
 8. Installera om webbläsaren. Vid det här laget har webbläsaren isolerats som problemet, eftersom din webbkamera har bekräftats att fungera, internetanslutningen är stabil och problemet kvarstår inte i en ny webbläsare.

 9. Om Google Meet-meddelandet ”gör sig redo” kvarstår är dina sista alternativ att anta att problemet ligger hos ditt operativsystem eller hos Google (vilket du kan bekräfta genom att undersöka om webbplatsen är nere för alla eller bara för dig).

  Du kan mycket väl installera om hela operativsystemet – eller ”uppdatera” det i Windows med Reset This PC – men det är ett drastiskt steg som vi inte rekommenderar. Den mest troliga lösningen har täckts ovan.

FAQ

 • Hur schemalägger jag ett Google Meet?

  Om du vill schemalägga ett Google Meet väljer du Nytt möte > Schemalägg i Google Kalender. I den Evenemangsdetaljer skärm, ange all din information. Gå sedan till Gäster och ange mötesdeltagarnas e-postadresser.

 • Hur spelar jag in på Google Meet?

  För att spela in på Google Meet, gå till det nedre högra hörnet av skärmen och välj Meny (tre prickar) > Spela in möte > Acceptera. Tryck på för att stoppa inspelningen Meny > Sluta Inspelning.

 • Hur ignorerar jag ett Google Meet?

  Om du vill stänga av ljudet för en deltagare i ett Google Meet trycker du på mötesnamnet och hittar den deltagare som du vill stänga av. Välj sedan Meny (tre prickar) > Stum. Om du vill stänga av ljudet i ett möte använder du datorns ljudkontroller.

 • Hur delar jag en skärm på Google Meet?

  För att dela en skärm på Google Meet, i det nedre verktygsfältet och välj Presentera nu. Välj i popup-menyn Hela din skärm, Ett fönstereller Chrome Tab. Välj fönstret eller fliken du vill dela > Dela med sig.