Skip to content

Så här hanterar och kontrollerar du e -posttrådar

8 de augusti de 2021
GettyImages 746033169 5a8f49976edd6500363a6b97

Vad man ska veta

 • iOS: Gå till inställningar > Post. Under Trådning, växla inställningarna till dina preferenser. (Se nedan för förklaringar av alternativen.)
 • Android: I Gmail väljer du ikonen med tre punkter och går till inställningar > Allmänna Inställningar. Bock Konversationsvy att gruppera mejl med samma ämne.
 • Windows: Gå till Post > inställningar > alternativ. Växla Visa meddelanden ordnade genom konversationer för att slå på eller av trådning.

En tråd med e -postmeddelanden på en mobiltelefon fungerar på samma sätt som den gör i en webb- eller stationär e -postapplikation. I de flesta fall är gruppering av e -postmeddelanden i en tråd standardbeteendet, men du kan vanligtvis redigera dina e -postinställningar om du hellre vill se dina meddelanden individuellt. I den här guiden visar vi dig hur du hanterar trådar på iOS-, Android- och Windows Mobile -enheter.

E -posttrådning på en iOS -enhet

Apple iOS inbyggda e-postprogram har flera inställningar som styr e-posttrådning. E -posttråd är aktiverat som standard.

 1. Gå till inställningaroch välj Post.

 2. Rulla ner till Trådning.

 3. Du har följande alternativ att välja mellan:

  • Organisera efter tråd: Denna inställning styr om trådning alls används i e -postmeddelanden. Avaktivera detta för att stänga av tråden helt. Standard är ”på” som visar en grön ikon.
  • Dölj lästa meddelanden: Detta gör det möjligt att kollapsa meddelanden som du redan har läst.
  • Senaste meddelandet på toppen: Detta är avstängt som standard, men det verkar vara ett bra alternativ att slå på. Om Mail inte visar det senaste meddelandet högst upp måste du bläddra igenom potentiellt flera meddelanden för att hitta det senaste meddelandet.
  • Kompletta trådar: Den här inställningen grupperar e -postmeddelanden i trådar även om de kommer från en annan brevlåda.
 4. Aktivera ett eller alla alternativ.

En affärschef som arbetar på en mobiltelefon.

E -posttrådning på Gmail på en Android -enhet

Från och med Android 5.0 Lollipop använder Android -enheter Gmail som standardprogram för e -post, till skillnad från den tidigare Android -applikationen som helt enkelt heter E-post. E -posttrådning (kallad konversationsvy) är aktiverad som standard, men om det inte följer följande steg för att aktivera det:

 1. Öppna Gmail och klicka på ikonen med tre rader till vänster i inkorgen.

 2. Bläddra ner förbi alla dina mappar och välj inställningar.

 3. Välj Allmänna Inställningar.

 4. Markera kryssrutan bredvid Konversationsvy.

  Aktivera konversationsvy på en Android -telefon

 5. Återgå till din e -post för att se dina trådade e -postkonversationer.

Tråd via e -post på Windows Mobile -enheter

På Windows mobila enheter och telefoner är e -posttrådning – även kallad konversationsvy – aktiverad som standard. Så här kontrollerar du dessa inställningar:

 1. Öppna Mail -appen och tryck på inställningar (kugghjulsikonen eller 3 prickar) längst ned till vänster.

 2. Välj alternativ från den högra sammanhangsrutan som visas.

 3. Använd växeln Visa meddelanden ordnade genom konversationer för att slå av eller på det här alternativet.

Den här inställningen kan styras för varje e -postkonto du ställer in i appen Mail.

E -posttrådsetikett

Här är några tips när du deltar i en e -posttråd, särskilt om den innehåller flera användare.

 • Håll dig till ämnet, dvs avvik inte från det ursprungliga ämnet.
 • Ta bort onödiga bilder (t.ex. företagslogotyper eller annonser.) Från e -postmeddelanden som vidarebefordras, för att undvika att tilltäppa mottagarnas inkorgar med ludd.
 • Kopiera någon på ett svar eller vidarebefordra om det nämner hans namn. Denna punkt kan skapa många hårda känslor och förvirring, så överväg detta noga. Uppenbarligen, om e -posttråden är av privat karaktär, vet du om det är lämpligt att kopiera någon. Men i allmänhet, när du tar någon ny in i en befintlig tråd, beror det på att en ny fråga som involverar honom har dykt upp.
 • Varna befintliga mottagare om du lägger till en ny användare i en tråd. Detta är en enkel artighet så att alla mottagare omedelbart vet vem som är en del av diskussionen.
 • Förklara de punkter du diskuterar, särskilt om de relaterar till ett tidigare mejl begravd djupt i tråden.