Skip to content

Så synkroniserar du BlackBerry -kontakter med Gmail

16 de september de 2021
DSC01256 5 56d75d863df78cfb37daeb53

Om du vill synkronisera dina BlackBerry- och Gmail -kontakter, men inte vill göra det manuellt, konfigurera automatisk eller trådlös synkronisering. Dina Gmail -kontakter visas på ditt BlackBerry och dina BlackBerry -kontakter visas på ditt Gmail -konto. Ändringar som görs i ena änden återspeglas i den andra. Instruktioner i den här artikeln förutsätter att du har en aktiv dataplan för din BlackBerry -smartphone, BlackBerry -programvara version 5.0 eller högre och ett aktivt Gmail -konto.

Så här konfigurerar du kontaktsynkronisering på din BlackBerry

Om du använder Gmail är den inbyggda kontakthanteraren användbar eftersom den används av andra Google-appar som Google Dokument och är tillgänglig från vilken dator som helst via ditt Gmail-konto. Det används vanligtvis som en ersättning för kontaktansvariga i e -post och kontaktprogram som Microsoft Outlook. Säkerhetskopiera dina befintliga BlackBerry -kontakter med ett program som Backup -kontakter innan du synkroniserar dessa kontakter med dina Google -kontakter. Om något går fel, återställ de ursprungliga BlackBerry -kontakterna. Så här konfigurerar du synkronisering mellan en BlackBerry och Gmail:

  1. Gå till startskärmen på din BlackBerry och välj Uppstart.

  2. Välja E -postkonton eller E -postkonfiguration. Välj om du uppmanas Internetpostkonto och logga in med BlackBerry Internet Service -kontots användarnamn och lösenord.

  3. Välj Lägg till.

  4. Välja Gmail från listan och välj sedan Nästa.

  5. Ange din Gmail -adress och lösenord och välj sedan Nästa.

  6. Välj Synkroniseringsalternativ.

  7. Välj Kontakter och Kalender kryssrutorna och välj sedan Spara.

  8. Bekräfta ditt Gmail -lösenord och välj sedan OK.

Första gången du synkroniserar dina kontakter kan processen ta flera minuter om du har många kontakter. Synkroniseringen mellan ditt Gmail -konto och BlackBerry -telefonen sker som standard var fjärde timme och är begränsad till 10 000 kontakter. Om trådlös synkronisering inte fungerar, se till att trådlös synkronisering är aktiverad. Gå till Kontakter > alternativ och välj lämplig kontaktlista. Se till Trådlös synkronisering är vald.