Skip to content

Styr ditt Amazon -eko på distans med din telefon

10 de augusti de 2021
amazon echo iphone 5aa2b7dd1d640400378a7a8b

Det är enkelt att styra Amazon Alexa-aktiverade enheter, till exempel Echo-serien, med din röst. Om du inte befinner dig utanför Echos hörsel, lär dig hur du styr Alexa från din telefon. Du kan använda din smartphone som en Echo -fjärrkontroll och ge kommandon från din iOS- eller Android -enhet. Denna information gäller Echo-aktiverade enheter, inklusive Echo Dot och Echo Show, som används med Amazon Alexa-appen för iOS eller Amazon Alexa-appen för Android.

Hur fungerar din smartphone som fjärrkontroll

När du är utanför din Echo -enhets räckvidd kan du använda Amazon -appen på en iPhone eller Android -telefon för att styra dina smarta hemenheter. Istället för att utfärda röstkommandon till Echo talar du med Alexa på din telefon för att skicka kommandon till Echo, eller utfärda kommandon genom att trycka på ikoner på skärmen.

Detta är en praktisk funktion om du integrerade Alexa med ditt smarta hem och vill styra lampor, spela musik, styra apparater eller komma åt andra funktioner medan du är i ett annat rum eller en annan stad. När du styr Alexa från din telefon behöver du inte ett väckningsord eftersom du väcker Alexa med appen. Termerna Alexa och Echo används ofta omväxlande. Alexa är dock en röstassistent, och Echo är en fysisk enhet. Alexa kan användas med enheter utanför Echo -universum, inklusive smarta apparater som inte är tillverkade av Amazon.

Hur man skickar Alexa -kommandon från en smartphone

När du har laddat ner och installerat Amazon Alexa -appen för iPhone eller Android, så här styr du ditt eko.

 1. Öppna Alexa -appen på din telefon.

 2. Välj OK för att låta Alexa använda Bluetooth.

 3. Logga in på ditt Amazon -konto.

  Öppna Alexa -appen och logga in

 4. Välj din på installationsskärmen namn, Jag är någon annan, eller Jag är barn.

 5. Knacka Tillåta för att ge Amazon kontakt- och aviseringstillstånd. Knacka Senare att hoppa över denna del av installationsprocessen.

 6. Knacka Fortsätta för att lära Alexa din röst.

  Konfigurera Alexa -appen

 7. Knacka OK för att låta Alexa komma åt enhetens mikrofon.

 8. Följ anvisningarna för att lära Alexa din röst.

 9. Röstprofil skapad skärm, tryck på Nästa.

  Konfigurera Alexa i mobilappen

 10. Från Hem skärm, tryck på Enheter.

 11. Knacka på plustecken för att lägga till en ny Echo -enhet.

 12. Knacka Lägg till enhet och följ anvisningarna för att konfigurera Echo. När Echo är konfigurerat är du redo att styra det med Alexa -appen.

  Lägga till en enhet i Alexa -appen

 13. För att utföra kommandon med din röst, öppna Alexa -appen och tryck på Alexa ikon högst upp på skärmen. (Det står Tryck för att prata med Alexa under ikonen.)

 14. Knacka Sätta på att prata med Alexa handsfree på din enhet. Om du inte tidigare har gett Alexa åtkomst till enhetens mikrofon trycker du på Tillåta.

 15. Knacka Tillåt medan du använder App för att möjliggöra handsfree röstkommunikation med Alexa.

  Slå på Alexa i appen

 16. Alexa -appen är redo att höra dina röstkommandon. När du trycker på Alexa ikon ser du en mörkare skärm med en pulserande blå linje. Tala in i din smartphone som om du pratar med ditt eko och ger ett kommando.

 17. Om du vill använda Amazon Alexa -appen för att bläddra bland musik eller annat ljudinnehåll som ska spelas upp på Echo -enheten, tryck på Alexa -appens startskärm och tryck på Spela längst ned på skärmen.

 18. Tryck på en låt eller ett album från en ansluten musiktjänst, till exempel Amazon Music, eller välj en ljudbok eller annat ljudinnehåll. När Spela på popup-menyn visas, välj Echo. Musiken ska börja spela på Echo -enheten.

 19. Rulla ner och tryck på en ny tjänst för att länka den till Alexa -appen för att använda den i framtiden.

  Spela -knappen och länka nya tjänster