Skip to content

Så här hanterar du funktionen Toppsajter i Safari

19 de september de 2021
TopSites 56a529205f9b58b7d0db3060

Funktionen Top Sites i Safari visar miniatyrbilder av de webbplatser du besöker oftast. I stället för att skriva en URL eller välja ett bokmärke från bokmärkesmenyn eller bokmärkesfältet väljer du en miniatyrbild för att navigera till en webbplats. Sedan Toppsajterna introducerades har det genomgått några ändringar och uppdateringar, vilket resulterat i vissa funktioner som kräver lite olika metoder för att komma åt dem. Informationen i denna artikel gäller Safari 7 till och med Safari 14, om inte annat anges.

Få åtkomst till och redigera populära webbplatser

Funktionen Top Sites håller automatiskt koll på hur ofta du besöker webbplatser och visar de du besöker mest. Ändå fastnar du inte med resultaten. Det är enkelt att lägga till, ta bort och hantera dina bästa webbplatser.

 1. För att komma till de bästa webbplatserna, välj Bokmärken > Visa populära webbplatser från menyraden. (I Safari 7 till Safari 12, välj rutnätikonen till vänster i bokmärkesfältet.)

  Om du inte ser Visa populära webbplatser, Välj Safari > Preferenser > Allmän. Bredvid Nya fönster öppnas med, Välj Toppsajter.

 2. För att redigera dina toppwebbplatser, håll muspekaren över miniatyrbilderna för de bästa platserna för att visa ikoner som låter dig ta bort en sida eller fästa den på dess nuvarande plats, vilket förhindrar att miniatyren rör sig på sidan.

  En skärmdump av Safari Top Sites -skärmen med redigeringsikonerna markerade

 3. Ordna om miniatyrbilder genom att klicka och dra en miniatyrbild till en ny plats på sidan Toppwebbplatser. Välj X ikon för att radera sidan från de bästa webbplatserna.

  Safari Top Sites som visar omarrangemang av miniatyrbilder genom att klicka och dra

Ändra miniatyrstorlek

Det finns tre alternativ för storleken på miniatyrerna i Top Sites och två sätt att göra ändringarna. Från och med Safari 7 flyttade Apple miniatyrstorleken och antalet webbplatser per sida till Safari -inställningarna.

 1. Välj Preferenser från Safari meny.

  Alternativet Preferenser under Safari -menyn

 2. Välj den Allmän flik.

  En skärmdump av Safari -inställningar med fliken Allmänt markerad

 3. Välj Toppsajter visar rullgardinsmenyn och välj 6, 12, eller 24 webbplatser.

  En skärmdump av Safaris allmänna inställningar med "Toppsajter visar" alternativet markerat

Lägg till en sida till de bästa webbplatserna

Om du vill lägga till en sida på de bästa webbplatserna öppnar du webbsidan och antingen drar dess URL till den öppna skärmen Toppsajter eller till ikonen Toppwebbplatser i det övre vänstra hörnet på den aktuella skärmen. Du kan också lägga till en sida på Toppsajter genom att dra en länk från en webbsida, ett e -postmeddelande eller ett annat dokument till ikonen Toppwebbplatser.

Ta bort en sida från de bästa webbplatserna

För att permanent radera en sida från de bästa webbplatserna, håll muspekaren över sidan du vill radera och välj X som visas i det övre vänstra hörnet av sidans miniatyrbild.

Fäst en sida på de bästa webbplatserna

För att fästa en sida i Toppsajter så att en annan sida inte kan ersätta den, håll muspekaren över miniatyrbilden och klicka på ikonen som visas i det övre vänstra hörnet. Ikonen ändrar färg från svartvitt till blåvitt för att indikera att den är fäst. Om du vill lossa en sida väljer du tryckknappen igen. Ikonen ändras från blåvitt till svartvitt när den lossas.

Ladda om dina bästa webbplatser

Att förlora din internetanslutning till och med kort kan orsaka ett mindre fel i funktionen Toppsajter. Det är dock enkelt att fixa genom att ladda om sidan Top Sites. Öppna sidan Toppwebbplatser i Safari och använd kortkommandot Kommando+R för att ladda om sidan.

Andra toppwebbplatsalternativ

Du kan också ställa in det så att nya flikar öppnar sidan Toppwebbplatser. Om du vill öppna alla nya Safari -fönster på de bästa webbplatserna följer du dessa steg:

 1. Välj Safari menyn och välj sedan Preferenser.

 2. I fönstret Safari Preferences väljer du Allmän flik.

 3. Från Nya fönster öppnas med rullgardinsmenyn, välj Toppsajter.

  En skärmdump av Safaris allmänna inställningar med "Nya flikar öppnas med" inställningen markerad

 4. Om du vill att nya flikar ska öppnas på Top Sites väljer du Nya flikar öppnas med rullgardinsmenyn och välj sedan Toppsajter.