Skip to content

Skapa appar för olika mobila system

7 de september de 2021
Wikipedia on a basic feature phone 56a629e23df78cf7728ba76c

Du kan hitta många typer av mobila system och mobila enheter idag, med mer avancerade som kommer in nästan dagligen. Naturligtvis hjälper den avancerade tekniken som finns tillgänglig idag utvecklare mycket, men det tar fortfarande mycket tid, tanke och ansträngning att skapa appar för olika mobila system. Här diskuterar vi metoder för att skapa appar för olika mobila system, plattformar och enheter.

Skapa appar för funktionstelefoner

Funktionstelefoner är lättare att hantera eftersom de har mindre datorförmåga än smartphones och saknar även operativsystem. De flesta funktionstelefoner använder J2ME eller BREW. J2ME är avsett för maskiner med begränsad hårdvarufunktion, till exempel begränsat RAM -minne och inte särskilt kraftfulla processorer. Funktionstelefonappsutvecklare använder ofta en ”lite” version av programvaran för att skapa en app för samma. Till exempel, med hjälp av ”Flash Lite” i ett spel håller resurserna nere, samtidigt som det ger slutanvändaren en bra spelupplevelse på en funktionstelefon. Eftersom det kommer många nya funktionstelefoner varje dag är det bättre för utvecklaren att bara testa appen på en utvald grupp telefoner och sedan gradvis gå vidare till mer.

Skapa Windows Mobile -applikationer

Windows -mobiltelefon som kör en app

Windows Mobile var både en kraftfull och en mycket flexibel plattform, vilket gjorde att utvecklaren kunde arbeta med olika applikationer för att ge slutanvändaren en bra upplevelse. Den ursprungliga Windows Mobile packade ett slag med otaliga funktioner och funktioner. Den ursprungliga Windows Mobile har nu bleknat, vilket ger vika för Windows Phone 7, sedan Windows Phone 8 och Windows 10.

Skapa applikationer för andra smartphones

Blackberry -telefon med appar

Att arbeta med andra smartphone -appar är nästan detsamma som att hantera Windows Mobile. Men utvecklaren måste först helt förstå både mobilplattformen och enheten innan han fortsätter skriva en app för samma. Varje mobil plattform skiljer sig från de andra och smartphone -enheterna själva är olika till sin natur, så utvecklaren behöver veta vilken typ av app han vill skapa och för vilket ändamål.

Skapa appar för PocketPC

Appar på en Palm Pilot

Även om det är nästan samma som ovanstående plattformar, använder PocketPC .NET Compact Framework, som skiljer sig något från den fullständiga versionen av Windows.

Skapa appar för iPhone

iPhone med appar

IPhone har fått utvecklare till en tizzy och skapat alla slags innovativa appar för den. Denna mångsidiga plattform tillåter utvecklaren fullständig kreativitet och flexibilitet i att skriva appar för den. Hur går det egentligen till att skapa applikationer för iPhone?

Skapa appar för surfplattor

Appar på en iPad

Surfplattor är ett något annorlunda bollspel, eftersom deras skärm är större än för en smartphone.

Skapa appar för bärbara enheter

Man som bär Google Glass

År 2014 var ett verkligt angrepp av bärbara smarta enheter, inklusive smarta glasögon som Google Glass och smartklockor och armband, som Wear (tidigare Android Wear), Apple Watch, Microsoft Band och så vidare.