Skip to content

Så här installerar och använder du Dropbox på din Mac

29 de juni de 2021
GettyImages 458541583 2e3098d9afb94226bac692c1897e6fb9

Installera och använda Dropbox för Mac är lika enkelt som att ladda ner och installera appen. Därifrån fungerar din Dropbox som en mapp på din dator – förutom att den finns i molnet. Så här lägger du till den på din Mac. Vi tittar främst på Mac-versionen här, men notera att Dropbox också är tillgängligt för Windows, Linux och de flesta mobila plattformar, inklusive Android- och iOS-enheter. Denna plattformsfunktionalitet ger dig tillgång till dina filer oavsett enhet eller plattform. Skärmdumpar och priser gäller från och med februari 2020.

 1. Om du inte redan har ett Dropbox-konto skapar du ett på Dropbox-webbplatsen.

  Det kostnadsfria Dropbox-kontoalternativet kan vara lite svårt att hitta. Registrera dig gratis.

 2. Ladda ner installationsprogrammet.

  Dropbox nedladdningssida

 3. När nedladdningen är klar letar du efter installationsprogrammet i din Nedladdningar mapp. Filnamnet är DropboxInstaller.dmg. Dubbelklicka Dropbox Installer.dmg.

  Dropbox-installationsprogrammet.

 4. Dubbelklicka på Dropbox-installationsfönstret som öppnas Dropbox-ikon. Ett meddelande visas som varnar dig för att Dropbox är en app som laddats ner från internet. Klick Öppna att fortsätta. Dropbox laddar sedan ner alla nödvändiga uppdateringar och startar sedan installationsprocessen. En Dropbox-ikon visas i menyraden och Dropbox-appen visas i din / Applikationer mapp och i sidofältet.

  Installationsikonen för Dropbox.

 5. När du har loggat in visar Dropbox-fönstret ett gratulationsmeddelande för att installationen har slutförts. Klick Nästa.

  Välj Nästa för att slutföra installationen.

 6. Ta några ögonblick för att läsa igenom Komma igång guide installerad i din Dropbox-mapp för att lära dig mer.

  Visa hjälpfiler i Dropbox.

 

Använda Dropbox

Dropbox installerar ett inloggningsobjekt i och integrerar sig i Finder. Du kan ändra denna konfiguration när som helst i Dropbox Inställningar. Klicka på Dropbox längst upp på skärmen och sedan nedåtpilen bredvid dina initialer. Välj Inställningar från rullgardinsmenyn.

Dropbox-inställningar

Vi rekommenderar att du behåller Finder-integrationsalternativet och alternativet att starta Dropbox när du startar din Mac. Tillsammans hjälper dessa Dropbox att fungera precis som en annan mapp på din Mac.

 

Hur Dropbox fungerar

Allt du placerar i Dropbox-mappen på din Mac kopieras automatiskt till det molnbaserade lagringssystemet och synkroniseras med andra enheter du använder som också kör Dropbox. Det betyder att du kan arbeta med ett dokument hemma på din Mac, åka till jobbet och återuppta vad du gjorde med dokumentet och veta att det är exakt detsamma som där du slutade.

 

Använda Dropbox-mappen

Du märker en flagga bredvid varje fil i din Mac Dropbox-mapp. den visar aktuell synkroniseringsstatus för artikeln. En grön bock markerar att objektet har synkroniserats med molnet. En blå cirkulär pil anger att synkronisering är på gång.

Dropbox-flaggor

Du kan alltid komma åt dina data från Dropbox-webbplatsen, men totalt sett är det lättare att installera Dropbox på alla enheter du använder.

 

Varför använda Dropbox?

Att använda Dropbox på din Mac kan förenkla delning av filer med andra enheter och människor. Du kan till exempel placera en grupp bilder i din Dropbox för att dela med familjen, snarare än att skicka dem via e-post eller fitta med tummenheter och liknande. Dropbox är också bra för jobbet: Du kan lägga viktiga filer i din Dropbox för att dela med stora grupper, snarare än att hantera förvirring och inkorgsrörelse i en stor, lång e-posttråd. Av dessa skäl är Dropbox ett av de mest populära molnbaserade lagringssystemen. Dropbox är inte den enda molnbaserade lagrings- och synkroniseringstjänsten för Mac, men den är för närvarande en av de mest populära. Det har dock ganska hård konkurrens, inklusive Microsofts SkyDrive, Googles Google Drive, Box.net och SugarSync. Som Mac-användare kan du också använda Apples egen molntjänst, iCloud. Det är en mycket praktisk och lättanvänd tjänst som redan är integrerad med din Mac. Så varför överväga Dropbox? Här är några anledningar:

 • Genom att använda flera molnbaserade tjänster kan du hålla nere dina kostnader för att lagra data i molnet. Dessutom säkerställer redundans att du inte tappar data.
 • Nästan alla molntjänster erbjuder en gratis nivå, och Dropbox är inget undantag.
 • Många appar integrerar sig med olika molnbaserade lagringstjänster för att erbjuda ytterligare funktioner. Dropbox är ett av de vanligaste molnbaserade systemen som används av tredjepartsappar.

Dropbox finns i fyra grundläggande prissättningsplaner; de tre första låter dig utöka mängden lagring du har genom att hänvisa andra till tjänsten. Till exempel kommer den grundläggande gratisversionen av Dropbox att ge dig 500 MB per remiss, maximalt 18 GB gratis lagringsutrymme.

 

Dropbox-prissättning

Dropbox erbjuder differentierad prissättning, baserad huvudsakligen på dina lagringsbehov och, om tillämpligt, ditt team. Alla betalda konton erbjuder en 14-dagars gratis testperiod.

Planen Pris per månad Lagring
Grundläggande Fri 2 GB
Plus 9,99 USD när det faktureras årligen 2 TB
Professionell 16,58 $ när det faktureras årligen 3 TB
Standard för lag 12,50 USD per användare 5 TB
Avancerat för lag $ 20 per användare Obegränsat