Skip to content

Så här hämtar du din app i Apple App Store

11 de september de 2021
GettyImages 646627844 5c5349ebc9e77c00016b26bd

Utvecklare har alltid den lurande rädslan för att deras app ska avvisas av Apple App Store. Apple App Store är en av de bästa appmarknaderna i mobilindustrin, som också en av de svåraste att komma in och bli erkänd som utvecklare. Här ger vi dig fina tips om hur du får din app godkänd av Apple App Store.

Sök efter fel

De flesta appar som kommer in i Apples App Store avvisas omedelbart eftersom de visar sig ha någon teknisk fel eller det andra. Det kan till och med koka ner till ren slarv från utvecklarens sida, inmatning av ett felaktigt versionsnummer och så vidare. Den senaste versionen av Xcode kommer med en Fix-It-funktion, som kan göra sig av med de flesta små problem som annars skulle kunna hålla igen godkännandeprocessen. Se till att din app är felfri både tekniskt och annars. Testa din app noggrant innan du skickar in den till App Store.

Ge alla nödvändiga detaljer

Se till att du fyller i alla nödvändiga detaljer, utan att ens en av dem utelämnas. De viktigaste sakerna här är följande:

  • Ditt namn, kontakt, telefon/mobilnummer och e -post -ID
  • API: erna som används, med en beskrivning om dem
  • Oavsett om bilder eller ikoner används och om de används i andra appar
  • Länkar till externa webbplatser vid behov, med en beskrivning av samma, om det behövs

Håll det enkelt

Att presentera en enkel version av din app till en början är det vettiga att göra. Ta reda på grunderna och sluta med onödiga krusiduller för första inlämningen. Kom ihåg att den första appgodkännandeprocessen är det som tar mest tid. När de väl har godkänts är framtida uppdateringar mycket lättare att göra. Så behåll de avancerade funktionerna för senare versioner av din app. Det är dock inte vettigt att göra det för enkelt. Visa inte en ”test” eller ”beta” -version av din app, eftersom den troligen kommer att avvisas vid första anblicken.

Spela efter reglerna

Apple har en uppsättning väldefinierade, mycket strikta regler. Även om några av dem kan låta helt galna för dig, var noga med att följa reglerna till ”T”. Stav inte till exempel teknisk jargong. Använd aldrig opublicerade API: er. Inget som låter på något sätt, ”våldsamt”, kommer att accepteras av Apple. Så namnge din app på ett sådant sätt att den låter tilltalande, utan att det verkar vara ”skadligt” eller ”kränkande”.

Läs tidigare fallhistorier

Lär dig om andra Apple -utvecklares erfarenheter, fråga runt och ta reda på vad som krävs för att få din app godkänd i Apple App Store. Om möjligt, läs tidigare ”fallhistorik” för App Store-avslag för att ta reda på varför dessa appar inte blev godkända. Detta kommer att ge dig en bättre förståelse för App Store och därmed låta dig skapa en bättre app.

Bli kreativ

Apple App Store har för närvarande över 300 000 appar. Detta gör det svårt för utvecklare att få sin app att stå huvud och axlar över resten. Bli kreativ med din app, välj en nisch som inte är särskilt mättad och se om du kan presentera din app på något annat sätt. Anta en ny vinkel på din app, gör den användbar och engagerande för användaren. Om du inte kan få din app att se extraordinär ut är chansen stor att den inte klarar godkännandeprocessen för App Store.

Var artig

Vet att App Store behandlar ett stort antal appinsändningar dagligen. Det minsta du kan göra är att vara artig mot dem, vara specifik om dina mål och tydligt ange syftet med din app. Artighet presterar om allt annat och ger ifrån sig en känsla av klass och professionalism. Ta dig tid att utarbeta ditt följebrev och se till att du inkluderar så mycket information som du kan.

Lär dig tålamod

Normalt tar App Store-godkännandeprocessen allt mellan 1-4 veckor. Men ibland kan det ta mycket längre tid än så. Ha tålamod och vänta på domen. Om du skulle bli avvisad kommer iTunes också att meddela dig orsakerna till det. Detta kommer att låta dig veta exakt vad som gick fel och hur du kan åtgärda det i ditt nästa försök.