Saltar al contenido

Swagtron Swagboard T1 recension

30 de julio de 2022
hero 4068650 1 5c925bf9c9e77c0001ff0bc1
Vad vi gillar

 • Snäv vändning
 • Stabil vid högre hastigheter

Vad vi inte gillar

 • Dyr
 • Minimal räckvidd
 • Tung

Swagtron Swagboard T1 kommer med en prislapp som borde innehålla så mycket mer, men istället lämnar mycket övrigt att önska.

3.5

Swagtron Swagboard T1

Swagtron Swagboard

i den här artikeln

Produkten som recenseras här är i stort sett slut i lager eller har utgått, vilket återspeglas i länkarna till produktsidorna. Vi har dock hållit recensionen live i informationssyfte.

Vi köpte Swagtron Swagboard T1 så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Från elcyklar till hoverboards, konsumenter drar full nytta av den plötsliga ökningen av sofistikerade ridbara bilar som når hyllorna. Swagtron Swagboard T1 är en sådan hoverboard som låter dig zippa från en plats till en annan med stabila och lyhörda kontroller. Vi testade nyligen Swagtron Swagboard T1 runt gatorna i Portland, Oregon, för att se om dess relativt korta räckvidd motiverar det höga priset.

Design: Inget för flashigt

Swagboard T1 innehåller en ganska vanilj, och vågar vi säga, tråkig design för det ganska rejäla priset. Medan många nyare modeller har omfattande LED-ljussatser längs fram-, bak- och till och med hjulhus, håller Swagboard dessa lampor till ett minimum. Framsidan av enheten har ett par strålkastare vardera med 8 blå lysdioder för att lysa upp vägen framför dig. Två halkfria räfflade fotkuddar säkerställer ett stadigt grepp under användning och en batteriindikator i mitten av däcket gör att ryttare kan mäta batteritiden medan de tar sig in i terrängen under fötterna. Märkligt nog ser Swagboard T1 nästan identisk ut med MegaWheels Hoverboard som för närvarande är tillgänglig för bara en bråkdel av priset ($123).

Utan en Bluetooth-högtalare, app och en ganska traditionell konstruktion gör enheten bokstavligen ingenting för att sticka ut i en konkurrenskraftig publik. Den enda verkliga fysiska skillnaden förutom tillgängliga färger är skärmdesignen. Stänkskärmarna på Swagboard T1 täcker toppen av 6,5-tumsdäcken och sprutar snabbt mot däcket och exponerar däckets fram- och baksida. Detta gör att däcken kan fungera som stötfångare, vilket minimerar repor och stötar under snäva svängar. Detta kan låta som en irrelevant designpunkt, men det exponerade däcket vid basen av däcket gör underverk när det gäller att bevara den ömtåliga lacken. En sak att notera är att på mer än 20 pounds, är Swagboard en enorm rå. Utan ett handtag eller ens ett urtag under däcket för lätt grepp, kan den här enheten vara ganska tung att dra mellan användning och lämpar sig i allmänhet inte för portabilitet.

Installationsprocess: Swagboarden kommer redo att rulla, men ta det långsamt

Det är lite installation inblandad med Swagboard T1 när enheten är fulladdad. Det finns en brant inlärningskurva när det gäller att åka hoverboard för första gången och nybörjare bör träna bredvid en stol eller dörröppning för att hjälpa till med stabilisering. Det är ingen dålig idé att låta en annan person hjälpa till med att stiga på och av hoverboarden de första gångerna.

Swagtron Swagboard

När föraren är bekväm med att stå på hoverboarden är det viktigt att öva på grundläggande körfärdigheter under de mest optimala förhållandena. En plan, fast inomhusyta är idealisk under inlärningsprocessen. När framåt, bakåt och riktningsändringar har bemästrats, ta gärna denna Swagboard T1 på vägen. Det är nog en smart idé att investera i hjälm och skyddsdynor också. För, som vi lärde oss, om du åker hoverboard under en längre tid kommer du att ramla ner. Lita på oss. Vi lärde oss den hårda vägen flera gånger.

Prestanda: En jämn toppfart men minimal räckvidd

En sak vi har märkt under våra senaste hoverboard-tester är hur instabila vissa hoverboards känns även vid hastigheter långt under den angivna topphastigheten. Den här känslan påminner konstigt nog om de fartwobblingar som många skateboardåkare upplever på nedförsbackar. Som ett resultat kan hoverboard-åkare behöva köra i en mycket lägre hastighet än de kanske vill för säkerhet och komfort. Glädjande nog var detta inte fallet med Swagboard T1, vi körde rutinmässigt full fart framåt i 8 miles per timme (mph) jämnt. Hoverboarden hanterar lika jämnt i 4 mph som den gjorde vid 8 mph utan den minsta vinkling under fötterna. Med designen med två plattformar fungerar varje hjul oberoende av det andra. Detta gör att ryttare kan utföra snäva svängar och enkelt navigera även i de smalaste korridorerna. Men, Swagboard T1 är verkligen bara menad att korsa de mest idealiska vägförhållandena, eftersom den minsta stenen eller sprickan längs trottoaren lätt kan betyda katastrof för ryttare såväl som hoverboardens orörda lackering.

