Skip to content

Samsungs läckta Galaxy-bärbara datorer har mig upphetsad

16 de juni de 2021
GettyImages 646710562 8d59a0a89c5646119f7b8fd9cd88f7c7

Viktiga takeaways

  • Rykten bryter om att Samsung kan lansera två spännande nya bärbara datorer så snart denna månad.
  • Den snygga Galaxy Book Pro kommer enligt uppgift att finnas tillgänglig i både blått och silver, medan Pro 360 kommer i marin och guld.
  • De nya bärbara datorerna kommer att finnas i ett urval av 13- och 15-tumsskärmar.

Jag kan inte vänta med att testa Samsungs nyligen läckta bärbara datorer, om läckta bilder visar sig vara korrekta. Enligt en rapport kan Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 starta så snart som denna månad. Den snygga Galaxy Book Pro kommer enligt uppgift att finnas tillgänglig i både blått och silver, medan Pro 360 kommer i marin och guld. Designmässigt ser de nya Samsung-bärbara datorerna ut som en blandning av Apples MacBook-linje och Microsofts Surface-bärbara datorer. De läckta bilderna visar också att bärbara datorer har ett kvadratiskt utseende som är både affärsmässigt och uppfriskande.

Alternativ i massor

Jag har letat efter en möjlig ersättning för en sjuk MacBook Pro, och dessa bärbara Samsung-datorer kan vara ett bra alternativ. Med Samsungs legendariska bildskärmar ska de ge all betraktningsvinkel, ljusstyrka och färgnoggrannhet som jag behöver. De nya bärbara datorerna kommer att finnas i ett urval av 13- och 15-tumsskärmar. Pro 360 kommer att stödja Samsungs S Pen-penna. Pro 360 har tydligen också en USB Type-C-port, hörlursuttag och microSD-kortplats, medan Pro-modellen har en USB Type-A-port, kortplats och hörlursuttag.

De ryktade specifikationerna ser ut som om de kan hålla jämna steg med den bärbara datorns snygga utseende. Båda modellerna kommer enligt uppgift att innehålla 11: e generationens Intel-chips, och du kommer att kunna välja ett inbäddat grafikkort eller ett separat NVIDIA MX450-kort. De nya modellerna kommer att skryta med HD AMOLED-skärmar, Thunderbolt 4 och ett LTE-mobilmodem.

Ett MacBook Pro-alternativ?

Efter många år som Applehead är jag redo att ändra på saker med MacBook-hårdvaran; designen börjar kännas alltför avtappad och daterad. Jag skulle älska alternativet att ha en penna för att anteckna på min bärbara dator också, och S Pen ser ut som om den passar räkningen. Det vikbara gångjärnsdesignen är också frestande. Jag växlar ständigt mellan min MacBook och min iPad, så det skulle vara jättebra om jag kunde hitta en enhet som fungerar både som en surfplatta och som en bärbar dator. IPad-tangentbordsfodralet fungerar exceptionellt bra, men skärmen på min iPad är bara 11 tum – inte tillräckligt för att göra seriöst arbete.

Samsung Galaxy Book Ion på en vit bakgrund

Jag har testat bärbara datorer med dubbla användningsområden tidigare med ett hopfällbart gångjärn, men de har alla kommit till kort på ett eller annat sätt, liksom Chromebooks och vissa Windows-bärbara datorer jag har provat. Pro 360 ser ut som det kan vara en spelväxlare för de tillfällen när du snabbt vill byta från att göra arbete med tangentbordet till att fälla upp det som en surfplatta för en Netflix-binge.

Dessutom, som någon med rimligt elak syn som spenderar timmar om dagen på att kika på en bärbar dator, behöver jag också en skärm av högsta kvalitet. Som en framstående tillverkare är jag hoppfull om att Samsung kommer att erbjuda utmärkta skärmar i dessa nya modeller. ”Jag har letat efter en möjlig ersättning för en sjuk MacBook Pro, och dessa bärbara datorer från Samsung kan vara ett bra alternativ.” Dessa nya bärbara datorer kan fresta mig från Apple. Jag är inte lika gift med Apple-produkter som förr på grund av det enkla faktumet att jag mest använder Google-applikationer som är tillgängliga på olika plattformar.

Jag skriver i Google Dokument, skickar e-postmeddelanden i Gmail, schemalägger händelser i Google Kalender och antecknar snabba anteckningar i Google Keep. För att få mig att hoppa in i Windows-ekosystemet skulle det kräva en solid hårdvara. Jag har aldrig använt en bärbar dator med en skärm och ett tangentbord som är lika bra som min nuvarande MacBook, men de läckta bilderna från Samsungs senaste bärbara datorer får mig att tro att jag kunde hitta mitt nya hem. Jag ser fram emot att testa Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 när de startas. Personligen tror jag att Pro 360 med en 15-tums skärm i marin kan vara en fantastisk maskin för både arbete och lek.