Skip to content

Så här inaktiverar du JavaScript i Safari för iPhone

17 de augusti de 2021
IMG 73901 56dcb4e43df78c5ba0540ca6 58321b195f9b58d5b1f45259

JavaScript är programmeringsspråket på hög nivå bakom de interaktiva funktionerna på dynamiska webbplatser, till exempel onlineformulär och enkla animationer. Det står med HTTP och CSS som ett viktigt programmeringsspråk för webben. Många anser dock att det är ett felaktigt språk på grund av dess historia av säkerhetsproblem. Om du har en iOS -enhet (iPhone, iPad eller iPod touch) och vill inaktivera JavaScript i webbläsaren Safari, oavsett om det är för säkerhets- eller utvecklingsändamål, kan du göra det enkelt. Informationen i den här artikeln gäller alla iPhone-, iPad- och iPod touch -enheter med iOS 13 till 10.

Inaktivera JavaScript på iPhone, iPod touch och iPad

För att inaktivera JavaScript på din iOS -enhet, följ dessa steg.

  1. Öppna appen Inställningar, rulla ner och välj sedan Safari.

  2. Bläddra till botten av Safari -inställningsskärmen och välj Avancerad.

  3. Växla JavaScript växla till läget av/vitt.

Många webbplatser återger inte eller fungerar som förväntat medan JavaScript är inaktiverat. Om du stöter på det här problemet, återgå till Safari -inställningarna och aktivera JavaScript genom att flytta reglaget tillbaka till på/grönt läge.

Användning av JavaScript

Javascript ansvarar för hur en webbsida reagerar på inmatning från tittaren. När du väljer ett element på en webbsida och något händer (en specialeffekt eller en undersökning, till exempel), är JavaScript ansvarigt. Några av användningarna av JavaScript inkluderar:

  • Bekräftelserutor
  • Skjut in-till-handlingar
  • Skapa säkerhetslösenord
  • Avcheckningsblanketter
  • Interaktiva spel
  • Specialeffekter
  • Animationer
  • Webbapplikationer
  • Presentationer som webbplatser
  • Ge feedback till webbutvecklare

Varför inaktivera JavaScript?

De flesta som inaktiverar JavaScript gör det av säkerhetsskäl. För vanliga webbläsare är JavaScript vanligtvis inte ett problem. Det avaktiveras ofta på säkra fjärrservrar eller interna nätverk som en försiktighetsåtgärd.