Skip to content

Så här rapporterar du en Gmail -bugg

19 de augusti de 2021
GettyImages 458595753 5bd8b8a7c9e77c002662c81d

Det kan vara frustrerande när något går fel i Gmail och du inte har fel. Lyckligtvis tillåter Google dig att rapportera Gmail -buggar så att du och andra inte behöver hantera dem igen. Så här fungerar det. Innan du rapporterar ett Gmail -fel kontrollerar du Gmails status för att se till att problemet inte är ett känt problem som Google redan hanterar.

Så här rapporterar du en Gmail -bugg

För att rapportera ett fel eller ge feedback:

 1. Välj skärmen på din Gmail -inkorg Stöd ikon (frågetecken).

 2. Välj Skicka feedback till Google.

  Gmail -inkorgskärmen med "Skicka feedback till Google" markerad

 3. Skriv din feedback i rutan.

  Gmail -feedbackruta med instruktioner markerade

 4. Om du vill inkludera en valfri skärmdump, kontrollera Inkludera skärmdump låda. Webbläsarfönstret som innehåller Gmail sparas automatiskt.

  Googles feedbackfönster i Gmail med Inkludera skärmdump markerad

 5. Välj eventuellt överlagstexten på skärmdumpen som säger Klicka för att markera eller dölja information.

  Gmail -feedbackskärm med "Klicka för att dölja eller markera information" markerad

  Om du har det bra med Gmail -teamet som ser allt på skärmdumpen, hoppa över det här steget och nästa.

 6. Använd de gula och svarta rutorna för att markera skärmdumpen. Använd gult för att betona problemområden och svart för att undertrycka privat information som du inte vill att Googles ingenjörer ska se. Verktygen ritar rektanglar av valfri storlek. Klick Gjort när du är klar med verktyget.

  Feedback från Gmail "dölj känslig information" verktyg markerat

 7. Kontrollera texten i din feedback och att miniatyrbilden på din skärmdump (om den ingår) matchar dina förväntningar. Tryck Skicka.

  Gmail -feedbackfönster med Skicka markerat

Bästa praxis för att rapportera en Gmail -bugg eller skicka feedback från Google

Specifik information är alltid bättre än generiska klagomål. Att säga att något ”inte fungerar” är mindre användbart för en ingenjör än att säga att ”knapp X inte aktiveras när jag har valt alternativ Y.”

 • Var lugn: Buggar händer. Att överraska teknikstödsteamet med arga kommentarer eller krav på snabba ingripanden hjälper inte att lösa problemet med ytterligare hastighet.
 • Var kortfattad: Ange problemet helt, men skriv inte en bok. Fokusera bara på problemet och erbjud bara ett problem per supportbiljett eller feedback -session.
 • Lista de steg du tog för att generera felet: Om du kan få problemet att upprepas listar du stegen (i ordning) för att få felet att visas igen.
 • Dela om felet är repeterbart: Var det en engångsfel, eller kvarstår det även efter att du har tagit de vanliga felsökningsstegen för omstart, rensning av webbläsarcacheminne etc.?
 • Ge bevis på problemet: Lägg till skärmdumpar, felloggrapporter eller bilagor (om möjligt) som visar problemet i sitt sammanhang.
 • Erbjud relevant sammanhang: Om du till exempel inte kan få en social inloggningsknapp att fungera, är det värt att dela om du kör några sekretessplugins med din webbläsare.