Skip to content

SpellTower+ moderniserar tidigt, träffar iPhone Word -spel

18 de september de 2021
A62E49F4 B131 4099 B293 7BCBDECD1E79 5980355e80ad4026b88c2dfdcdf7cc91

Vad: SpellTower+, ett remade-för-moderna-enheter hitordssökning/strategispel, är tillgängligt nu.
Hur: Du kan ladda ner SpellTower+ för din iOS -enhet från App Store
Varför bryr du dig: De flesta av oss spelar spel på våra iPhones; en stor bit av dem som spelar ord och andra ”casual” -spel. Den här är värd din tid.

Utvecklaren Zach Gage hatade ordspel, så han bestämde sig för att skapa ett som han kan tycka om. Detta var tillbaka 2011 under de tidiga, spännande dagarna i App Store, när det verkade som om alla tjänade pengar på att utveckla appar och spel för Apples relativt nya enheter. Nu har han gjort om spelet för moderna enheter. Jag gjorde den ursprungliga SpellTower eftersom jag hatade ordspel. ”Jag hade gjort en prototyp som jag tyckte var tråkig, men mina vänner som älskade ordspel kunde inte sluta spela den”, sa Gage till mig via e -post. ”Så jag utvecklade det till SpellTower, försöker göra ett spel som överbryggar skillnaden mellan vad mina vänner gillade med ordspel och vad jag inte gjorde. ” Spelet tog fart i App Store och blev en av de goda hits som tycktes vara normen förr i tiden och drog in över en miljon nedladdningar på kort tid efter släppet. “SpellTower är spelet som satte mig på kartan och var det som tillät mig att sluta med mina jobb och fokusera heltid på att göra videospel, säger Gage. Ändå var det nästan ett decennium sedan i realtid, på enheter som verkar otroligt daterade nu. ”De första iPhones som den kördes på hade en 3,5 tums skärm och en upplösning på 320 x 480!” han berättade för mig. ”Jag gjorde bokstavligen en dubbeluppfattning på det … när jag letade upp det.” De förändrade upplösningarna, hastighetsförbättringarna och alla de lärdomar Gage har lärt sig som spelutvecklare sedan dess fick det ursprungliga SpellTower -spelet (fortfarande tillgängligt i App Store) att kännas lite daterat. ”Det här verkade som rätt tid att äntligen gå tillbaka och titta på vad jag hade gjort för länge sedan, vad som fungerade och vad som inte fungerade, vilka funktioner som folk hade bett om och vilka saker som skulle medföra mig tillbaka till spelet, säger Gage. Resultatet, SpellTower+, är ett spel som kommer att kännas bekant för långvariga spelare samtidigt som det tilltalar dem som inte har provat. Gage byggde den nya iterationen från grunden med sin vän Jack Schlesinger, och de är ganska glada över att kunna dela den med alla. Gage nämnde att som utvecklare av det ursprungliga spelet berättar folk för honom alla möjliga historier om det. ”Med SpellTower Jag hörde om mormor som spelade spelet varje morgon för att hålla sina tankar skarpa, föräldrar som lekte med sina barn, blivande mödrar som spelade det för att klara av morgonsjuka och otaliga observationer av främlingar som spelade det på tunnelbanor, flygplan – till och med hissar. ” Att utveckla spel hjälpte Gage att känna att han gjorde världen till en bättre plats, en spelare i taget. ”Jag kom in i spel för att jag ville komma i kontakt med människor på ett positivt sätt,” sa Gage till mig. ”Jag ville hjälpa människor att tänka kritiskt och komma undan med mer än de kom med. Spel kändes som ett sätt att göra detta i stor skala. Men berättelserna jag hörde från SpellTower spelare lärde mig att spel gör så mycket mer för människor än jag någonsin förväntat mig. ” Oavsett om du är ett fan av ordspel eller inte, är du skyldig dig själv att ta en kopia av SpellTower+ just nu. Det är gratis att ladda ner och har massor av roliga ord för att hålla dig upptagen på din moderna iPhone eller iPad.