Skip to content

Snabbguide till skrivbordet i Windows 7

11 de augusti de 2021
GettyImages 458936199 37721e5ef7b24481913362a56bc9de73

Windows 7 har ett annat skrivbordslook än Windows Vista och Windows XP. Att veta hur du tar dig runt Windows 7 -skrivbordet är avgörande för att få ut det mesta av din datortid. Till exempel. det finns många tidsbesparande genvägar för att öppna program och ordna om öppna fönster. Denna snabbguide visar de viktigaste funktionerna i Windows 7 -skrivbordet. Du kommer att bli en strömanvändare på nolltid. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows 7. Från och med januari 2020 stöder Microsoft inte längre Windows 7. Vi rekommenderar att du uppgraderar till Windows 10 för att fortsätta ta emot säkerhetsuppdateringar och teknisk support.

Aero Look

Utseendet på Windows 7 kallas ”Aero” -gränssnittet. Aero är inte bara vacker, men den är också funktionell. Aero Snap, till exempel, är ett sätt att automatiskt flytta fönster till kanterna på skärmen för att jämföra eller förstora dem. Aero Peek ger dig en snabb bild av vad som finns på skrivbordet, medan Aero Shake ger fönstret du vill använda framåt samtidigt som du minimerar andra och rensar ditt skrivbord.

Aktivitetsfältet i Windows 7

Den viktigaste ändringen på skrivbordet i Windows 7 är tillägget av aktivitetsfältet, som är en genväg till att använda dina program. Aktivitetsfältet är den nedre fältet på din dator. Den har Start -knappen till vänster och en grupp ikoner till höger, som vanligtvis slutar med tid och datum. Att flytta program in och ut från aktivitetsfältet är lika enkelt som att fästa och ta bort dem till aktivitetsfältet. Aktivitetsfältet innehåller också nya ikoner till höger. Den lilla vita flaggan är Action Center, som varnar dig för potentiella problem. Action Center uppdaterar dig om nödvändiga uppgifter som säkerhetsfrågor – är din brandvägg på för att blockera skurkarna? Det ger också information om hur du skapar säkerhetskopior, så dina data är säkra i händelse av en datorkatastrof som bryter den. Batterimätaren, som är en del av energialternativen, kan hjälpa ditt batteri att hålla längre. Detta är uppenbarligen bara relevant för dem som använder en bärbar dator eller enhet (som Surface -surfplattan) som går på batteri.

Skärmdump som visar aktivitetsfältet i Windows 7

Var är mina XP -saker?

Ni som kommer från XP kommer att märka många skillnader och kan undra vad som hände med vissa skrivbordsartiklar du litade på. I vissa fall hölls skrivbordsobjekt kvar från XP men flyttade runt. Att stänga av datorn, en av de mest grundläggande sakerna du gör, har blivit mer komplicerat i Windows 7. Lär dig vad de nya avstängningsalternativen gör. Vad hände med XP: s ”Quick Launch”? Det är borta, men det har ersatts av något mycket bättre: Windows 7 -aktivitetsfältet (diskuterades tidigare), vilket är betydligt bättre än Quick Launch. En annan vanlig XP -funktion var ”Visa skrivbord”. Dess funktion har inte förändrats, men dess utseende och läge har.

Skärmdump som visar Stäng av i Windows 7 Start -meny

Anpassa Windows 7

Windows 7 låter dig vara du. Ett av de bästa sätten att göra det är att lägga till teman, som är samlingar av skrivbordsunderlägg, ljud och ikonbyten. Prylar (miniprogram som sitter på skrivbordet) introducerades i Vista, men de har förbättrats i Windows 7. Du kan också göra vilken bild som helst på din dator till din skrivbordsbakgrund eller tapet med bara några klick.