Skip to content

Ska du använda iPhone SE för spel?

17 de augusti de 2021
iphoneSE 56f050f95f9b5867a1c5aef2

Efter lanseringen av iPhone 6 i september 2014 verkade det ganska klart att Apple tänkte sneda sig mot en större handenhetstorlek för framtida iterationer. IPhone 6s, som släpptes ett år senare med samma formfaktor, verkade bara cementera detta faktum. Men vid Let Us Loop You In Apple Event den 21 mars 2016 tillkännagav Apple en ny, mindre 4-tums smartphone som heter iPhone SE. Trots företagets drivkraft till större enheter sålde Apple 30 miljoner 4-tums iPhones 2015. iPhone 5s (den tidigare 4-tums modellen som Apple producerade) visade sig fortfarande otroligt populär bland människor som gjorde sitt första smartphone-köp. Med framåtstarten för nya enhetslanseringar som ledde till pensionering av tidigare modeller, behövde Apple en lösning för att fylla ”budgeten” smartphone -utrymme i deras sortiment, och med iPhone 5c (deras första försök till en budgetmodell) nära sitt tredje jubileum , det var behov av något nytt för att fylla tomrummet i deras produktsortiment.

Hur jämförs iPhone SE med iPhone 6s?

Inom ramen för spel är iPhone SE och iPhone 6s mycket lika, till exempel när det gäller råa hästkrafter. Båda enheterna har Apples supersnabba A9-chip, liksom M9-rörelse-samprocessorn. Dessa är en liten svagare än chipsen i iPad Pro, men bortsett från det var de då de bästa chipset Apple hade lagt i sina mobila enheter. Chipset är den enskilt viktigaste faktorn när man överväger vilken iPhone som ska köpas för speländamål. Utöver chipsetet finns det några kompromisser som du vill vara medveten om när du väljer mellan en iPhone 6s och en iPhone SE. Till exempel, om du hoppas på 3D Touch i 4-tums modellen, kommer du inte att hitta den; det är exklusivt för iPhone 6s och nyare. Skärmen på iPhone SE är också något sämre, erbjuder ett lägre kontrastförhållande och saknar dubbla domänpixlar som möjliggör bredare betraktningsvinklar. Men om du letar efter en massa lagringsutrymme för att bära ett brett urval av spel, erbjuder iPhone SE upp till 128 GB, precis som iPhone 6s, vilket har gott om plats för spel. Observera att nyare modeller efter iPhone 6s stöder upp till 256 GB lagringsutrymme. Även om ingen av dessa funktioner (eller brist på sådana) är affärsavbrott på egen hand, bör de fortfarande beaktas när du bestämmer vilken iPhone som är rätt för dig.

Är iPhone SE bra för spelare?

Tack vare den tekniska förmågan och budgetpriserna för iPhone SE, med lite kompromisser, finns det inget som hindrar oss från att ge 4-tums modellen av iPhone en rejäl rekommendation. Men … det är bara 4 tum. Även om det kan verka som en mindre skillnad, och som i slutändan beror på personliga preferenser, känns 4,7-tums skärmen på iPhone 6s betydligt mer bekväm för spel än sin mindre motsvarighet. Om du har tagit examen från 4-tums skärmen på iPhone 5s till 4,7-tums skärmen på iPhone 6s är det svårt att föreställa sig ett scenario där du någonsin skulle vilja byta tillbaka. Allt känns bara så mycket mer betydande på den större skärmen. Den enda gången som iPhone 6s 3D Touch har varit riktigt imponerande är också spel. 3D Touch i spel är så sällsynt att det inte bör övervägas när man väger för och nackdelar, men vi skulle vara nöjda om vi inte nämnde hur bra det känns att använda 3D Touch i spel som Warhammer 40.000: Freeblade. IPhone överlevde med en 3,5-tums skärm under större delen av sitt liv hittills, så debatten mellan 4-tums och 4,7-tums kan verka trivial när du tittar på produktseriens historia. Dessutom talar det starkt om iPhone SE att skärmstorleken är endast faktor som du måste tänka på just nu. Ungefär som iPhone 6s är iPhone SE byggd för att köra alla spel du kan kasta på den, den är bara lite mindre.