Skip to content

Så här installerar du TWRP Custom Recovery på Android

13 de augusti de 2021
GettyImages 545864051 5c29cf6346e0fb0001d25712

Gör din Android -enhet mer anpassningsbar med Team Win Recovery Project (TWRP) Custom Recovery -verktyget, som ger säker åtkomst till avancerade anpassningsfunktioner. Använd TWRP för att testa outgivna eller inofficiella program som t.ex. anpassade versioner av Android OS, betaversioner av kommande versioner eller appar som inte är tillgängliga i Google Play Butik. Använd TWRP-gränssnittet för att installera skrivskyddade (ROM) -filer, torka av enheten, säkerhetskopiera enheten och återställa enheten till fabriksinställningar, bland andra åtgärder. Instruktionerna i denna artikel gäller de flesta smartphones och surfplattor med Android 7.0 (Nougat) eller senare.

Så här installerar du TWRP på Android

Denna metod är universell och fungerar för de flesta Android -enheter. Innan du installerar TWRP Custom Recovery, rota din enhet och låsa upp dess startladdare. Underlåtenhet att göra det orsakar problem med installationen och kan göra enheten oanvändbar. Säkerhetskopiera också enhetsdata innan du rotar.

 1. Gå till Google Play Store, ladda ner och installera den officiella TWRP -appen.

 2. Öppna appen och godkänn villkoren.

 3. Välj Kör med root -behörigheter kryssrutan och välj sedan OK. Om du har kommit så långt men inte har root -åtkomst, blinka TWRP på en enhet med en olåst bootloader med Fastboot.

 4. Välj TWRP Blixtoch välj sedan Tillåta för alla åtkomstbegäranden som visas.

 5. Välj Välj enhet, välj sedan din enhet från listan. Skriv antingen enhetens namn eller bläddra för att söka efter den.

  Om du inte ser den exakta modellen av enheten kan du inte gå längre eller använda de flesta av appens funktioner.

 6. Ladda ner den senaste TWRP -bildfilen för enheten och spara filen i den interna lagringen.

 7. Återgå till appen och välj Välj en fil som ska blinka.

 8. Hitta och välj bildfilen.

 9. Välj Flash to Recovery, bekräfta sedan åtgärden. Operationen slutförs på några sekunder.

  Ladda ner kryssrutan, Flash to Recovery -knappen, OK -knappen för att bekräfta i TWRP Flash -appen

Bekräfta att TWRP har installerats korrekt

Om du vill se om installationsprocessen fungerade väljer du när alternativet att starta om enheten visas Återhämtning läge. Enheten startar om och går till TWRP -gränssnittet istället för Android -startskärmen.