Skip to content

Så här stänger du av Power Reserve på Apple Watch

3 de augusti de 2021
GettyImages 490853846 d2143f741e5b4c1a914b81f823646c71

Om ditt Apple Watch -batteri börjar ta slut och du vill pressa ut varenda uns av liv, måste du veta hur du använder Apple Watch Power Reserve -läge. När du väl har slagit på det är det dock inte så lätt att veta hur du stänger av läget för låg effekt. Instruktionerna i denna artikel gäller alla Apple Watch -modeller som kör watchOS 3 och senare.

Vad är Apple Watch Power Reserve -läge?

Power Reserve är en Apple Watch -funktion som låter dig spara batteritiden så länge som möjligt genom att inaktivera de flesta av klockans funktioner. Du bör bara använda den när batteriet är svagt och du inte kommer att kunna ladda snart, men ändå vill veta tiden. Power Reserve sparar batteritid genom att tillfälligt göra följande:

 • Stoppar all kommunikation mellan Apple Watch och iPhone som den är ihopkopplad med.
 • Inaktivera det urtavla du har valt och alla funktioner som normalt är tillgängliga där.
 • Inaktivera åtkomst till alla Apple Watch -appar.
 • Visar bara tiden.

Eftersom det tar bort de flesta av klockans funktioner, bör du bara använda Power Reserve när du verkligen behöver det – men i dessa tider är det praktiskt.

Är Power Reserve samma sak som Low Power Mode?

I princip, ja. När du behöver spara batterilivslängd på en iPhone genom att minska dess funktionalitet, aktiverar du Low Power Mode. För att göra samma sak på Apple Watch slår du på Power Reserve. De är i huvudsak desamma, men har bara olika namn.

Så här stänger du av Apple Watch Power Reserve -läge

Klar att lämna Power Reserve -läget och återgå till normal Apple Watch -verksamhet? Det enda sättet att lämna Power Reserve -läget är att starta om din Apple Watch. Om batteriet var väldigt lågt när du gick in i Power Reserve -läge kan du behöva ladda batteriet innan du kan starta om och lämna Power Reserve.

Så här aktiverar du Apple Watch Power Reserve -läge

Om ditt Apple Watch -batteri nästan är urladdat, förläng det så länge som möjligt genom att slå på Power Reserve -läget med hjälp av dessa steg. När din Apple Watch -batterilivslängd når 10%meddelar din Watch dig och frågar om du vill använda Power Reserve -läget. När ditt klockbatteri nästan är urladdat går klockan automatiskt in i Power Reserve.

 1. Knacka på batteriindikator på ditt Apple Watch -ansikte. Om ansiktet du använder inte innehåller en batteriindikator, svep upp från botten av skärmen för att visa Apple Watch Control Center och tryck sedan på batteriprocenten.

 2. Dra Power Reserve reglaget från vänster till höger.

 3. Denna skärm förklarar vilka funktioner som är inaktiverade med Power Reserve på. Om du har ändrat dig, tryck på Annullera. Tryck på för att fortsätta Fortsätt.

  Batteriindikator, Power Reserve -knapp, Fortsätt -knapp på Apple Watch

 4. När du bara ser tiden och en röd blixtikon på ditt Apple Watch -ansikte är du i Power Reserve -läge.

  Röd kraftreserv blixtsnabb på Apple Watch

  När din Apple Watch är i Power Reserve -läge kan du kontrollera tiden genom att trycka på sidoknappen.