Skip to content

Svarade Steve Jobs e -post personligen?

14 de september de 2021
GettyImages 92933016 ab6a04b389054bfcae00b3268f91d428

Steve Jobs kan ha gått bort 2011, men han förblir en legend i många människors sinnen. Jobs var känt för att komma till punkten i alla frågor som stod inför honom – ett karaktärsdrag som bar igenom hans e -postkorrespondens.

Vad var Steve Jobs e -postadress?

Som det är fallet med många VD för stora företag hade Steve Jobs ett e -postmeddelande som var väldigt enkelt. Medan han var hos Apple var hans e -postadresser helt enkelt: [email protected] och [email protected]

Under sin tid som VD för de nya Pixar Animation Studios (från 1986-1996, mellan stint hos Apple) var hans e-postadress mycket kortare: [email protected]

Svarade Steve Jobs på e -postmeddelanden?

Steve Jobs hade många fans, särskilt efter att Apple började släppa företagets berömda mobila enheter. Det började med 2001 års introduktion av iPod och han fick bara mer berömmelse när varje ny iPhone släpptes efter att den första generationen kom ut 2007. Vid den här tiden hade han blivit Fortune Magazineär ”Mest kraftfulla affärsman” och han var ett känt namn, även bortom subkulturen för Mac och datornördar. Med sådan berömmelse kommer många frågor och till och med några konspirationer. Många Apple -användare mejlade honom och väntade aldrig på svar och många fick inte ett. Men ibland fick de ett svar och många var så chockade och upprymda att även de kortaste e-postmeddelandena blev virala i Apple-sfären. Jobs mejl var ofta i linje med hans personliga sätt att kommunicera: kort och sakligt. The New York Times rapporterade 2010 om ett e -postsvar som helt enkelt sa ”Japp”. Detta var ett svar på en användares fråga om iPhone och iPad skulle kunna synkronisera i framtiden. Som du kan se på platser som en Tumblr tillägnad Steve Jobs -mejl var dessa uppriktiga mejl inte ovanliga. Ändå var han inte heller bortom att lägga till några extra ord som ”Nästa utgåva kommer att bli fantastisk” när han svarade på ett rykte om att Apple hade klipptekniker som arbetade med Final Cut.

Var det verkligen Steve Jobs?

Nästa frågor som kom var om det verkligen var Steve Jobs som svarade på mejlen. Med tanke på svarenas egenskaper tror många att det var det och att mejlen inte skickades genom en komplex företags labyrint. Exempel: När bloggaren Mike Solomon skrev Jobs om en frusen iPhone fick han ett nästan omedelbart svar. Svaret fanns inte heller i det vanliga PR-talet vi förväntar oss av en sekreterare eller assistent. Istället slutade mejlet med ”Plus några häftiga nya saker också.” Enligt The New York Times artikel verkar det också som om Jobs svar till Apple -användare ökade efter hans medicinska ledighet när cancer tvingade honom att ta lite ledigt. Även om det inte skulle förväntas av någon att svara på hundratals eller tusentals e -postmeddelanden de fått, var det trevligt att veta att du makt få svar från Jobs. Bara det här skickade Apple-sfären in i en virvelvind och denna till synes lilla personliga prägel ökade bara Steve Jobs överklagande, även år efter hans död.