Skip to content

Så här modifierar du din Motorola Moto Z

18 de augusti de 2021
AlexaMotoMod 5a84c5e7a9d4f90036b0c9a6

Moto Mods är enheter som fästs på baksidan av Moto Z-smartphones och ger dem superkrafter, till exempel en högre högtalare, ett superstort batteri eller till och med en projektor. Enheterna (kallade Mods) ansluts till Moto Z -serien via magneter. Fördelen med Moto Z Mods är att du ofta kan använda dem när du uppgraderar din Z -smartphone; nackdelen är naturligtvis när telefonens design ändras, dina mods kan bli stökiga. Det finns också ett Moto Mods Development Kit med vilket du kan skapa din egen Mod, som en del av ”Transform the Smartphone Challenge”. Satsen innehåller de verktyg som behövs för att bygga en prototyp, inklusive en referensmod. Lenovo samarbetade med Indiegogo för att hjälpa deltagarna att samla in pengar för att använda för prototyper.

Moto gamepad

Vad vi gillar

 • Tar bort spel från din pekskärm.
 • Förbättrar upplevelsen av att spela förstapersonsskyttar (FPS) och körspel.

Vad vi inte gillar

 • Kommer inte med högtalare, så för bästa ljud måste du använda hörlurar.

Moto Gamepad tar mobilt spel till nästa nivå genom att lägga till dubbla kontrollpinnar, en D-pad (fyrvägs riktningskontroll), fyra åtgärdsknappar och två röda LED-lampor till din Moto Z-smartphone. Det innehåller också ett hörlursuttag, som saknas i vissa Moto Z -smartphones. Batteriet kan räcka upp till 8 timmar, och spelkontrollen är kompatibel med hundratals spel i Google Play Butik. Ladda ner Moto Game Explorer -appen för att snabbt hitta kompatibla titlar.

Hasselblad True Zoom

Hasselblad True Zoom -objektivmod, med objektiv förlängt

Vad vi gillar

 • Perfekt för bättre närbilder.

Vad vi inte gillar

 • Kan vara urladdat på din smartphones batteri.

Denna Hasselblad Mod tar din kamera till nästa nivå med ett 10X optiskt zoomobjektiv, en extern blixt och stöd för RAW -format. Med ett riktigt zoomobjektiv kan du fånga detaljer utan att göra avkall på bildkvaliteten eftersom objektivet rör sig närmare åtgärden. Din smartphone använder sannolikt digital zoom, vilket försämrar fotokvaliteten genom att öka bildstorleken. (Tänk på att använda förstoringsfunktionen på en kopiator – inte mycket klarhet där.) Fotografering i RAW resulterar i en okomprimerad bild (i motsats till en JPEG) vilket ger fotografer mer flexibilitet i redigeringen. Kameran har en 12-megapixelsensor och tar 1080p-video; det kan ta svartvita foton förutom färg. Hasselblad True Zoom levereras inte med ett batteri, men det levereras med en väska.

Moto 360 kamera

Moto 360 Camera Mod bredvid Moto Z2 Force Edition -smarttelefonen

Motorola 360 Mod bredvid en Moto Z2 Force -smartphone.

Vad vi gillar

 • Live streaming 360 -videor är ganska coolt.
 • Möjligheten att redigera foton och videor direkt är en tidsbesparing.

Vad vi inte gillar

 • Bildkvaliteten är inte lika bra som traditionella bilder.
 • Mer av en nyhet än en måste-ha-funktion.

Moto 360-kameran producerar 4K 360-videor med Ultra HD-ljud och foton med ett 150-graders synfält. Kameran har en dubbel 13-megapixelsensor och inbyggt redigeringsprogram, inklusive beskärning, filter, exponeringsjustering och mer samt videoredigeringsverktyg. Du kan livestreama videor på sociala medier eller dela dem med appen Google Foto.

Moto Insta-Share projektor

Moto Z Insta-Share-projektor

Vad vi gillar

 • Coolt sätt att dela roliga videor och spel i farten.

Vad vi inte gillar

 • Fungerar endast med appar som stöder en andra skärm.

