Skip to content

Så här skärmar du inspelning på iPhone

13 de augusti de 2021
GettyImages 888192588 5c15322b46e0fb0001801c82

Att fånga skärmen på din iOS -enhet kan vara användbar av många skäl. Tack och lov är det enkelt att skärminspela på iPhone, iPad och iPod touch. Instruktionerna i den här artikeln gäller enheter som kör iOS 11 och senare.

Hur man spelar in iPhone -skärmen

Först måste du kanske aktivera den här funktionen i enhetens inställningar. Följ instruktionerna nedan för att komma till iOS Screen Recording -verktyget:

 1. Gå till enhetens inställningar och tryck på Kontrollcenter.

 2. Knacka Anpassa kontroller.

 3. Rulla ner och tryck på det gröna plus (+) bredvid Skärminspelning under Fler kontroller. Det visas nu under avsnittet Inkludera högst upp på skärmen. Om Skärminspelning redan finns i avsnittet Inkludera, kan du hoppa över det här steget.

 4. Tryck på enhetens Hem eller svep uppåt från botten av skärmen för att återgå till startskärmen.

 5. Svep uppåt från skärmens botten (eller uppifrån, beroende på din iPhone -version) för att komma åt iOS Control Center. Du bör märka en ny ikon som ser ut som en inspelningsknapp. Knacka på spela in ikonen och tryck sedan på Börja spela in om du uppmanas. En nedräkning visas innan inspelningen börjar. När du lämnar kontrollcentret ser du en röd stapel högst upp på skärmen eller en röd tidsindikator i det övre vänstra hörnet.

  Spela in skärmen på en iPhone.

  Inspelningsverktyget kommer att fånga allt på din skärm, inklusive inkommande aviseringar. Ställ in läget Stör ej på iPhone för att undvika att sms och telefonsamtal dyker upp.

 6. Tryck på den röda stapeln eller timern för att stoppa. Ett popup-meddelande visas och frågar om du vill slutföra.

 7. Knacka Sluta. Du får ett meddelande om att inspelningen finns i appen iPhone -foton.

  Spela in skärmen på en iPhone.