Skip to content

Sonys spelstatus fokuserar på spel, inte hårdvara

31 de juli de 2021
ScreenShot2020 08 07at3.27.36PM 4c5b9b4e453e4055921375828f1f2cca

Viktiga takeaways

  • Sonys State of Play -evenemang visade upp många spel, men ingenting om PS5.
  • Massor av uppföljare visades, dock med fler kvinnor och olika spelbara karaktärer.
  • Det finns fortfarande många problem i spelindustrin, inklusive arbetsmetoder som ”crunch”.

Med fokus på nya spel snarare än den kommande PlayStation 5 skapade Sonys senaste State of Play -evenemang ett visst intresse, men inte någon riktig spänning över nya utgåvor. Den dämpade spänningen kan leda till färre dag-ett-köp eller fler människor som köper konkurrerande konsoler som Microsofts Xbox Series X. Sony fokuserade dock på rasartade karaktärer och kvinnliga huvudpersoner den här gången, och medan ansträngningen kanske inte driver blockbuster-försäljning i nuvarande ekonomi, är det nödvändigt för ett mer inkluderande spelgemenskap.

Säkra uppföljare, olika karaktärer

Många av de nya spelen som nämns under State of Play kändes mer som uppdateringar av välkända klassiker snarare än nya upplevelser, med många numrerade utgåvor, bl.a. Crash Bandicoot 4 och Spelunky 2.

En spelare som ville bli identifierad med sitt Twitch -namn, Rahne, tyckte att det stora fokuset på nyinspelningar eller uppföljare var en bra idé: ”Andas nytt liv i dessa titlar … är en lysande marknadsföringstaktik som får mer erkännande för dessa mindre utvecklare och studior som – nu, mer än någonsin – behöver mer stöd! ”

Bortsett från ett överflöd av uppföljare, visade spelen upp mer mångfald i karaktärer, så att spelarna kunde styra fler sida och etniskt olika karaktärer. Denna trend speglar branschen som helhet, vilket har tagit steg mot mer representation för icke-vita, icke-manliga karaktärer på senare tid.

Fler kvinnliga huvudpersoner

Många presenterade spel, som Genshin-inverkan och Stiglös, stjärna kvinnliga huvudpersoner, en insats som inte har ignorerats. ”Jag har spelat Pokémon sedan gamla dagar. När de gjorde om den Röd och Blå spel och du kunde spela som en tjej, jag blev superglad, förklarade Areol Ewing, som livestreamar på Twitch på AreolTheJinx. ”Det förändrade ingenting alls i spelet, men det faktum att jag kunde vara en tjej betydde så mycket för mig. Sedan, när de kom ut med [Nintendo] 3DS och jag kunde vara en svart tjej, jag grät nästan. Jag har spelat det här spelet i hela mitt liv och jag kan äntligen vara mig själv, säger Ewing.

Spelaren Lauren Hamilton, som arbetar i Six Wing Studios med en gamifierad mentalhälsopapp, dras till spel som hjälper spelare att bredda sin egen förståelse för sig själva och andra. ”Det enda sättet att göra [gaming] mer välkomnande är att ha en större mångfald av människor i rummet, säger hon. Hamilton ger större inkludering till framgångarna för spel som Epic Fortnite—Det finns lika många kvinnliga och manliga karaktärer och olika hudtoner, men köp krävs för att använda dem. ”Tjejer tycker ibland att de inte är lika bra på tv -spel, men med nyare spel som Fortnite, du kan få hjälp från andra spelare, prata med varandra om saker och bygga upp varandra – om du inte tycker att du är lika bra som de andra är det okej. ” Om detta spel gjordes på bekostnad av de anställdas psykiska, fysiska och ekonomiska hälsa, vill jag verkligen stödja det här spelet?

Gamers Wary of Toxic Game Development Culture

Det finns naturligtvis fortfarande en väg att gå för att förbättra spelindustrin som helhet. Spelare är mer inställda på nyheterna och branschpraxis och utvecklingen påverkar deras köpbeslut. Ta till exempel ”crunch”, den enorma drivkraften för att avsluta ett spel före lansering som innebär långa timmar, många (ofta motstridiga) företagskrav och ingen sömn, vilket leder till både spelutvecklare och en sämre produkt. Utvecklarna av State of Play-spelet Aeon måste dö enligt uppgift gick ut på grund av crunch. Ewing uppgav att krisen påverkar hennes köpbeslut och sa: ”Jag vill stödja goda arbetsförhållanden. Om det här spelet gjordes på bekostnad av de anställdas psykiska, fysiska och ekonomiska hälsa, vill jag verkligen stödja det här spelet? ”

Mystisk hårdvara

Sony har hållit tyst om detaljerna om sin kommande konsolmaskinvara, som kommer att lanseras senare i år, trots att han visade upp ett antal PS5 -utgåvor. Det passar inte bra hos vissa. En spelare, som begärde att bli identifierad via sitt Twitch -handtag PleasantlyTwstd, sa: ”[Currently], Jag skulle inte få PS5, eftersom många av de spel jag är intresserad av finns på PC, PS4 eller båda, och jag har en anständig high-end rigg och en PS4, säger hon till Lifewire via e-post. ”Kanske under hösten … kommer vi att höra mer om PS5, dess kostnad och vad som skiljer den åt, och jag kanske kommer att ändra mig.”

Andra uttryckte entusiasm, till exempel självbeskrivna ”Sony Pony” Anthony Flarida, som är värd för videospelets podcast ”Dads, Beards, Nerds.” ”PlayStation 5 kommer att vara ett måste-köp inom den första månaden efter lanseringen”, sa han till oss. ”Med specifikationer som syftar till mer [usability], Jag ser fram emot att spela spel med mindre laddningstider och mer tid i spelet att njuta av berättelsen och spelmekaniken. ”Oavsett vilket läger du hamnar i är oron för att vänta på en ny konsol något företag använder för att köra konsumentintresse. Vi kommer troligtvis att höra mer när vi närmar oss lanseringsdatumet under semestern.

En kärlek till spel

Med stora personliga tv-spelkonferenser som E3 och Pax West inställda på grund av COVID-19-pandemin lyckades Sonys State of Play bygga intriger och entusiasm. Även om det är oklart vad som händer nästa för PlayStation, för att inte tala om världen, fortsätter spel att bli inkluderande på grund av delvis reformer för att stoppa giftiga företagspraxis som ”crunch”. Trots all osäkerhet fortsätter videospelupplevelsen att förbättras – för både skapare och spelare.