Insta-Share-projektorn förvandlar plana ytor till en stor skärm (upp till 70 tum diagonal), så att du kan visa innehåll från din Moto Z-smartphone i 480p-upplösning. Den levereras med en stativ så att du kan vinkla den precis rätt och kommer med en liten väska att förvara den i när du inte använder den. Det medföljande batteriet räcker ungefär en timme innan du använder smarttelefonens ström. Projektorns mod kan spela upp ljud genom att ansluta till din smartphone via Bluetooth eller aux -kabel.

Polaroid Insta-Share-skrivare

Polaroid Insta-Share-skrivare skriver ut ett 2 x 3 foto

Vad vi gillar

 • Tryckta foton är bra för fester och andra evenemang.

Vad vi inte gillar

 • Varje tryckning ger dig cirka 40 cent.

Denna mod gör din telefon till en Polaroid, komplett med en slutarknapp. Ta på Moden och ta ett foto, lägg till filter, dela det med vänner eller skriv ut det med 2×3 Zink Zero Ink-papper med självhäftande baksida. Du kan också skriva ut befintliga bilder. Det inbyggda batteriet klarar cirka 20 utskrifter per laddning, och kameran rymmer upp till 10 pappersark.

Moto Smart Speaker med Amazon Alexa

Moto Smart Speaker med Amazon Alexa, nedåt med indikatorlampan tänd

Vad vi gillar

 • Bekvämt att ha Alexa
 • Pumpad högtalare för din smartphone.

Vad vi inte gillar

 • Det erbjuder inte hela Alexa -upplevelsen.
 • Hör inte alltid röster när det är omgivande buller.
 • Om du vill spela musik är du begränsad till Amazons musik- och videotjänster.

Sann mot sitt namn lägger denna Mod Amazon Alexa till din Moto Z så att du kan ställa frågor, spela musik, styra ditt smarta hem och få rubriker, väder och kontrollera ditt schema för dagen. Moden ansluter automatiskt till Wi-Fi- eller 4G-nätverket som din smartphone använder. Det finns två högtalare för stereoljud och fyra mikrofoner för att hämta dina kommandon. Det inbyggda batteriet räcker i upp till 15 timmar, och du kan ladda båda samtidigt genom att ansluta högtalaren och docka telefonen. Moto Smart Speaker med Amazon Alexa är avbildad ovan med Moto Z2 Force.

Moto Style Shell

Moto Mod Style Shell -fodral i träkolfärg

Vad vi gillar

 • Ger stil och personlighet till din smartphone.
 • Du kan byta ut dem efter behov.

Vad vi inte gillar

 • Medan de skyddar din telefon från repor, gör fallet inget annat.

Moto Style Shell är helt enkelt ett fodral för att täcka baksidan av din Moto Z. Den finns i en mängd olika färger, mönster och material, inklusive Corning Gorilla Glass.

Moto Folio

Moto Folio Mods ställde upp bredvid en Moto Z -smartphone

Vad vi gillar

 • Vem älskar inte en ficka?

Vad vi inte gillar

 • Folioens färgalternativ är inte lika levande som Moto Style Shells.

Moto Folio är ett annat fodral, tillgängligt i några färger, för din Moto Z, men det lägger till en ficka för ditt kreditkort, ID eller lite kontanter.

Hur Moto Mods fungerar

För att använda Moto Mods behöver du en Moto Z-smartphone och den senaste versionen av Moto Mods Manager-appen, som är tillgänglig på Google Play men bör vara förinstallerad på din enhet. Allt du behöver göra är att knäppa på en, matcha guldkontaktpunkterna, och din Moto Z kommer att vibrera, visa ett meddelande på skärmen och avge ett ljud för att bekräfta att den känner igen Mod. (Du behöver inte stänga av din Motorola -telefon först.) För att ta bort en Mod, hitta spåret på sidan och tryck ut telefonen med fingret. Några av moderna är fodral för att täcka den magnetiserade baksidan, medan andra är batteridrivna och utför en funktion, som vi diskuterar nedan, och har en USB-C-port för laddning. Om du laddar både smarttelefonen och Mod samtidigt får telefonen prioritet. För att kontrollera batterinivån på en Mod, dra ner meddelandepanelen eller snabbinställningarna, där du ser batteriikoner för både smarttelefonen och Mod. När Mod är frikopplad kan du kontrollera genom att trycka på strömbrytaren för att slå på indikatorlampan, som blinkar grönt för fullt, rött för nästan tomt och konstant grönt, gult eller rött för allt däremellan. Låt oss ta en titt på den nuvarande klassen av Moto Mods.