Skip to content

Stäng snabbt Öppna Windows med hjälp av kortkommandon

15 de september de 2021
medfr12754 56aa11ba5f9b58b7d000b187 c41180a63d0b4edcb248359fac381bda

En av fördelarna med Microsoft Windows -datorer är att du kan ha många olika program och fönster öppna samtidigt. Denna fördel blir dock en nackdel när du måste stänga dussintals öppna fönster. Lyckligtvis kan du utföra repetitiva åtgärder som att stänga fönster med kortkommandon. Instruktionerna i den här artikeln gäller Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista och Windows XP.

Så här stänger du Windows med Alt + blanksteg + C

Ett alternativ för att stänga fönster med kortkommandon är följande:

  1. Öppna fönstret som du vill stänga med musen.

  2. Tryck och håll ned Alt och tryck sedan på Mellanslag för att avslöja högerklick-snabbmenyn högst upp i programfönstret du försöker stänga.

  3. Släpp båda knapparna och tryck på bokstaven C. Detta gör att fönstret stängs.

Om du kan köra denna sekvens med ena handen medan den andra handen styr musen, kommer du att kunna stänga ungefär ett dussin fönster på ungefär lika många sekunder.

Så här stänger du Windows med Fn + Alt + F4

Ett annat alternativ är att välja det fönster du vill stänga och sedan trycka på Fn+Alt+F4. Du behöver förmodligen två händer för den här. Även om genvägen officiellt anges som Alt+F4, du måste hålla nere Fungera (Fn) nyckel för att det ska fungera.

Stäng fönstret

Så här stänger du flikar med CTRL + W

De Ctrl+W genvägen stänger bara den aktuella filen du arbetar med, men det lämnar programmet öppet. Den här funktionen kan vara praktisk om du vill lämna skrivbordsprogrammet öppet men bli av med alla filer du arbetar med snabbt efter varandra.

Ctrl+W fungerar också i de flesta webbläsare, så att du kan stänga den aktuella fliken du tittar på utan att ta händerna från tangentbordet. Om du använder Ctrl+W när bara en webbläsarflik är öppen stängs programfönstret.

Så här väljer du Öppna Windows med Alt + Tab

Det är möjligt att välja ett öppet fönster utan att använda musen. Tryck Alt+Flik att cykla genom dina öppna fönster. Använd den här genvägen tillsammans med de andra genvägarna för att stänga alla öppna fönster utan att ta händerna från tangentbordet.

Så här ser du skrivbordet med Windows Key + D

Ibland vill du faktiskt inte stänga alla dessa fönster; vad du verkligen vill göra är att titta på skrivbordet. För att snabbt komma åt skrivbordet, tryck på Windows -nyckel+D. Använd samma genväg för att ta tillbaka alla dina fönster. Om du kör Windows 7 eller senare finns det flera sätt att komma åt ditt skrivbord i Windows.

Hur man stänger en grupp Windows med musen

När du har många filer öppna i samma program, som en massa e -postmeddelanden i Outlook, Word -filer eller flera kalkylblad i Excel, kan du stänga dem alla samtidigt med musen. Högerklicka på programmet i Windows aktivitetsfält och välj Stäng alla fönster (eller Stäng grupp i äldre versioner av Windows).

Stäng alla fönster