Swagtron Swagboard

Dessutom är den övergripande åkturen lite på den ojämna sidan, även på syntetiska gummerade ytor. Större gummidäck skulle säkert hjälpa till med stötdämpningen och öka dragkraften, men det finns återigen modeller på marknaden med dessa egenskaper för de som är så benägna. Liksom många andra modeller med mindre däck är Swagboard T1 mer av ett inomhusfordon än någon riktig flerterrängmarodör, men den hanterar väl asfalterade ytor skickligt. Var bara försiktig när du går över från en yta till en annan, särskilt alla ytor med tjockare betongkanter.

Batteri: Våga dig inte för långt hemifrån

Vi har testat elcyklar, elektriska mountainbikes, elektriska skateboards och självbalanserande skotrar och om det finns en likhet över hela linjen för alla dessa produkter har det varit väsentligt överdrivna uppskattningar av räckvidden. Tyvärr är Swagboard T1 inte annorlunda. Medan Swangtron hävdar att Swagboard T1 har en räckvidd på 11 miles, reste vi aldrig längre än 4 miles på en enda laddning. Dessutom började batteriavläsningen faktiskt blinka rött och pipa runt tremilsmarkören.

Hoverboard-marknaden är alldeles för konkurrenskraftig för tillfället för att rationalisera denna prislapp tillsammans med detta tråkiga specifikationsblad. Oavsett vilket fortsatte vi att tjatade på (oupphörligt pipande under fötterna) ytterligare en mil. Det är åtminstone viktigt att notera att även under den här sista milen, fanns det ingen märkbar effektfading, även i brantare sluttningar. I likhet med MegaWheels-modellen vi testade, är batteriindikatorn nästan värdelös för att vara helt trubbig. Den lilla batteriformade lampan blinkar gult när den laddas och blir sedan grön för att indikera att hoverboarden är fulladdad och blinkar helt rött när batteriet är urladdat eller nästan urladdat.

Swagtron Swagboard

Tyvärr finns det ingen som helst medelväg och indikatorn existerar antingen som helt grön eller blinkande röd, vilket betyder att det absolut inte finns något sätt att avgöra om det är full laddning eller om du rullar på ångor. Som är fallet med alla opålitliga åkbara, mäta din körsträcka de första par körningarna och när du väl har en känsla för intervallet per laddning vet du när du ska vända.

Pris: En prislapp som är svår att motivera

Till $250 har Swagtron Swagboard T1 verkligen placerat sig över mer prisvärda konkurrenter med priset under $150. I ärlighetens namn är det lite svårt att rationalisera denna prislapp för tillfället. Fler och fler modeller har högtalare, starkare hjul för stabilitet och gott om utrymme för anpassning. Vissa app-aktiverade modeller tillåter förare att anpassa LED-belysningen för ytterligare anpassning. Bara för jämförelse skull erbjuder Swagtron för närvarande Vibe med både denna inbyggda Bluetooth-högtalare, en följeslagare och snyggare lysdioder för $200. Utan en Bluetooth-högtalare, eller app, och en ganska traditionell konstruktion, gör Swagboard T1-enheten bokstavligen ingenting för att sticka ut i en konkurrenskraftig publik.

Swagboard T1 vs. MegaWheels Hoverboard

Vid en tidpunkt fick folk välja mellan endast en handfull hoverboard-märken och -modeller. Nu finns det sida efter sida med fulla erbjudanden att välja mellan på Amazon, vilket är bra för konsumenter på hoverboard-jakten, men denna process handlar om att mäta jämförande produktspecifikationer. Att köpa vilken som helst ridbar, särskilt en hoverboard, handlar om att hitta den bästa platsen för varje konsument baserat på användning och behov.

Liksom många andra modeller med mindre däck är Swagboard T1 mer ett inomhusfordon än en riktig flerterrängmarodör, men den hanterar väl asfalterade ytor skickligt. Som nämnts tidigare ser Swagboard nästan identisk ut med $230 (MSRP) MegaWheels Hoverboard ner till det totala antalet lysdioder och till och med formen på strålkastarna. Utan ett skarpt öga eller en trippeltagning är dessa två modeller omöjliga att skilja utanför färgschemat. Medan Swagboard T1 lyckades fördubbla körsträckan per laddning för MegaWheels Hoverboard under våra tester, har MegaWheels-modellen en Bluetooth-högtalare som ett sötningsmedel. Läs fler recensioner av de bästa hoverboards som finns att köpa online.


Slutlig dom

Inte tillräckligt med funktioner för att motivera priset.För en enhet med minimalt med lysdioder, ingen Bluetooth-högtalare eller Bluetooth-anslutning har Swagboard T1 inget annat än räckvidd och körning. Hoverboard-marknaden är helt enkelt för konkurrenskraftig för tillfället för att rationalisera prislappen på $250 tillsammans med detta tråkiga specifikationsblad.

Specifikationer

 • produktnamn

  Swagboard T1


 • Produktmärke

  Swagtron

 • Pris

  280,00 USD

 • Vikt

  22 lbs.


 • Produktens mått

  23 x 4 x 7 tum.

 • Max ryttare vikt

  220 lbs.

 • Minsta ryttare vikt

  44 lbs.


 • Beräknat intervall

  7 till 12 mil

 • Hjul

  6,5-tums gummidäck

 • Toppfart

  8 mph


 • Laddningstid

  Mindre än två timmar