Skip to content

Så här stänger du av en flik i din webbläsare

19 de augusti de 2021
mutebrowsertab featured 5c610bf2c9e77c000159c568

Vill du sluta spela ljud från en webbplats medan du lyssnar på något på en annan flik eller app? Inga problem: Stäng av den högljudda fliken. Alla större webbläsare stöder flikstopp, och det är i allmänhet snabbt, enkelt och liknande i appversioner. Instruktioner i den här artikeln förklarar hur du stänger av en webbläsarflik i Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari, Opera och Brave.

Så här stänger du av en webbläsarflik i Google Chrome

Google Chrome-webbläsaren har inte en klickbar högtalarikon i flikarna som många andra webbläsare, men den har en enkel menylösning: Högerklicka på fliken som spelar ljudet och välj Stäng av webbplatsen alternativ.

Så här stänger du av en webbläsarflik i Microsoft Edge

Det finns två metoder för att stänga av en webbläsarflik i Microsoft Edge. Det enklaste sättet: När en webbplats på en flik spelar upp ljud i Microsoft Edge -webbläsaren visas en liten högtalarikon i flikens rubrik. Klicka på detta ikon kommer att stänga av allt ljud som kommer från den här fliken.

Volymikon på fliken i Microsoft Edge

Det andra sättet att stoppa allt ljud i en flik är att högerklicka på fliken med högtalarikonen och klicka Stäng av fliken i menyn som visas. Om du hör ljud men inte kan se en högtalarikon på någon av webbläsarflikarna kan du ha ett annat webbläsarfönster öppet. För att se alla öppna fönster, för musen över appens ikon i verktygsfältet längst ned på skärmen. En liten förhandsvisning av alla öppna webbläsarfönster bör visas.

Stäng av fliken i Microsoft Edge -menyn

Så här stänger du av en webbläsarflik i Mozilla Firefox

Mozilla Firefox har också två sätt att stänga av en flik som är nästan identisk med processen i Microsoft Edge. Det enklaste sättet: En högtalarikon visas på flikar som spelar upp ljud. Om du vill stänga av ljudet från dessa flikar klickar du bara på det här högtalarikon. När du har klickat på det ser ikonen ut som att en linje dras genom det och ljudet ska sluta om det görs korrekt.

Ljud av -knappen på fliken Firefox

Du behöver inte öppna eller växla till fliken som spelar ljud för att stänga av ljudet. Stänga av en flik kan göras helt medan du tittar på en webbplats på en annan flik. Detta fungerar i alla webbläsare. Det andra sättet: Du kan också högerklicka på en flik för att få fram en meny. Klicka på Stäng av fliken alternativet kommer också att stoppa allt ljud från fliken du högerklickade på.

Stäng av fliken i Firefox -menyn

Så här stänger du av en webbläsarflik i Safari

Apples Safari visar en högtalarikon på flikar som spelar upp ljud. Det enklaste sättet att stänga av en Safari -flik: Klicka på högtalarikon på fliken för att stänga av allt ljud som kommer från den. En annan väg: Alternativ-klicka på högtalarikonen för att stänga av allt ljud förutom det som kommer från den här fliken.

Högtalarikon på fliken Safari

Alternativklickning är när du trycker på en specifik tangent på ett tangentbord samtidigt som du klickar med musen för att aktivera en sekundär funktion. På äldre Mac-tangentbord var Alternativ-klicka-tangenten Alternativ nyckel. Det är här frasen kommer ifrån. På nyare Mac -tangentbord och på Windows -tangentbord är nyckeln som används Alt nyckel. Safari har också en högtalarikon i Smart sökning fält där du skriver in en webbadress eller sökterm. Den här ikonen blir blå om ljud spelas upp på din nuvarande flik eller ändras till vitt med en blå kontur om ljud spelas upp på en annan flik. Om du klickar på ikonen när den är blå stängs ljudet av på den öppna fliken medan du klickar på den när den är vit och blå kommer att stänga av ljudet från alla andra flikar.

Så här stänger du av en webbläsarflik i Opera

Till skillnad från andra populära webbläsare som använder en statisk högtalarikon för att identifiera flikar som spelar ljud, använder Opera en liten animering av en stereovisualisator som spelas på fliken medan ljud spelas. För att stänga av ljudet på en Opera -flik, håll muspekaren över det här animerad ikon för att göra den till den vanliga statiska högtalarikonen och klicka sedan på den.

Animerad högtalarikon på fliken Opera

Flikar kan också tystas i Opera genom att högerklicka på den relevanta fliken och välja Stäng av fliken.

Stäng av fliken i Opera

Hur man stänger av en webbläsarflik i Brave

Kryptovalutan och den integritetsfokuserade webbläsaren Brave gör det enkelt att stänga av flikar genom att införliva liknande metoder som de tidigare nämnda webbläsarna. Det enklaste sättet: Klicka på högtalarikonen som visas när en flik gör ljud.

Dämpa en flik i Brave

Det andra sättet: Högerklicka på fliken och välj Stäng av fliken från popup -menyn.

Stäng av fliken i Brave -menyn

Liksom andra webbläsare kan flikar stängas av i Brave utan att byta till dem. Webbläsaren gör dock förhandsgranskningar av flikar i helskärm när du för musen över dem, men det kan vara lite skakigt. På grund av detta kanske du vill byta till en flik innan du stänger av den för att undvika störande funktioner för förhandsgranskning av fliken. Flikar kan stängas av i vilken webbläsare som helst genom att helt enkelt upprepa stegen som gjorts för att stänga av dem.