Skip to content

Så här stänger du av körläget på iPhone

12 de september de 2021
GettyImages 186421389 45b57fe4ae314c2db6f2f5b3f349bd09

Distraherad körning kan orsaka allvarliga och ibland dödliga olyckor, vilket gör det viktigare än någonsin att hålla fokus och hålla ögonen på vägen istället för att svara på ett brådskande samtal eller läsa ett textmeddelande. IPhone -funktionen Stör ej under körning hjälper dig att göra just det, tysta meddelanden med låg prioritet som du kan visa eller svara på när du har parkerat. Även om detta körläge erbjuder säkerhetsfördelar, kanske du vill inaktivera det och fatta dina egna beslut så långt som när eller när du inte ska titta på din iPhone. Följ instruktionerna nedan för att stänga av körläget. Den här funktionen är endast tillgänglig på iPhone med iOS 11 eller senare.

Vad är Stör ej under körningsläget?

Som standard inaktiverar funktionen Stör ej under körning viss funktionalitet samtidigt som vissa meddelanden och samtal kan gå igenom. Funktionen som beskrivs nedan förutsätter att du inte har gjort några ändringar av dessa individuella inställningar. Om du har det kan din körlägesupplevelse skilja sig åt.

 • Larm, tidtagare och nödvarningar fungerar fortfarande som vanligt även när körläget är aktivt.
 • När ett textmeddelande kommer kommer din iPhone -skärm inte att lysa upp, och din enhet kommer inte att göra något ljud. Ett automatiskt svar går till mottagaren för att informera dem om att du kör just nu. Vid den tidpunkten kan de välja att skriva ”Urgent”, som kommer att kringgå körläget och tvinga både en hörbar och synlig avisering.
 • Om din iPhone är ansluten till bilens Bluetooth tillåter den alla inkommande telefonsamtal. Om så inte är fallet använder körläget dina vanliga Stör ej -inställningar. Du kan välja att tillåta samtal från de kontakter som är utpekade som favoriter, eller från alla som ringer tillbaka till bakåt. Du kan konfigurera dessa inställningar i inställningar app.

Eftersom Stör ej medan körläget kan känna när du är i rörelse kommer det ibland också att aktiveras på passagerar -iPhones. Om du är passagerare, tryck på Jag kör inte knappen om detta inträffar.

Så här stänger du av körläge

Stör ej under körning aktiveras automatiskt när din iPhone känner att du kör. Du kan också slå på eller av den manuellt via iOS Control Center. Först måste du dock lägga till det i alternativen. Så här gör du:

 1. Öppen inställningar på din iPhone.

 2. Välj Kontrollcenter.

 3. Knacka Anpassa kontroller.

 4. Under Fler kontroller, tryck på plustecken bredvid Stör inte under körning. Om ikonen redan visas under Omfatta rubriken längst upp på skärmen är funktionen redan aktiv.

 5. Återgå till startskärmen. På en iPhone X eller senare sveper du nedåt från det övre högra hörnet på din iPhone-skärm för att öppna Kontrollcenter. Svep uppåt från skärmens nedre kant på en iPhone 8 eller tidigare.

 6. Knacka på bil ikon för att inaktivera eller aktivera Stör ej under körning.

  iPhone -skärmar som visar hur du stänger av Stör ej under körning